Nasze ogony-zdjęcia str.1i44-Tarusia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 11, 2008 20:16

Tiris pisze:Junioro i Zetka pojechali do Szczecina!!! Obrazek

Woooow :D Suuuper :D

To trzeba uaktualnić pierwszy post moja Droga :D
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Wto mar 11, 2008 21:14

Sydney pisze:
Tiris pisze:Junioro i Zetka pojechali do Szczecina!!! Obrazek

Woooow :D Suuuper :D

To trzeba uaktualnić pierwszy post moja Droga :D

Poczekam jeszcze...Junioro ostatnio wrócil...tym razem tego nie przewidujemy ale poczekam pare dni :)

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Wto mar 11, 2008 21:17

Nie kracz!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto mar 11, 2008 21:24

Nic nie mówiłam :wink:

Tiris

Post » Wto mar 11, 2008 22:24

to już wiecie... cieszę się, że mają wspólny domek i troche mi smutno... nikt nie rozrabia... miałam informację, że kotki śpią w transporterku... a domek przygotowany na rozrabiające maluchy - kwiatki wyniesione, bibelotów do zwalania brak, jedzonko zakupione, kuweta ze żwirkiem też przygotowana... jeszcze nie miałam tak wypełnionej ankiety - wypracowanie prawie... i domek ma mnóstwo zaprzyjaźnionych kocich domów...

dziś została podana ostatnia dawka pierwszej serii interferonu Szarlotce... panienka ożywiona coraz bardziej i coraz głośniej drze pyszczycho... ostatnio nie zauważyłam psikania...
podskórne kroplówki Tary idą mi coraz lepiej... po każdej Tara ostrzy pazury - na mnie- na kartonie... apetyt ma...
w piątek do weta pojadą Tara - próba założenia wenflonu, Tekla - kontola, Irenka - zastrzyk i Melisa - coś mi się nie podoba z jej gardłem... nie wiem jak się zabiorę...
Rata wymyśliła sobie, że świetna sypialnia jest na telewizorze i właśnie tam zaległa, a jej ogon zwisa do połowy ekranu... Tekla śpi rozciągnięta na plecach... Tara wybrała sobie moje kolana... Grudzia wróciła na kartony po sutej kolacji... Irenka okupuje kartonik... Spacja zajął szafki w kuchni - dziś miał ostre spięcie z Bazylem na antresoli... Zmorę widzę na materacu na antresoli... nie wiem gdzie jest Bazyl, Faworek i Bajer... cisza i spokój... jakby nie było footer...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto mar 11, 2008 22:30

12 kotów...
W tym kilka chorujących...
A ona się nudzi! :evil:
Matahari trzymajcie się!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto mar 11, 2008 22:38

Aga... siem nie nudzę...
sprzątanko świąteczne sobie wymyśliłam...
ale jakoś cicho...
nie trzeba pilnować kwiatków i innych sprzętów...
same grzeczne footra mi zostały...

Matahari

Post » Wto mar 11, 2008 22:46

miałam wiadomość, że koteczki dojechały i najedzone zwiedzają domek... z latoroślą Dużej polubiły się... Borys zostaje Borysem, natomiast Zetka została przechrzczona na Lenę... fota i informacje mam obiecane... tak się zastanawiam, kiedy maluchy pokażą swoje możliwości... :conf: :ryk:

Matahari

Post » Śro mar 12, 2008 2:18

Dawno nie zaglądałam i jak widzę wybrałam sobie świetny moment - super wieści :dance: :dance2:

Oczywiście oprócz tej najlepszej nowiny przejrzałam inne newsy i w ramach podreperowania topniejących funduszy zapraszam: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2915271#2915271

Intryguje mnie jeszcze jedna sprawa...
Matahari pisze:Tekla śpi rozciągnięta na plecach...
A na czyich plecach ? ;)
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro mar 12, 2008 18:50

Mamy nowy bazarek. Na Meliskę. Zamówiłyśmy dla niej krople Bacha może nieco jej pomoga. Poza tym panienka już dzisiaj była u lekarza i trzeba zapłacic 35 zł. Jak widac nasze fundusze są na wyczerpaniu więc zapraszam :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2916941#2916941

Tiris

Post » Śro mar 12, 2008 19:17

Mamy jeszcze jeden Bazarek aytorstwa Dorty http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73 ... highlight=
Zapraszamy

Tiris

Post » Śro mar 12, 2008 23:39

Melisa ma chore gardło... to moje stwierdzenie... nie za bardzo, ale zawsze... pojechałam z nią do weta, bo dziś już nie jadła... panna wyciągnięta z transporterka zaczęła warczeć... doktor spanikował, a wie, że moje obserwacje są raczej trafne... zaaplikował Melisie dwa zastrzyki... ledwo ją utrzymałam na stole po drugim... wepchnęłam do transporterka i schowała się na końcu, burcząc cały czas... natychmiast po wyjściu z lecznicy dziewczynka przesunęła się do kratki i zamiałczała... tablety na 10 dni... po powrocie do domu Melisa wsunęła czekające śniadanie i niedługo potem surowe na kolacje... była bardzo zadowolona jak wróciła do łazienki...

reszta footer miała dziś trening charakteru... kroiłam maupom ogoniastym surowe i trochę to trwało... wszystkie w zasadzie wytrzmywały... Faworek tylko próbował poczęstować się całym podudziem... Zmorka przymilała się nieustannie, ale nie próbowała zdobyć niczego na własną łapkę... Rata ciekawie zaglądała na stolik... jedynie Grudzia nie wytrzymała i wlazła na stolik, żeby się nawąchać... i siedziały koteczki dookoła mnie i stolika... ale warto było czekać... pychotka kolacja była...

a oto wieści z domku Leny(Zetki) i Borysa: "Borys siedzi cały czas w swoim domku i rusza się tylko do jedzenia lub kuwety. Prawie nie zwiedza-przestraszony.
Za to Lena rozrabia-i dlatego Borys sie chowa,bo warczy na niego jak tylko pół nosa wystawi z dziupli i goni. Czuje się panią na włościach.
Jest kochana, już wczoraj się przykleiła do mnie, oswoiła, zdecydowanie sie domaga pieszczot, barankuje i wszędzie za mną biega.
Borys wieczorem dał się popieścić i nawet też się później domagal. Ale wyraźnie jest zastraszony przez kocią wariatkę.
Mam nadzieję, że się dogadają, a jak nie,to będą w domu 2 koty-przyczajona Lena i ukryty Borys :)
Mój syn zwariował ze szczęścia, nie jest zbyt nachalny do kotów-Lena się nie daje,a Borysa się boi :)"

Matahari

Post » Sob mar 15, 2008 8:52

a tu znowu cisza...

mam entuzjastyczne maile z domku Borysa i Leny... oboje w pełni zaakceptowali domek... bawią się już razem... dopraszają się mizianek od wszystkich domowników - Dużej i małego Dużego(4 latka)...

Irenka dostała wczoraj zastrzyk... Tekla już znacznie lepiej i z chorobą i z socjalizacją - zastanawiam się czy nie wypuścić jej na święta... krople Melisy już są i zaczęliśmy kurację... Tara dalej sika pod drzwiami - zmieniła tylko drzwi, pod którymi sika (pod poprzednimi postawiłam kuwetę)... reszta footer pomaga przy sprzątaniu - np. Spacja ostatnio poszatkował karton, żebym nie miała zbyt ciężko przy wynoszeniu... wogóle to jestem wykończona małym remontem łazienki, który miałam przez dwa ostatnie dni... wczoraj do późna w nocy sprzątałam po nim...

Matahari

Post » Sob mar 15, 2008 10:00

Matahari... A może tak wrzuć na luz? Wiem, co powiesz: Nie mogę. A ja mówię: MOŻESZ ;)
I żeby jeszcze wyadoptować te koty, które już można... I tak zostaną Ci ciężko chora Tara, problematyczna Meliska, dzika Tekla... Faworek z łapką do dalszego leczenia... Twoja Szarlocia... Irenka z ciągle chorymi dziąsełkami...
Jest co robić!
Czyli teraz właściwie do domku może iść Grudzia (kiedy?). A co z Ratą?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 15, 2008 18:04

Groszek jest chory...bardzo...podobno dziś od rana został u weta w szpitaliku...czekamy na wieści... Obrazek

Tiris

[poprzednia][następna]