X część z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 27, 2013 8:04 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Mnie też to rozczula, najpierw opis jak Cola sobie radzi w nowym domku, jak jest na rękach noszona, a teraz to zdjęcie :cry: Po prostu przesłodkie, Marco nawet wygląda na uśmiechniętego :)
I rozczula mnie też nasz nowy Romeo na kociarni, taki z niego kochany kot i ten śliczny umazany pyszczek :1luvu: Na zdjęciu nie widać, że ma charakterystyczną wydłużoną mordkę, słodziak :1luvu:
Tu Romeo na zdjęciu vaylei:
Obrazek
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Czw cze 27, 2013 10:02 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

aange pisze:Zdjęcie Marco urocze- widać że obie strony przytulania są szczęśliwe :wink:

a tutaj Mikołaj buszujący wśród darów jakie dostaliśmy od dobrego człowieka- oby takich więcej
w imieniu kociastych dziękujemy :1luvu:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Proszę jakie smakołyki,Mikołaj stary łasuch wie co dobre :D

Romek to cudowne kocisko mam nadzieję że trafi do fajnego domku

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw cze 27, 2013 10:15 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

mar_tika pisze:Dodam że to miał być dziczek który trafił do Nas tylko na ciach :mrgreen:

Kot rozanielony ,a jego "pani" bardzo urocza

Ja mogę jeszcze jednego takiego "Marca" załatwić jakby co :ryk:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Czw cze 27, 2013 17:35 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

I jeszcze na bazarek zaproszę :)
viewtopic.php?f=20&t=154253

LadyStardust

Post » Pt cze 28, 2013 5:17 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Marco - kochany, :) pełna symbioza z nową panią.
Romeo to też mój ulubieniec :1luvu: , jest kochany, czuję, że z niego będzie fajny przytulasty kot. Jeszcze fajny domek potrzebny i już.

Dziewczyny wrzućcie też tutaj zdjęcie naszej Walerki. Szukamy dla niej pilnie domu wychodzącego, ale nie w bloku. To super kotka, ale nie umie żyć w zamknięciu. Ten typ tak ma. Może znajdzie się ktoś, kto uratuje ją przed smutnym powrotem na kociarnię. Teraz latem, kiedy dużo kotów byłoby jej bardzo ciężko.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt cze 28, 2013 10:07 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

evik75 pisze:Marco - kochany, :) pełna symbioza z nową panią.
Romeo to też mój ulubieniec :1luvu: , jest kochany, czuję, że z niego będzie fajny przytulasty kot. Jeszcze fajny domek potrzebny i już.

Jak to będzie, on już jest super przytulasty :1luvu: Zakochałam się w nim tak jak kiedyś we Florku, miłość od pierwszego wejrzenia :D

A oto Walercia:
Obrazek
"Walercia to młoda, śliczna i kontaktowa kotka. Przebywa pod opieką Kociej Przystani. Bardzo chce wychodzić na dwór, dlatego szukamy dla niej domu z możliwością wychodzenia do ogródka.
W zamknięciu jest nieszczęśliwa :( Uwielbia biegać za ptaszkami i robaczkami, wspinać się na drzewa i wylegiwać się na zielonej trawce.

Waleriana jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana.
W pełni gotowa do adopcji. Z utęsknieniem wyczekuje nowego domu.."

Evik może podrasujesz trochę opis?
Obrazek

Kasia89

Post » Pt cze 28, 2013 17:00 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

kopiuje z FB:

Kochani w związku z tym, że dzięki wielu protestom głosowanie nad legalizacją uboju rytualnego zostało przełożone na 12 lipca, musimy stoczyć ostateczną walkę. Możemy ją wygrać jeśli stawimy się pod sejmem i WSZYSCY RAZEM zaprotestujemy przeciwko tak barbarzyńskim praktykom w naszym kraju. Więcej o samej akcji tutaj: https://www.facebook.com/events/204378726384810/

Aby każdy mógł dotrzeć Fundacja Viva organizuje transport. Wynajmujemy 50 osobowy autokar. Wyjazd z KATOWIC z parkingu pod Spodkiem o godzinie 7:45, będziemy w Warszawie koło godziny 14. Idziemy na protest o 15, później chwila na obiad i wyjeżdżamy koło godziny 19 (więc będziemy w Katowicach koło 22-23). Fundacja pokrywa koszty wynajmu, nie mniej jednak jest to ponad 2 tysiące zł, więc prosimy by każdy dołożył ile może (symboliczne 10zł lub więcej, za przejazd w obie strony to naprawdę niewiele).

W chwili obecnej mamy już na liście ponad 20 osób. Każdy zdecydowany na transport proszony jest o wysłanie maila (katowice.viva@gmail.com) lub wiadomości na facebooku na profil Viva Katowice z imieniem, nazwiskiem i numerem telefonu. Zależy nam by autokar był pełny!

ja chyba raczej nie bede w stanie jechac, kto moze-poki jest miejsce-niech jedzie!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 28, 2013 18:49 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Może tak:
„Walerka to 100% kota w kocie. Piękna pręgowana tygrysica, która lubi chipsy. Jest kochanym kotem, który poza ciepłem własnego domku i swoim człowiekiem potrzebuje także odrobiny wolności. Dlatego szukamy dla niej domu wychodzącego. Nie dla naszej tygrysicy jednak mieszkanie w bloku. Ona zasługuje na coś więcej – ot na przykład domek z ogrodem w bezpiecznej okolicy. Za dużo? Nie dla naszej Walerci. Ona zasługuje na wszystko, co najlepsze. Może znajdzie się ktoś, kto doceni to,
co w kotach najpiękniejsze: mruczenie, zabawę, inteligencję, elegancję, sprężystość ruchów
i nieujarzmioną potrzebę wolności. W zamian dostanie szczęśliwego kota, który z radością biega po ogrodzie za ptaszkami i robaczkami, wspina się na drzewka, a potem wyleguje się na zielonej trawce, jak prawdziwy tygrys. Czy to mało? ”
Obrazek

evik75

Post » Pt cze 28, 2013 19:36 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Opis bardzo fajny podałam Cat do ogłoszeń.Chipsowym potworem była Klarcia ,a nie Walerka cholerka :mrgreen: A tak na marginesie Klara nadal lubi serowe chipsy ?

mar_tika

Post » Pt cze 28, 2013 19:40 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Kocia ostoja spokoju i słodycz, czyli Meliska.Dziś pojechała do nowego domu :D
Obrazek

mar_tika

Post » Pt cze 28, 2013 19:58 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Oj, pomieszało mi się :oops: , wobec tego sprostujcie.
Melisko, wszystkiego dobrego w nowym domku, bądź szczęśliwa :)
Obrazek

evik75

Post » Pt cze 28, 2013 20:29 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

No jak mi się zdarza - rzadko bo rzadko - kupic czipsy to na szelest zaraz przylatuje, Ostatnio moja siostra jadła i nie pilnowała czipsów i po chwili znalazła klarę w opakowaniu :) Z racji koniczności - że jak już kupujemy to paprykowe, klara też na takie poluje - na bezrybiu i rak ryba :) Ja niecierpię serowych :)

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Sob cze 29, 2013 7:47 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Powodzenia Melisko, tak bardzo się cieszę :1luvu: Żyła w dziurze między budynkami, trafiliśmy na nią tylko dzięki Charliemu, który spał schowany i nie chciało mu się wyjść do nas, ale Meliska się odważyła i wyszła :D
Obrazek

Kasia89

Post » Nie cze 30, 2013 7:21 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Obrazek
Kismecik z ranka pozdrawia :) Więcej foci na profilu fb :)
https://www.facebook.com/pages/kocia-pr ... 8662027335

LadyStardust

Post » Nie cze 30, 2013 11:24 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Bercik pozdrawia ...............

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]