KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2011 14:14 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Damy radę wcisnac jeszce jedną koteczkę na dwie noce? W poniedziałek Piotr zawiezie ją na sterylkę, a po sterylce przyjadą po nią państwo, z którymi kicia zamieszka. Ci państwo mają problem z transportem z jakiejś miejscowości koło Zawiercia i mogą kotkę przywieźc jutro, a w poniedziałek ją zabiorą.

Chyba boks jeszcze mamy wolny. Więc nie powinno być problemu.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 18, 2011 14:21 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Zapomniałam dopisac, że bezdomniaczki nakarmione, byli wszyscy z wyjątkiem tatuśka :ok: Pędzili za mną jak szaleni :roll:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lis 18, 2011 14:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:
The Szops pisze:Damy radę wcisnac jeszce jedną koteczkę na dwie noce? W poniedziałek Piotr zawiezie ją na sterylkę, a po sterylce przyjadą po nią państwo, z którymi kicia zamieszka. Ci państwo mają problem z transportem z jakiejś miejscowości koło Zawiercia i mogą kotkę przywieźc jutro, a w poniedziałek ją zabiorą.

Chyba boks jeszcze mamy wolny. Więc nie powinno być problemu.

Ją na dyżurze w środę powiększyła Dropsikowi boks,
także można go spowrotem przedzielic i miejsce bedzie 8)
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 18, 2011 14:33 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 21.11.-27.11.2011 r.
21.11. pon. rano brak wie. Ewa
22.11. wt. rano Beata wie. Dorotka
23.11. śr. rano brak wie brak
24.11. czw.rano Beata wie. Ewa
25.11. piat rano brak wie.brak
26.11. sob. rano brak wie. brak
27.11. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pt lis 18, 2011 14:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Poniedziałek i środa rano.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lis 18, 2011 14:59 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

Dzięki dziewczyny.
21.11. pon. rano Marta wie. Ewa
23.11. śr. rano Marta wie brak
Niestety u mnie w tym tygodniu i przyszłym klapa z dyzurami bo wyjeżdżam na dwa tygodnie do Żywca na delegację. Jeśli w tym tygodniu okaże się że wrócę już w środę to może uda mi się choć jeden dyżur obsadzić, ale o tym czy wrócę będę wiedział dopiero w środę.

terenia1

Post » Pt lis 18, 2011 18:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:No Marzenko aleś spanikowała :wink: to teraz wypuść kocicę na pokoje i znajdź fotografa na fajne zdjecia i robimy ogłoszenia :wink: bo już czas najwyższy :D

Problem w tym Tereniu, że ona nie chce wyjść na pokoje. Jak strach przed pralką (czasem muszę prać :roll: ) przeważy nad lękiem przed kotami to włazi do kuchni i chowa się pod szafką :( Więc obawiam się, ze strasznie trudno będzie jej zrobić dobre zdjęcia. Mam wrażenie, że dając jej i Fuksowi DT zrobiłam im niedźwiedzią przysługę - gdyby byli w KCh pewnie dawno już byliby w domach. No nic, będę jakoś kombinować.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 18, 2011 18:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Środę wieczór poproszę :D

Cookie1706

Post » Pt lis 18, 2011 20:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:Aha - mam w aucie 3 budki dla kotów zrobione przez dzieci ze szkoły 42. Pani ze Stalowej chciała 4 sztuki ale myślę by na razie zawieźć jej 2 a tę jedną może gdzieś indziej na gwałt potrzeba :?: (czy też na Stalową)? -a na Stalową drugą partię się dorzuci jak znów ktos jakieś wytworzy.... No i jakby te dzieci miały materiały to pewnie by same więcej zrobiły....

Dziękuję za odebranie budek :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lis 18, 2011 21:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:Środę wieczór poproszę :D

Dzięki Marlenko zaraz zmienię, już z dziewczynami rozmawiałam jutro przyjedzie kotka lub kocurek z ul. Kalinowej dziś z Panem dwukrotnie rozmawiałam - kociak koczuje na ulicy. Mam nadzieję że Pan do nas trafi wszystko mu wyjaśniłam jak dojechać - tak że dziewczyny kotka zapakujcie na kwarantannę do boksu zobaczcie czy to kocurek czy kotka a potem zajmiemy się z nim dalej, Pan bardzo sympatyczny i troszkę śmieszny :wink: , no ale wzruszyła mnie jego "historia" :wink: mężczyzna , który przejął się nieszczęściem kociaka. :)

terenia1

Post » Pt lis 18, 2011 21:02 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

21.11. pon. rano Marta wie. Ewa
23.11. śr. rano Marta wie Cookie

terenia1

Post » Pt lis 18, 2011 21:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Nie ma za co dziękować Tereniu :piwa:
Mnie osobiście jest przykro, że mogę pomoc tylko raz w tygodniu... :(

Cookie1706

Post » Pt lis 18, 2011 21:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Po dyżurku:
Zdrowa: niemożliwie miziaste zrobiły się kociaste, bardzo miło mnie powitały :wink:
Woliera bardzo solidna, super!!! Chyba już można by tam umieścić kociaki?? Tylko jak Arlecia przeżyje brak dostępu do okna.. :(
Pędzelek sam się garnie na kolana i żeby go głaskać cały czas, jest wspaniałym kocurkiem, słodziak;
Zuzia też się ociera, ale ona uwielbia by się z nią bawić.
Józio uwielbia przesiadywać przy samym grzejniczku i nadstawia się do głaskania - uwielbia być miziany po główce i pod bródką, ma cudną sierść, jest taki gładziutki, cudny :1luvu:
Kawrantanna:
Inka często pokichuje, ale apetyt wspaniały i pierwsza do zabawy :D
Longerek już nie kicha, zdrowiutko wygląda.
Dropsiczkowi się bardz poprawiło, oczka ładne, zajada, bawi się, może już mógłby pouścić boksik :?: bo garnie się do zabawy z maluchami. Grzeczny podczas smarowania oczek, ale podać mu sumamed to wielka sztuka, bo smak leku go doprowadza do szału :roll:
Paulinka super się bawi z małymi kociakami :D
Sabinka niestety chyba w najgorszej formie - oczka załzawione, fatalne, ale zjadła pięknie i bawiła się kuleczką papieru w boksie:ok:
Arlecia super wygląda, ma apetyt, ale nieszczęśliwa w boksie, Biedroneczek tak samo. Kiedy będą mogły przejść do woliery :?:
Nowa Michasia jest cudowna :1luvu: Mruczy, ubóstwia być głaskana, wypila mleczko i wreszcie ułożyła się na posłanku - dałam jej milutki kocyk, bo wcześniej leżała w kuwecie... 8O Jest rewelacyjna i koniecznie zostawmy ją w Chatce, bo powinna znaleźć domek.
Cieszę się ogromnie, że jest nadzieja na adopcję Inki i Sabinki :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt lis 18, 2011 22:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ewa do woliery pierwszy lokator zawita w sobotę,
Tereska posunęła pomysł a ja i Beatka wprowadzimy go jutro w zycie 8)
Tak więc bądź spokojna :wink:

Cookie1706

Post » Pt lis 18, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziewczyny czy toś jutro z rana mógłby podejść do kocarni bo nie ma dyżuru na rano ,ale Dropsikowi, Sabince i Ince trzeba podać antybiotyk i choć troszkę podać im jedzonka - pilne najważnieszy jest antybiotyk, po południu spoko bo od szesnastej lub później będzie Beatka, Marlenka i Jadzia :D

terenia1

[poprzednia][następna]