Lilutkowo to my.I tymczasy. Maksiu ma nowotwór, Lili astmę:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2012 17:02 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Bazyliszkowa pisze:
zuzia96 pisze: A w drodze do weta i z powrotem tak się darł w aucie, nawet go straszyłam, że jak będzie się tak darł, to dostanie na imię Klakson :ryk:

Fajne imię :ok:

Ja się śmieję z tego imienia, bo już kiedyś nazwałam tak kota, pewnego rudzielca :D . Długo nie mogłyśmy wymyslić mu imienia, no i jak byłam z nim u weta, a on darł się niemiłosiernie w aucie w obie strony, to w drodze powrotnej został Klaksonem :lol: Teraz kocurek jest już w DS, a imię Klakson mu tam zostawili :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto maja 22, 2012 18:21 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Czy Maksio taki duuży czy też Bazylek taki mały Zuziu ? 8) :wink:
Wygłaskaj Alusię , Lilutka , Maksia i maluszka w moim imieniu :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto maja 22, 2012 19:15 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

bubor pisze:Czy Maksio taki duuży czy też Bazylek taki mały Zuziu ? 8) :wink:

i jedno i drugie :lol:
bubor pisze:Wygłaskaj Alusię , Lilutka , Maksia i maluszka w moim imieniu :wink:

sie robi, buborku :lol:
właśnie wszystkie koty chrapią :D Alusia w kociej budce, 100 lat tam nie wchodziła, nie wiem co ją naszło :D Maksiu w koszyku, też dawno tam nie spał, ale spał tam ostatnio Bazylek, więc też trzeba zaznaczyć swoją obecność w koszyku, a co! :lol: ), Miki w drugim koszyku :D , Lilutek na balkonie, a Bazylek gdzie??? oczywiście u mnie na kolanach :lol: :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto maja 22, 2012 23:38 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Bazylek (czasami mówię na niego Bazyliszek :lol: jak za bardzo narozrabia) ma już swój własny wątek, na który zaprasza :D
viewtopic.php?f=13&t=142345&p=8893460#p8893460

a teraz już mówi dobranoc
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro maja 23, 2012 13:27 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

zuzia96 pisze:Bazylek (czasami mówię na niego Bazyliszek :lol: jak za bardzo narozrabia) ma już swój własny wątek, na który zaprasza :D

Ciocia Bazyliszkowa odwiedziła już wątek Bazylka vel Bazyliszka :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 23, 2012 19:09 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Bazyliszkowa pisze:
zuzia96 pisze:Bazylek (czasami mówię na niego Bazyliszek :lol: jak za bardzo narozrabia) ma już swój własny wątek, na który zaprasza :D

Ciocia Bazyliszkowa odwiedziła już wątek Bazylka vel Bazyliszka :lol:

Jestem właśnie ciekawa, skąd ten nick? Czyżby Ciocia Bazyliszkowa miała już kiedyś do czynienia z takim lub podobnym Bazyliszkiem? :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro maja 23, 2012 19:40 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Podobno jak jestem wkurzona, to zabijam wzrokiem, jak Bazyliszek. Stąd nick :lol:

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 23, 2012 21:08 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Rany, ale cudny krówek! :love: :love: :love: Idę zaraz na wątek :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie cze 03, 2012 22:36 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Znowu mnie tutaj dawno nie było :oops: :oops: ale teraz jak już wchodzę na miau, to bardziej siedzę na Kociarni, bo przecież trzeba tymczasy w świat wyprawić :mrgreen:

Moje koty mają się jako tako, powiedziałabym że dobrze, gdyby nie mały Bazyliszek, który strasznie namieszał w domu :twisted: :twisted:

Alusia ma teraz ciągły ogon w postaci malucha, który ubzdurał sobie, że ona jest jego mamą. Bez przerwy ją zaczepia do zabawy, biedna nawet nie może przejść, żeby mały na nią nie skakał, a Alusia najbardziej na świecie potrzebuje spokoju. Cały czas muszę ją chronić przed namolnością malucha, a już najgorzej jest, jak ten maluch próbuje ją ssać :mrgreen: Alusia strasznie się tym stresuje, muszę ją chronić, to mały zaczął ciumkać mnie :roll: w szyję :roll: śpię w apaszce :evil: :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maksiu w swoim własnym domu nie może sobie nawet ogonem spokojnie machnąć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

że o poczytaniu gazety nie wspomni :ryk:
Obrazek

Lilutek najlepiej sobie radzi z maluchem, nie pozwoli wejść sobie ani na głowę ani na ogon, trzepnie łapą jak potrzeba, jedynie czasami łaskawiej spojrzy na małolata :mrgreen: (zwłaszcza jak piórko zobaczy) :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

No i tak mamy teraz w domu, niby wesoło :mrgreen: tylko czemu ja ciągle zmęczona jestem???

na szczęście drugi tymczasik Mikuś to oaza spokoju, grzeczny, bezproblemowy kotuś :ok:
Obrazek :ryk: :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon cze 04, 2012 10:47 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Taki mały, a tak namieszał :lol:

Bazyliszkowa

Post » Pon cze 04, 2012 20:48 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Bazyliszkowa pisze:Taki mały, a tak namieszał :lol:

Jeden malutki koteczek potrafi więcej namieszać niż nawet 5 dorosłych kotów, niestety :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon cze 04, 2012 20:50 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

Kto wie , może faktycznie Alusia jest podobna do mamy Bazylka :roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon cze 04, 2012 21:15 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

bubor pisze:Kto wie , może faktycznie Alusia jest podobna do mamy Bazylka :roll:

Tak właśnie podejrzewam, że jego mama była czarna, dlatego maleńtasek tak lgnie do Alusi. Ale żeby tylko lgnął, to nie byłoby problemu, jak Alusia śpi i on się położy obok niej i przytuli to jest ok. Ale ona nawet przejść nie może, bo Bazylek ją zaczepia do zabawy, skacze na nią, łapie za ogon, a Alusia do zabawy się nie nadaje, ona potrzebuje spokoju. A już najgorzej jest, jak Bazylek próbuje ją ssać. Nie wiem dlaczego on tak tego potrzebuje, bo w tamtym roku miałam przecież malucha Tolusia i był jeszcze mniejszy od Bazylka. Toluś miał 4 tygodnie jak go znalazłam i on nie miał takich odruchów ssania.

Widzę, że Maksiu też już nie ma tyle siły, żeby maluchowi dorównać w harcach. Do tej pory bardzo ładnie zawsze zajmował się maluchami, ale Maksiu zaczął już ósmy rok życia i też już woli spokój. Narazie rolę dobrego wujka spełnia Miki :D który bardzo mi pomaga w wychowywaniu Bazylka :D Ale Mikuś to młody kotek, to ma i siłę i cierpliwość, żeby dorównać szaleństwom malucha :D czasami aż furczy jak latają obaj po chałupie :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto cze 12, 2012 8:10 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

zuzia96 pisze:że o poczytaniu gazety nie wspomni :ryk:
Obrazek

Wygląda jakby sprawdzał uzębienie Maksiowi :lol:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto cze 12, 2012 13:52 Re: Moje koty moja miłość:)Miki strachulec na DT i małe rozd

ale fajny ten mały :mrgreen: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia][następna]