KOTY, KOTY, KOTY..........

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 05, 2020 14:23 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Sówka z dziećmi. Wczoraj stwierdziłem, ze nadszedł czas na ustalenie płci kociaków. Już są dość spore. Cieszą się z każdego jedzonka. Mama przestała na nie tak bardzo warczeć i nawet potrafi zjeść z nimi z jednej miski. ma swoją miseczkę i także do niej pozwala zaglądać. Sówka pozwala się dotknąć, ale tego nie lubi- jednak chyba nie będzie problemu z zabraniem jej na sterylizację. Panie, które były zainteresowane zabraniem jej do siebie chyba odpuściły- nie udało im się złapać kici. Wiem, ze nawet do ich jedzenia nie podchodzi, chyba, ze się daleko odsuną. Zresztą nie byłby to dobry los dla niej. Jedna z Pań ma agresywnego psa. Obie mieszkają na terenie działek i całymi dniami kotka siedziałaby w małej altanie, lub szwendałaby się po terenie. Nie wydaje mi się żeby dały radę z utrzymaniem jej w zamknięciu.

Co do kwestii płci dzieciaczków. Aż się wierzyć nie chce, bo nie dość, że wszystkie są czarne(tylko jeden ma niewielką białą plamkę na szyi- wielkości 50 groszy) to jeszcze sami chłopcy. Statystycznie chyba niemożliwe... a jednak. Sami Panowie :D

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Śro lut 05, 2020 15:31 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Ależ komplecik :) Fantastyczne są :)

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Śro lut 05, 2020 16:17 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Damian- iza71koty pisze:Sówka z dziećmi. Wczoraj stwierdziłem, ze nadszedł czas na ustalenie płci kociaków. Już są dość spore. Cieszą się z każdego jedzonka. Mama przestała na nie tak bardzo warczeć i nawet potrafi zjeść z nimi z jednej miski. ma swoją miseczkę i także do niej pozwala zaglądać. Sówka pozwala się dotknąć, ale tego nie lubi- jednak chyba nie będzie problemu z zabraniem jej na sterylizację. Panie, które były zainteresowane zabraniem jej do siebie chyba odpuściły- nie udało im się złapać kici. Wiem, ze nawet do ich jedzenia nie podchodzi, chyba, ze się daleko odsuną. Zresztą nie byłby to dobry los dla niej. Jedna z Pań ma agresywnego psa. Obie mieszkają na terenie działek i całymi dniami kotka siedziałaby w małej altanie, lub szwendałaby się po terenie. Nie wydaje mi się żeby dały radę z utrzymaniem jej w zamknięciu.

Co do kwestii płci dzieciaczków. Aż się wierzyć nie chce, bo nie dość, że wszystkie są czarne(tylko jeden ma niewielką białą plamkę na szyi- wielkości 50 groszy) to jeszcze sami chłopcy. Statystycznie chyba niemożliwe... a jednak. Sami Panowie :D

bywa, bywa
jak chłopaki to lepiej, bo na szybko nie trzeba łapać, ale mamuśke to juz chyba by się przydało, bo zimy prawie nie ma
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 05, 2020 19:16 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Marmolada18 pisze:Ejjj, no, patrzę prawie codziennie :) I zauważyłam, że Frodusia dawno nie było na zdjęciu :( przychodzi na jedzonko?

Jak już Iza pisała- Frodo przychodzi po zmroku. A, że nie podchodzi bliżej niż na kilka metrów to zdjęcie trudno mu zrobić. Mimo wszystko zrobiłem mu 2 fotki dzisiaj. Lepiej go widać po kliknięciu na zdjęcie-otworzy się okno z większym formatem.
Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 19:45 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Od dłuższego czasu Iza karmi koty na HOM-ie. Dzisiaj pojechałem nakarmić te koty ja, bo Iza od poniedziałku jeździ sama po odbiór mięsa, a ja sobie smacznie śpię w tym czasie :twisted:
Koty są na filmikach, bo zdjęcie jest prawie nie mozliwe- koty są za szybkie dla obiektywu i usiekają przed lampą błyskową. Oczywiście na filmikach nie ma wszystkich kotów z tej trasy.

Na tym filmiku widać:
1. Amanta
2. Madzię Opiekun wirtualny ultra75
3. Boryska Opiekun wirtualny Megana
4. Krówkę
5. Merlina Opiekun wirtualny aistionnelle
6. Przez chwilę w oddali widoczna jest Misia

Tutaj widać Misię. Wkoło kręciła się Madzia z Boryskiem

Tutaj jest Fionka

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 21:17 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Szaruś i Żabunia. Szaruś Opiekun wirtualny Afatima

Filmik z bazy rybackiej. A na filmiku:
Iza
Henio Opiekun wirtualny aistionnelle
Kiciula
Czarny Nosek
Czarny Nosek je z 3 młodzikami z bazy. Iza ustaliła, że są to trzej Panowie- 3 muszkieterowie potrzebują imion

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 21:20 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Jeśli to trzej muszkieterowie, to nasuwa się: Atos, Portos i Aramis :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lut 05, 2020 21:23 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Mordusia
Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać Mordusia zatrudniła ochroniarzy.
Obrazek

Ochroniarze Jej Królewskiej Mordki
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 21:23 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

ametyst55 pisze:Jeśli to trzej muszkieterowie, to nasuwa się: Atos, Portos i Aramis :wink:

:1luvu: :ok: A więc imiona już są.

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 21:27 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Szara z bazy -Mama Muszkieterów
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 21:28 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Dziekuje bardzo za zdjecie Frodusia :) Wyglada jak mala sowa :) Najwazniejsze, ze jest!

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Śro lut 05, 2020 21:40 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Marmolada18 pisze:Dziekuje bardzo za zdjecie Frodusia :) Wyglada jak mala sowa :) Najwazniejsze, ze jest!

:1luvu: :201461

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 21:49 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Odnogi Izy, Szaruś i Żabunia
Obrazek

Szaruś i Żabunia.
Obrazek

Szarak opiekun wirtualny Cindy
Obrazek Obrazek

Felunia
Obrazek

Szarusia Opiekun wirtualny Willow_
Obrazek Obrazek Obrazek

Szaruś opiekun wirtualny Afatima
Obrazek Obrazek

Henio Opiekun wirtualny aistionnelle
Obrazek Obrazek

Misiu
Obrazek Obrazek

Dzikusek
Obrazek

Bazowicz
Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 21:52 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

ametyst55 pisze:Jeśli to trzej muszkieterowie, to nasuwa się: Atos, Portos i Aramis :wink:

Tez tak pomyślałam :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lut 06, 2020 7:37 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Śliczny ten mój Szaruś, prawdziwy żurnalowy buras!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

[poprzednia][następna]