PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2012 21:40 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze:Mysle, ze te sa niezla dla pojedynczych maluchow
http://allegro.pl/klatka-dla-krolika-sw ... 89706.html

To kawał grata jest, spokojnie wchodzi cały miot. Przy czym drzwiczki są zbyt małe, żeby wygodnie wyjmować kuwetę do wyczyszczenia.

Dużo wygodniejsze (wymiarowo i obsługowo) są te, które wrzuciła Jana (pierwsze, najmniejsze po 109). No i się składają, co jest wygodne choćby do mycia i dezynfekcji.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sie 16, 2012 22:44 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

OKI pisze:

To kawał grata jest, spokojnie wchodzi cały miot. Przy czym drzwiczki są zbyt małe, żeby wygodnie wyjmować kuwetę do wyczyszczenia.

Dużo wygodniejsze (wymiarowo i obsługowo) są te, które wrzuciła Jana (pierwsze, najmniejsze po 109). No i się składają, co jest wygodne choćby do mycia i dezynfekcji.

Te jany sa bardzo fajne, ale prawie 2 razy drozsze ;(
Jak myjemy klatki to zdejmujemy gore klatki i myjemy spod.
Jak klatka ma rezydenta, to nikt jej nie myje tylko przeciera i scieli na nowo, wiec drzwiczki nie maja wiekszego znaczenia w tym przypadku. :?
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw sie 16, 2012 22:54 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ta mała 109, to nie jest 2x więcej ;) A mówię o tych najmniejszych. Te duże wcale nie są takie wygodne na dłuższą metę - owszem, dla dużego kota, na dłuższy pobyt, to tak, ale to kawał grata jest.
Mycie to wiadomo, że po kocie, ale kuwetę warto czasem wyjąć, żeby sprzątnąć. Wiem, że z kuwetami też problem, ale myślę, że warto przyszłościowo popatrzeć.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sie 17, 2012 7:04 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

To nie jest dobry pomysł . Jeśli postawi się na niej drugą - górne wejście nie będzie dostępne. A wyciąganie na siłę kociaka przez ten mały otwór gdy zapiera się łapkami ,nie jest dla niego miłym przeżyciem.Mała kuwetka przez ten otwór też nie przechodzi , a opiekun nie zada sobie trudu aby to zdemontować :? . Nie ma na to czasu.
Myślę o czymś jeszcze innym(weterynaryjne szafy ale w mniejszym rozmiarze :wink:,nie tak głębokie ).Gdyby była możliwość dopasowania tego do potrzeb kociaków , wyliczenie kosztów. Poza tym uzgodnienie ze schronem ,choćby w kwestii większego pokoju ( ten pierwszy na AI). Takiej "szafy" nikt nie wyniesie ,a przetarcie w środku szmatą i dezynfekcja mimo wszystko będzie łatwiejsza niż demontaż poszczególnych fragmentów. No i kociaki w pewnym sensie są od siebie odizolowane.
Tak to widzę . Co z tego wyjdzie - zobaczymy. I koszt i możliwość dopasowania do naszych potrzeb mają tu kluczowe znaczenie :roll: .
Gdyby to było poza naszymi możliwościami - to klatki z normalnym otwieraniem z przodu . Typu te z zooplusa. Wtedy nie ma problemu z wyjmowaniem kociaka i małej kuwety fotograficznej.

W ciągu dnia nie mam dostępu do Miau . Jeśli ktoś chciałby wieczorkiem podrzucić do mnie (Grochów) jakieś rzeczy do schronu - podaję tel 880-556-877.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt sie 17, 2012 10:31 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Macie racje.
Sluchajcie, a nie byloby najtaniej po prostu zlecic zrobienie takiej szafy na wymiar?
Zrobic ja z MDF lub czegos innego co mozna latwo myc i wstawic plastikowe/kratkowe drzwiczki.
Moze moznaby zlecic majstrom schronowym zrobienie czegos takiego (oczywiscie za zgoda i wsparciem dyrekcji)?
Kompletnie sie na temacie nie znam ale orientacyjnie zobaczcie ceny:
http://allegro.pl/plyta-mdf-2800x2070-1 ... 93800.html
Obrazek

zoyabea

Post » Pt sie 17, 2012 10:38 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ale jak koty będą sikać, to płyta mdf wystarczy na bardzo krótko i nawet jeśli szafa się nie rozpadnie, to nie będzie jak jej odkazić.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt sie 17, 2012 10:55 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Wydaje mi się, że Małgosi chodziło o takie "szafy"-klatki ze stali nierdzewnej.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt sie 17, 2012 10:57 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

ariel pisze:Ale jak koty będą sikać, to płyta mdf wystarczy na bardzo krótko i nawet jeśli szafa się nie rozpadnie, to nie będzie jak jej odkazić.

Nie znam sie na tych materialach - ale moze jest jakis( a na pewno jest) ktory nie wchlania wody - lub mozna kupic taki MDF pokryty jakas warstwa.
Te klatki ktore ma schron sa b fajne, ale nawet nie chce wiedziec ile kosztuja 8O
http://www.eurekainz.pl/Sprzet-Weteryna ... tacjonarne

O mam!
Takie cudenko i cena ponad 3000 tys
http://www.wimarplus.pl/index.php?optio ... kl1250+k+z

Jeszcze te sa fajne - podobne do tych o ktorych Jana mowila i przystepne cenowo:
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... towe/30817

o i ta super!
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... towe/32926

Zatem pomysl z szafa odpada ;))
Obrazek

zoyabea

Post » Pt sie 17, 2012 11:14 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

MalgosiaZ pisze:olesja- a nie możesz z tym podjechać w sobotę na P? Lub jutro wieczorem do mnie na Grochów ?
:

MalgosiaZ, sobota niestety zupełnie odpada, dzięki za propozycję Grochowa, ale wybiorę się na palucha w niedzielę, nie chciałabym żeby te rzeczy przepadły jeśli bym je dziś tam zawiozła. Czy któraś z Was będzie w takim razie w niedzielę i będzie mogła to przejąć ode mnie?

olesja

Od: Śro sie 18, 2010 20:25

Post » Pt sie 17, 2012 18:09 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Pomysł z "szafą" jeszcze nie odpada :wink: .
Moim zdaniem to musi być solidne i trwałe. Wygodne dla kociąt , przyjazne dla ludzi (w sensie sprzątania) , łatwe do mycia i dezynfekcji. I dlatego myślę o akcji o dużym zasięgu. To byłby dar od wszystkich sympatyków kociąt z P.
Pojedyncze klatki to będzie plan B :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt sie 17, 2012 19:58 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Paluszki dziękują ef25 :1luvu: za paczkę ze smakołykami .

Jutro będzie wielkie częstowanie . Jest suche i mokre dla maluszków , dorosłych i seniorów :catmilk: .
Zrobimy imprezkę :dance: :dance2:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob sie 18, 2012 19:08 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

olesja pisze:
MalgosiaZ pisze:olesja- a nie możesz z tym podjechać w sobotę na P? Lub jutro wieczorem do mnie na Grochów ?
:

MalgosiaZ, sobota niestety zupełnie odpada, dzięki za propozycję Grochowa, ale wybiorę się na palucha w niedzielę, nie chciałabym żeby te rzeczy przepadły jeśli bym je dziś tam zawiozła. Czy któraś z Was będzie w takim razie w niedzielę i będzie mogła to przejąć ode mnie?

Dziewczyny jutro jestem cały dzień w domu i można ode mnie odebrać szmatki i żarełko. mój numer telefonu: 695 808 806 piszę na forum, bo jakby ktoś jechał i mógł odebrać to po prostu proszę o telefon. - tak będzie szybciej

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Nie sie 19, 2012 9:32 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Myślę że pomysł z szafą jest mało realny bo ile kupicie-pół szafy, czy jedną szafę? A jesli chcecie kupić kilka to nawet nie chce myśeć ile czasu potrwa zebranie np 10-12 tys zł?
Nierdzewka-wiadomo jest bardzo droga więc nie dziwne że taka klatka kosztuje 3 tys.

te po 109 zł z zooplusa są o wiele bardziej realne tylko czy kociaki nie przejdą między prętami?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 19, 2012 9:51 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mam w domu taką jak ta za 109 i tylko naprawdę malutkie, do 3-tyg. kocię mieści się pręty i to te przy drzwiczkach. Większe już nie przejdą.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie sie 19, 2012 9:52 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

smarti pisze:Myślę że pomysł z szafą jest mało realny bo ile kupicie-pół szafy, czy jedną szafę? A jesli chcecie kupić kilka to nawet nie chce myśeć ile czasu potrwa zebranie np 10-12 tys zł?
Nierdzewka-wiadomo jest bardzo droga więc nie dziwne że taka klatka kosztuje 3 tys.

te po 109 zł z zooplusa są o wiele bardziej realne tylko czy kociaki nie przejdą między prętami?

Małe kociaki mogą przejść na samym dole, tam są większe otwory - trzeba to zabezpieczyć. Można coś wpleść, ja natomiast po prostu podnosiłam dno, żeby było powyżej newralgicznych otworów (stawiałam na czymś podłogę).

edit - może w większych klatkach jest inaczej niż pisze ariel, ja mam tę największą i tam jest na samym dole problem, 6 tygodniowe kociaki wyłaziły.

W zooplusie bywają promocje i wtedy te klatki są dużo tańsze, ale trzeba być czujnym, bo to zazwyczaj jest akcja jednodniowa do 15.00 (happy hours). Można też pokombinować ze zniżkami, np. jeżeli ktoś ma rabat za jakąś reklamację (ja np. mam teraz 5% do wykorzystania), ew. nowy klient - dostaje rabat 10% na pierwsze zamówienie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]