Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 08, 2013 20:50 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Gratulacje Dziewczyny :ok: Powodzenia w dalszych działaniach :kotek:

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pt mar 08, 2013 21:21 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

MartaK pisze:Nie zmienia się za to forma przekazywania 1% kotom dworcowym - tutaj wciąż korzystamy z uprzejmości Kociego Pazura, jako organizacji posiadającej status OPP. My, jako fundacyjny niemowlak, przez najbliższe 2 lata na pewno uprawnień do pozyskiwania 1% nie będziemy miały - ot, takie prawo.

Ania Z pisze:niestety, zmienia i to dużo

Chce jako przedstawiciel Kociego Pazura powiedzieć wyraźnie, aby później nie było niedomówień
jest to też oficjalne stanowisko zarówno Zarządu jak i Rady Fundacji

o Fundacji Kłębek Marta poinformowała mnie wczoraj telefonicznie
powstanie tej Fundacji nie jest dla nas jednoznaczne, ze zbieraniem środków z 1% na jej cel
nigdy nie było to z nami omawiane

A 1% nie jest przypadkiem zbierany na koty z dworca PKP i Składowej ??? Bo wydaje mi się, że te pieniądze tak jak w zeszłym roku były i nadal są zbierane te same koty. Na opłacenie ich opieki weterynaryjnej i ich potrzeb.

Ania Z pisze:subkonto powstało na rzecz "kotów dworcowych" będących pod opieka niezrzeszonych, czynnie działających na terenie dworca PKP i Składowej wolontariuszy nigdy nie byliśmy informowani, że ta forma naszej pomocy ma zmienić beneficjenta

Też ta forma waszej pomocy nie zmienia beneficjenta. Nadal trafi do tych samych kotów i do tych samych wolontariuszy, co w zeszłym roku i dwa lata temu.

Ania Z pisze:jednocześnie pragnę zaznaczyć, że to Fundacja Koci Pazur jest odpowiedzialna za rozliczenie i sposób wydawania otrzymanych środków z 1%, dlatego ma również prawo decydować jak te środki wydatkować

Jak zauważyłyście w zeszłym roku, pieniądze, które uzbierałyśmy z 1% różnymi kanałami na "koty dworcowe" zostały przekazane na ich opiekę. Fundacja Koci Pazur czyli Wy opłaciła z tego 1% faktury na opiekę weterynaryjną kotów z dworca. Myślę, że nie było tu żadnych nieuzasadnionych wydatków i dokładnie wiedziałyście na co idą te pieniądze.

Ania Z pisze:Wszelka współpracę zarówno z Fundacjami, Stowarzyszeniami czy wolontariuszami opieramy na działalności transparentnej i na posiadanym zaufaniu do ludzi z którymi współpracujemy

Czy była kiedykolwiek sytuacja, w której My czyli grupka dziewczyn działająca na PKP nadszarpnęła wasze zaufanie ? Tak prosiłyśmy o pomoc, zawsze za nią dziękowałyśmy.
Osobiste wtrącenie: To że nie wiecie o czyimś istnieniu to nie znaczy, że wam nie pomaga. Ja osobiście kilka razy przekazałam wam fanty, rozwieszałam informacje, że zbieracie 1% czy też wieszałam wasze koty do adopcji w gabinecie weterynaryjnym. Jak się czegoś nie widzi to nie znaczy, że tego nie ma.

Ania Z pisze:o Fundacji Kłębek nie wiemy nic
informacje, które uwierzytelniają, każda fundację to jej statut
(nie znamy statutu Kłębka, a chętnie byśmy poznali)
podział obowiązków w kwestii zarządzania jak i nadzoru nad zarządem
chcielibyśmy poznać osoby wchodzące w skład zarządu jak i organu nadzorującego

O Fundacji nie wiecie nic ale fundację tworzą osoby, które karmią na dworcu a nas już znacie.
Częściowy statut można znaleźć w rejestrze KRS, a o cały wystarczy poprosić, mogę go przesłać w każdej chwili. Zresztą tak jak odpowiem na każde pytanie, żebyśmy mogli się lepiej poznać.

Ania Z pisze:mamy mnóstwo pytań żadnej odpowiedzi
dlatego prosimy aby nie łączono naszej pomocy na rzecz KOTÓW DWORCOWYCH z Fundacją KŁĘBEK
do czasu jak sami o tym nie poinformujemy

Można zadawać te pytania śmiało. KOTY DWORCOWE to MY teraz już Kłębek.

My wolontariuszki z dworca PKP nie utworzyłyśmy tej fundacji by robić komuś na złość. Zdajemy sobie sprawę, że użyczanie przez te przeszło dwa lata nam konta przez Fundację Koci Pazur było kłopotliwe ze względów logistycznych i administracyjnych. Fundacja KŁĘBEK powstała w tym samym celu co Koci Pazur, by nieść pomoc kotom. Nasza grupa była do tej pory niezrzeszona i właśnie by łatwiej było nam pomagać kotom postanowiłyśmy się usamodzielnić.
Fundację KŁĘBEK tworzą te same osoby, które wcześniej nazywały się wolontariuszkami z PKP, a które już znacie bo przedstawiciele KP niejednokrotnie udzielali się w naszych wątkach, więc wiecie co robimy, gdzie robimy i jak robimy. Zmienił się tylko nasz status prawny idea została ta sama :!:

Mam nadzieję, że mimo tak niemiłego przywitania nas w świecie Poznańskich kociarzy uda nam się podjąć owocną współpracę w pomaganiu kotom. Pamiętajmy, że cele mamy te same :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt mar 08, 2013 21:44 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

itaka pisze:[...]

KOTY DWORCOWE to MY teraz już Kłębek.

[...]

Weronika nie jest tak do końca - są osoby, które aktywnie działają na PKP lub Składowej, a nie są ani w radzie fundacji Kłębek, ani nawet nie są jej wolontariuszami...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt mar 08, 2013 22:15 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

kasia_5000 pisze:
itaka pisze:[...]

KOTY DWORCOWE to MY teraz już Kłębek.

[...]

Weronika nie jest tak do końca - są osoby, które aktywnie działają na PKP lub Składowej, a nie są ani w radzie fundacji Kłębek, ani nawet nie są jej wolontariuszami...

Faktycznie, może źle się wyraziłam aczkolwiek Fundacja właśnie dla nich powstała. Po to by ułatwić nam opiekę nad nimi. Nie trzeba być formalnym wolontariuszem jakieś fundacji by ją tworzyć, utożsamiać się z nią.
Fundacja jest nowa ale myślę, że sporo dziewczyn, które karmią na dworcu i zajmują się piwniczką dołączą do nas, bardziej formalnie lub mniej formalnie.
Obrazek

itaka

Post » Sob mar 09, 2013 8:58 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Witajcie,
czy ktoś z Poznania miałby czas na przeprowadzenie wizyty PA dla kotki Chili z tego wątku:
viewtopic.php?f=13&t=150407

Adres i szczegóły podam na pw.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob mar 09, 2013 9:24 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Karena pisze:Witajcie,
czy ktoś z Poznania miałby czas na przeprowadzenie wizyty PA dla kotki Chili z tego wątku:

Mnie niestety nie ma do 27 w Poznaniu ale może ktoś inny znajdzie chwilkę :?:
Obrazek

itaka

Post » Nie mar 10, 2013 13:28 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Grafik 11.03 - 17.03.2013

PKP
pn. - kotastrofa
wt. -
śr. - Hollis
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - Hollis
czw. -
pt. - KS
sob. -
ndz. -

Zapraszamy do wpisywania się do grafiku. W szczególności na PKP, gdzie nie ma dodatkowych i przypadkowych karmicieli.
Ostatnio edytowano Nie mar 10, 2013 14:10 przez itaka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

itaka

Post » Nie mar 10, 2013 14:05 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Wezmę środę i na PKP, i na Skladowej.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Nie mar 10, 2013 14:10 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Hollis pisze:Wezmę środę i na PKP, i na Skladowej.

Wpisałam :ok:
Obrazek

itaka

Post » Nie mar 10, 2013 15:17 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

itaka pisze:

Już się umówiłam z Jarką :-)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie mar 10, 2013 15:47 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Karena pisze:
itaka pisze:

Już się umówiłam z Jarką :-)

Super :ok:
Obrazek

itaka

Post » Pon mar 11, 2013 10:37 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Rataje (te bliższe) - potrzebna wizyta PA dla ślicznej szylkretki Moherki: viewtopic.php?f=13&t=148751

Mógłby ktoś pomóc? Dla mnie bez samochodu to trochę za daleko.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon mar 11, 2013 10:50 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

itaka pisze:Grafik 11.03 - 17.03.2013

PKP
pn. - kotastrofa
wt. -
śr. - Hollis
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. - kasia_5000

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - Hollis
czw. -
pt. - KS
sob. -
ndz. - kasia_5000

Zapraszamy do wpisywania się do grafiku. W szczególności na PKP, gdzie nie ma dodatkowych i przypadkowych karmicieli.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto mar 12, 2013 19:24 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Jarka pisze:Rataje (te bliższe) - potrzebna wizyta PA dla ślicznej szylkretki Moherki: viewtopic.php?f=13&t=148751

Ja mieszkam na Ratajach tylko potrzebowalabym jakiegos malego szkolenia o PA

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Wto mar 12, 2013 19:46 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

LunaKlara pisze:
Jarka pisze:Rataje (te bliższe) - potrzebna wizyta PA dla ślicznej szylkretki Moherki: viewtopic.php?f=13&t=148751

Ja mieszkam na Ratajach tylko potrzebowalabym jakiegos malego szkolenia o PA

Wyślę Ci pw.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

[poprzednia][następna]