Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 11:05 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Album Lucka usunęłam z albumu.Niestety nie mamy kontaktu do jego domu ,a ludzie nie odpowiadają na maile.
Co z Micią przenieść ja do adoptowanych?
Jeszcze jedno wczoraj dzwoniła pani w sprawie adopcji Aszki i kurde nie za bardzo umiałam kobiecie cokolwiek powiedzieć na jej temat :? Czy w ogloszeniach nie mógłby być nr telefonu do DT

mogę dodać nr michała ale najpierw on musi wyrazić na to zgodę a osobiście go nie znam i nie mam pojęcia jak zareaguje
ewentualnie możesz udzielić info ogólnych jak wygląda adopcja itp a po szczegóły odnośnie Aszki i jej obecnego zachowanie odesłać do michała
z tego co Wiiwii mówiła to Aszka robi postępy ale nadal nie jest milusią koteczką

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt lis 30, 2012 11:24 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Michał zgadzał się kiedy brał Aszkę na DT, by podawać jego numer.
Aszka jest nieśmiała, wolno się przekonuje do ludzi i do zwierząt - bo zawsze była jedynaczką, rozpieszczaną przez pańcię. Aszka dla pańci stała się niepożądana w obliczu alergii dziecka. Pani próbowała szukać jej domu, ale nikt nie zechciał Aszki, dopiero KP ją przejęło. Pańcia dała jej miski, karmę, trochę forsy na szczepienia i sterylkę, na każde jej zdjęcie na FB reagowała bardzo emocjonalnie - serduszkami i zapewnieniami miłości, czym doprowadziła mnie do szewskiej pasji. Obecnie milczy.
Aszka jest kotem z lekkim fochem, ale zdaje mi się, że to kwestia przywiązywania się do jednego człowieka i być może - długo odwlekanej sterylki i nieuregulowania hormonalnego. Czasem burczy niezadowolona, ale nie jest agresywna. Kotów się boi, ale nie znaczy to, że nie może z żadnym mieszkać, po prostu trudniej jej przychodzi oswojenie się z towarzystwem innego kota - ona jest już dojrzała, 4 lata była jedynaczką...
Teraz mieszka z koleżanką, kotką dziewczyny Michała. Udało się, z tego co mi pisał. Poproszę Michała, żeby napisał tu jakieś szczegóły.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt lis 30, 2012 11:34 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Może i czas na Nią przyjdzie :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt lis 30, 2012 11:42 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Rzuciło mi się w oczy takie ogłoszenie: http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z435080226
Zdjęcia Majki a opis i tytuł dla Bzysi..
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt lis 30, 2012 11:46 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Wiem, wiem :mrgreen:
Może ktoś się zainteresuje Majką. w dość znacznej ilości ogłoszeń zaszedł błąd przy podstawianiu zdjęć. Trudno....może jakoś przebolejemy. Jak coś będę się tłumaczyć. Zawsze jest Yoko jakby ktoś chciał Bzyśkę :kotek:
MIKUŚ

Post » Pt lis 30, 2012 11:47 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Nawet zdjęcie mojej Sofini się wkradło, nie wiem jakim cudem 8O 8O Na leżaku, na działce u madit 8O

A gwarantuję że SOFIŚ nie jest do adopcji! NIGDY!
MIKUŚ

Post » Pt lis 30, 2012 13:36 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Ja Majeczkę ogłaszam, ale to nie jest moje ogłoszenie. A zdjęcie Sofisi pierwszy raz takie widzę :)
martika - Micia zostaje u sąsiada tego Pana, przynajmniej na zimę. Jakby coś się zmieniło, to będzie Pan dzwonił, myślę, że warto zdjęcia zachować, a koteczkę w adoptowane wrzucić ;)
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt lis 30, 2012 15:15 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust pisze:Ja Majeczkę ogłaszam, ale to nie jest moje ogłoszenie. A zdjęcie Sofisi pierwszy raz takie widzę :)
martika - Micia zostaje u sąsiada tego Pana, przynajmniej na zimę. Jakby coś się zmieniło, to będzie Pan dzwonił, myślę, że warto zdjęcia zachować, a koteczkę w adoptowane wrzucić ;)

ok Dagmarro .Jak Micia trafi do nas trafi to i tak bedzie miała nowe zdjęcia :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lis 30, 2012 15:45 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:
LadyStardust pisze:Ja Majeczkę ogłaszam, ale to nie jest moje ogłoszenie. A zdjęcie Sofisi pierwszy raz takie widzę :)

ok Dagmarro .Jak Micia trafi do nas trafi to i tak bedzie miała nowe zdjęcia :wink:

W sumie tak, byśmy ją już łapali. A nie tak jak na ostatnich zasadach :)

LadyStardust

Post » Pt lis 30, 2012 18:51 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Dziewczyny poszukujemy takiego materiału.Oczywiście free
http://allegro.pl/kurtyna-nie-buda-psa- ... 67119.html
http://www.kalena.pl/zamowienie-on-line ... w-pcv.html

lub jakby ktoś miał cienką ale elastyczną wykładzinę dywanową .

mar_tika

Post » Pt lis 30, 2012 18:55 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

A to wieści z domu Dyndałka
"Witam,
kot dobrze przeżył podróż. Jest w porządku przez 1-szy dzień miał do dyspozycji 2 pokoje na górze. Na 2-gi dzień był juz na dole i zapoznał się z psem. Nawet się tolerują z czego się cieszymy. czuje się już jak u siebie w domu, gania po meblach, załatwia się do kuwety i z tego cieszymy się bardzo. Wyleguje sie na kanapie i każdego chce do siebie przekonać i już nie jest lizusem. Trochę niepokoi mnie worek skóry pod brzuchem, nie ma też górnych zębów z przodu, pojedziemy z nim do weterynarza niech go obejrzy. Ogólnie jesteśmy z niego zadowolone bo zupełnie nie sprawia kłopotów.
pozdrawiam"

mar_tika

Post » Pt lis 30, 2012 21:10 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

hmmm no my też "ogólnie" byliśmy z Dyndalka zadowoleni, bo był najbardziej miziastym kociastym na kociarni :1luvu:

LadyStardust

Post » Pt lis 30, 2012 21:17 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Trochę niepokoi mnie worek skóry pod brzuchem

:mrgreen: Państwo nie mieli nigdy kota? :P
A ząbki, przypuszczam, nie odrosną :P
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lis 30, 2012 22:13 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

dziwni ludzie... "ogólnie zadowoleni"... no dobra nie bedę sie czepiac dobory słów, mam nadzieję że będzie szczęśliwy :)

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Sob gru 01, 2012 13:23 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust

[poprzednia][następna]