KotyP.Franciszkiw Cudownych Domach-Pożegnania i Przemiany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 25, 2012 17:38 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Wczorajsze zdjecia Znikotka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i całe stadko

https://plus.google.com/u/0/photos/1090 ... 3713174129
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lis 25, 2012 19:28 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Chyba trzeba mu zmienić imionko, bo wcale nie zniknął 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 25, 2012 21:35 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

wcale nie zniknął i wygląda bardzo...towarzysko i przystępnie :ok: :ok: :ok:
a jakie piękne futro :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sty 02, 2013 21:17 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Trzymajcie kciuki za Znikotka! Oby nie wywinął numeru z kupą gdzie popadnie... Jest bardzo dobrze zapowiadający się dom dla niego w Zabrzu :ok: :ok: :ok:

Państwo wybrali Znikotka, bo... stracił swój dom i właścicieli!
Napisałam im: "Witam, Znikotek jest do adopcji, ale to kocurek bardzo nieśmiały, wymaga dużej cierpliwości i spokoju, być może nigdy nie będzie szukał kontaktu z opiekunem w sensie głaskania czy siedzenia na kolanach. Mam jeszcze innego kocurka, młodszego, ale umaszczonego w sposób, który uważany jest za zwykły, trywialny, przez co nie ma chętnych na niego. Cholonek jest biało-czarny, już wykastrowany. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!"

Odpisali: "Podtrzymujemy naszą decyzję o adopcji ZNIKOTKA.
Już mieliśmy podobnie nieśmiałego kotka i w końcu przywiązał."

No to kciuki! W piątek przeprowadzka :mrgreen:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro sty 02, 2013 21:38 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

:ok: :ok: :ok: za domek dla Znikotka :ok: :ok: :ok:

Nie pisałam tu wcześniej, choć ruru była powiadomiona - w lipcu u Malutkiego [*] stwierdzono białaczkę, a 18ego października musiałam mu pomóc zasnąć na zawsze. Walka o niego jest opisana na moim wątku (link w podpisie). Przepraszam, że nie napisałam tu tego wcześniej - po prostu to mnie strasznie uderzyło i ta rana dalej boli. Nie sądziłam, że pożegnam go tak szybko i po tak krótkiej walce :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 02, 2013 21:44 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

[*] Malutki...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro sty 02, 2013 21:46 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Za domek Znikotka ogromne kciuki.
Malutki [*]
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sty 06, 2013 18:52 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Smutne wieści :( Ostatnio rzadko bywam na Miau. Dużo czasu zabiera mi opieka nad moim Pusiem (pieskiem) który niestety odchodzi. Mój wet już kilkakrotnie sugerował uśpienie (i ma rację) Puszek jest z nami już 17 lat i 10 miesięcy i poza instynktem jedzenia wszystkie inne zanikły. Załatwia sie tam gdzie stoi i bez zadnych oznak że chce :( Z 20 kilowego psa zostało 11 kilo. Jest to jednak dla mnie bardzo trudna decyzja chociaż mąz też jest już za uśpieniem. Jest mi z tym bardzo ciężko. Całe szczęście że kocie towarzystwo jest ok. A Maciusia wręcz odmłodniała :ryk: Niestety jest paskuda :evil: bo że kupę wali w kącie to już olewam, ale że odbiło jej znów i sika wszędzie (niekoniecznie na chodniki)mogą być kafelki :) ale jak ją przypilnuję i pokrzyczę to się śmiesznie przygarbi i zapycha do kuwety :ryk: A poza tym coś jej odbiło i nosi w pysku moje części garderoby. Jeśli są to skarpetki to pryszcz, ale jak ciągnie za sobą moje getry to po prostu nie można powstrzymać sie ze śmiechu- a przy tym drze sie żabim głosem :ryk:

Obrazek

Obrazek

To Maciusia na jesiennym spacerze :D

Obrazek

A to dzisiaj :ryk:

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Nie sty 06, 2013 19:05 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

A Znikotek to cudny kotek :D Bardzo podobny do mojego Krecika (11 i pół lat) 9 kilo wagi :lol: Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za domek.

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Nie sty 06, 2013 19:08 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Bardzo mi przykro z powodu Pusia...ale może jeszcze zaskoczy :ok: :ok:
17 lat to piękny wiek-
Maciuś'a ma już chyba 18 i wygląda wspaniale :1luvu:
tylko żeby się kulturalnie, jak dama zachowywała

Czy Znikotek w domku? Czy wszystko dobrze? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Cały czas tak mi strasznie smutno z powodu Malutkiego skarbeczka...
ale wiem, że domek miał najlepszy na świecie
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie sty 06, 2013 22:56 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Państwo tacy po 60-stce, dojrzali, świadomi i wrażliwi. Uprzedziłam ich o tym, że Znikot nie jest towarzyski, że jest strachliwy i wycofany i że wiele czasu i cierpliwości mu potrzeba... I nie zniechęcili się. Uprzedziłam, że mogą też wystąpić roblemy w korzystaniem z kuwety i mimo to kot ma u nich dom. Całe życie mieli znajdy z ulicy i różne już przypadki widzieli. Więc się trafiło Znikotowi to, co może być jego szczęściem największym: dom z osobami spokojnymi, starszymi i cierpliwymi no i niezakocony! Niestety pierwsza kupa poza kuwetą... Heh... Kciuki potrzebne nadal!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 06, 2013 22:57 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

halbino, jak ja się cieszę (oczywiście nie z kupy poza kuwetą). I mocno trzymam kciuki za kochanego Znikotka.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sty 06, 2013 23:09 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

:ok: :ok: za Znikota, niech się chłopię ogarnie i doceni dom, który go pokochał :ok: :ok:

Malutkiego [*] wciąż mi brakuje. Wciąż wydaje mi się, że jak się obrócę, zobaczę jego mądre złote oczy wpatrzone we mnie, że pogoni mnie spać jedynym na świecie miaukiem i że położy się obok, z łapką na mojej ręce. Długo nie byłam w stanie tu napisać, jakbym zawiadamiając Was o tym godziła się na jego śmierć. A tak nie jest - ona wciąż boli i wciąż nie potrafię zaakceptować jego nieobecności przy nas.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 07, 2013 21:27 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Malutki jest przy Tobie, Alienor. I przy Pani Franciszce.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 07, 2013 22:04 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Wiem, Alienorku to jeden z Tych Kotków,
o których nawet wspomnienie imienia kroi serce...

Znikotku, znikaj do domku
i się nie wygłupiaj z tą kuwetą :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

[poprzednia][następna]