Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 13:00 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Świetnie!

Zapraszam wszystkich chętnych na łapankę, zbieramy się w sobotę 3 marca o godz. 10:00 pod Mostem Grota. Tego dnia mój TŻ (który tak dzielnie pomagał mi przekładać koty) ma szkołę, więc prośba o pomoc przynajmniej jeszcze jendej osoby, żeby ze mną, na górze przekładała koty.
Jeżeli ktoś jest tak wysportowany jak VVu, to chętnie przyjmiemy pomoc w postaci zejścia do kanału (jest drabinka, ale trzeba umieć zejść na dół).
Ostatnio edytowano Wto lut 28, 2012 14:54 przez tajdzi, łącznie edytowano 1 raz
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lut 28, 2012 11:04 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Wczoraj zauważyłam, dzięki Piotrowi, który poszedł wzdłuż mostu obejrzeć całość, że od drugiej strony zaczynają otwierać filary :(
Oznacza to, że idzie nieuniknione - czyli remont.
W sobotę się tam wcisnę (jak się zmieszczę :roll: :evil: ) i sprawdzę z latarką co tam się dzieje i jak to wygląda.

Czy ktoś ma ochotę pochodzić po kanałach w sobotę?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lut 28, 2012 11:10 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Na sam kanał nie namawiam :wink: , ale przydałaby się pomoc tajdzi na powierzchni. Pogody nie znamy, ale widoki na panoramę Wisły - niezależnie od pogody - bardzo ładne.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto lut 28, 2012 11:14 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Ech remont :(
Dobrze tam kotom było, trzeba im pomóc by przetrwały ten remont.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lut 28, 2012 14:55 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Zapraszam na łapankę! :)
Najchętniej z transporterkiem i klatką łapką ;) Wtedy połapiemy i w kanale i przy wyjściu z kanału od strony siatki i pod Mostem Grota!

VVu, gdzie mogę kupić takie klamerki do klatki? Bo są rewelacyjne? Dużo lepszy patent niż mój z taśmą ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lut 28, 2012 15:48 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

tajdzi pisze:Zapraszam na łapankę! :)
Najchętniej z transporterkiem i klatką łapką ;) Wtedy połapiemy i w kanale i przy wyjściu z kanału od strony siatki i pod Mostem Grota!

VVu, gdzie mogę kupić takie klamerki do klatki? Bo są rewelacyjne? Dużo lepszy patent niż mój z taśmą ;)

Chyba w każdym takim jakimś budowlanym sklepie; elektrycznym na pewno, może AGD. Spróbuję nabyć do soboty.
I, zdaje się, że będę mógł też przywieźć jedną klatkę-łapkę.

PS
Ledwo znalazłem, jak to się nazywa - opaska zaciskowa (z tworzyw sztucznych). :D
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto lut 28, 2012 16:23 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Zajrzę zatem do Leroy :)

Kto ma ochotę spędzić sobotę na świeżym powietrzu? :)
Zapewniamy atrakcje: otwarta przestrzeń (dla tych, którzy wolą zamkniętą znajdzie się miejsce w kanale ;)), dużo pięknych kotów, miłe towarzystwo... :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lut 29, 2012 14:04 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Wczorajsze wypuszczenie kocic było bardzo emocjonujące :/
Panowie byli tak pijani, że nie potrafili otworzyć transporterków :(

Kochani, w piątek wieczorem potwierdzę jeszcze ilość miejsc w lecznicy. Lekarz straszył mnie, że ktoś też wyłapuje koty i może być krucho, tak więc proszę zaglądajcie do wątku. Jak okaże się, że jest mniej niż 4 miejsca nie wiem czy łapać w kanale, czy nie skupić się na moście (a tu dam radę sama).
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lut 29, 2012 14:17 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

OK, będę zaglądał. :ok:
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw mar 01, 2012 11:30 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Dzięki Atce kotulki mają pyszną karmę :) Najgorzej, jak mi się rozpuszczą na tych pychotach :twisted: i potem nie będą chciały wrócić do zwykłej marketowej karmy ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt mar 02, 2012 10:58 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Kochani, są dwa miejsca w lecznicy :/
Nie wiem, czy jest sens schodzić do kanałów w tym momencie, czy nie lepiej skupić się pod Mostem.
VVu, może nie będę marnować Twojego czasu, a poproszę o zarezerwowanie terminu za dwa tygodnie?
W sobotę skoczę pod most łapać, a do tego zajrzę tam do środka... A Panowie z kanałów mogą w pewnym momencie przestać współpracować, jak będziemy im za często łazić po "lokum"...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt mar 02, 2012 12:35 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

tajdzi pisze:Kochani, są dwa miejsca w lecznicy :/
Nie wiem, czy jest sens schodzić do kanałów w tym momencie, czy nie lepiej skupić się pod Mostem.
VVu, może nie będę marnować Twojego czasu, a poproszę o zarezerwowanie terminu za dwa tygodnie?
W sobotę skoczę pod most łapać, a do tego zajrzę tam do środka... A Panowie z kanałów mogą w pewnym momencie przestać współpracować, jak będziemy im za często łazić po "lokum"...

Wolałbym za tydzień, ale mogę się dostosować i zarezerwować termin za 2 tygodnie. :wink:

Panami bym się nie przejmował - przynajmniej tymi z "naszego" włazu. Dobrze się z nimi dogadywałem i gdyby robili problemy, to sądzę, że z nimi łatwo się dorozumiem.

A jeśli jutro będziesz łapać rano (ok. 10), to jeśli chcesz, mogę wpaść chociaż do towarzystwa. Daj znać!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt mar 02, 2012 12:39 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

Jutro pojedzie ze mną Lidia - chcemy wejść pod most i sprawdzić wszystko. Ja za tydzień pracuję i Lidia z tego co wiem też :( Jeżeli masz ochotę dołączyć - zapraszam, ale pod Mostem spokojnie sobie poradzimy. A absolutnie nie ma mowy, żeby się rozdzielać, jak będziesz na dole (bo nie chciałabym zmarnować Twojego czasu i wtedy łapalibyśmy w kanale). Martwi mnie tak mała ilość miejsc w lecznicy :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt mar 02, 2012 12:41 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

omatko, ale napisałam... sama siebie nie zrozumiałam jak to przeczytałam :)

Jeżeli masz czas i chęć, to zapraszamy. Złapiemy wtedy dwa koty z kanału, bo tylko z Twoją pomocą możemy to robić.
Jeżeli jednak chciałbyś odpocząć, zupełnie sie nie przejmuj - złapiemy dwa koty pod mostem i zrobimy tam rekonesans :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt mar 02, 2012 12:58 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście Grota

tajdzi pisze:omatko, ale napisałam... sama siebie nie zrozumiałam jak to przeczytałam :)

Jeżeli masz czas i chęć, to zapraszamy. Złapiemy wtedy dwa koty z kanału, bo tylko z Twoją pomocą możemy to robić.
Jeżeli jednak chciałbyś odpocząć, zupełnie sie nie przejmuj - złapiemy dwa koty pod mostem i zrobimy tam rekonesans :)

To proponuję - spróbujmy złapać kanalarzy. Bo do następnego umówienia się może pojawi się okazja do łapania - to wtedy można łapać na powierzchni (bo łapankę w kanałach trudniej zorganizować).
Dla dwóch kotów też warto zejść do podziemi - wolałbym by ZWŁASZCZA TAM populacja nie rosła - ze względu na to, że nie chcą się potem zaadaptować do życia na powierzchni. :(

To, co - jutro o 10? :wink:
ObrazekObrazek

VVu

[poprzednia][następna]