Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 04, 2011 8:17 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

to ja deklaruję po 20 złotych na leczenie Miodka i Klimka, płatne w sobotę do rąk Tereski przy odbiorze Lemonko-Cytrynka. No i bardzo proszę o zabranie tego kociaka do weterynarza. Ja oczywiście biorę już na siebie wszelkie koszty wizyty, badań i leków.

aniaf

Od: Pt paź 31, 2008 9:50

Post » Wto paź 04, 2011 10:23 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Informacje z nowego domu GAPY :ok: :ok: :ok:

dzień dobry, przepraszam ze dopiero teraz ale w weekend nie miałam czasu sprawdzić poczty,
u Gapy byliśmy w odwiedzinach kilka dni temu i ma się świetnie, wydaje sie że się już zupełnie zaklimatyzował, przychodzi do głaskania, chętnie się bawi, i musze powiedzieć że chyba dużo się rusza bo lekko schudł :) ale i tak jest piękny i dostojny, na dwór oczywiście nie wychodzi, i nawet się szczegolnie nie wyrywa, chyba dobrze mu w domu, apetyt ma, korzysta z kuwety, wiec wszytsko w najlepszym porzadku, z pieskami naszymi jeszcze się nie poznał, ale myślę ze tez będzie ok
pozdrawiam
agata

Obrazek++ Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto paź 04, 2011 13:26 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Bardzo dziękuje wszystkim za ściepkę na Klimka. Dziś po pracy wstapię do niego i zapytam o możliwości wspomniane na wątku, a inne niż rtg z kontrastem i koszty oraz o jego samopczucie i później dam znać.

Persy ze strony 66 nadal pilnie poszukują dobrego domu :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 04, 2011 13:44 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

po porannym dyżurze.Byłam od 8.00 do 13.00
na zdrowej:
Pędzel i Zuza oczy straszne,nawet w nosie miały odłożone.Wydaje mi się,że mają lekko podpuchnięte okolice kanalików łozowych.Przemyłam i posmarowałam maścią,ale pod oczami,bo maść już do wyrzucenia. Po otwarciu ważna 4 tygodnie.Wyrzuciłam.
Burani dużej założyłam kartę i podałam 1/2 Unidoxu.Reszta bandy ok.
kwarantanna :
Longer niestety dalej katar ropny, rudaski też ślimtają. Nelka ma na grzbiecie ten ślad po antybiotyku,tak samo jak Smoła i Biedronek.
Była Wiesia i podała Arletce i Biedronkowi zastrzyki. Potem przyszła Jadzia i poszłyśmy "oporządzić" i nakarmić kotki ze Szkłobudowy.
Paulinka rozkoszna,zresztą wszystkie nasze koty takie są.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto paź 04, 2011 14:59 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Hej!
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak organizuje się koci bazerek?? Mam troszkę rzeczy do wystawienia i chciałabym zorganizować bazarek dla Klimusia, na jego leczenie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto paź 04, 2011 15:17 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Kocia Mama Ewa pisze:Hej!
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak organizuje się koci bazerek?? Mam troszkę rzeczy do wystawienia i chciałabym zorganizować bazarek dla Klimusia, na jego leczenie.

Napisze ci na pw (poczta wewnętrzna )
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto paź 04, 2011 15:20 Re: proszę nie pisać zakładam nowy wątek

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 03.10.-09.10.2011 r.
03.10. pon. rano Agata wie. Ewa
04.10. wt. rano Beatka wie. Asia, Bogusia
05.10. śr. rano brak wie Ewa
06.10. czw.rano Beatka wie. Agata
07.10. piat rano Marta wie. Ewa
08.10. sob. rano Agata wie. Teresa
09.10. niedz. rano Dorotka wie. Alienor

jutro rano ja, Jadzia mi pomoże

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto paź 04, 2011 15:27 Re: proszę nie pisać zakładam nowy wątek

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 03.10.-09.10.2011 r.
03.10. pon. rano Agata wie. Ewa
04.10. wt. rano Beatka wie. Asia, Bogusia
05.10. śr. rano Beatka, Jadzia wie Ewa
06.10. czw.rano Beatka wie. Agata
07.10. piat rano Marta wie. Ewa
08.10. sob. rano Agata wie. Teresa
09.10. niedz. rano Dorotka wie. Alienor

jutro rano ja, Jadzia mi pomoże

Dzięki dziewczyny :1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto paź 04, 2011 15:43 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

aniaf pisze:to ja deklaruję po 20 złotych na leczenie Miodka i Klimka, płatne w sobotę do rąk Tereski przy odbiorze Lemonko-Cytrynka. No i bardzo proszę o zabranie tego kociaka do weterynarza. Ja oczywiście biorę już na siebie wszelkie koszty wizyty, badań i leków.

Dziekujemy bardzo za pomoc kazda jest cenna.
Nie bardzo wiem o ktorego kotka chodzi celem zabrania do weta i robienia mu badan.
Jesli to Miodek czy Klimek to sa pod ciagla opieka weterynaryjna i sa zaopatrzone we wszystko co trzeba tylko kasa i jeszcze raz kasa.
A jesli chodzi o Lemonka to na dzien dzisiejszy nie ma takiej potrzeby ogladalysmy go z Beatka ze wszystkich stron, chlopak zdrow jak rybka nie ma zadnych oznak chorobowych, wiec teraz nasza wizyta nie jest za bardzo zasadna.
Natomiast proponuje za kilka dni po adopcji wybrac sie na wizyte celem ogolnych ogledzin, nastepnego odrobaczenia , drugiego szczepienia, i ustalenie terminu kastracji ale to dopiero jak sie kotek zaaklimatyzuje.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto paź 04, 2011 15:50 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Ta Jadziu to o Lemonka chodziło Pani AniaF to jego nowa Duża :ok: , bo chyba Marta pisała że ciężko oddycha przez nos- coś mi się tak pamięta
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto paź 04, 2011 15:57 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Tak zgadza sie jutro kolejny dzien wypelniony kotami nie moze byc inaczej :lol:
Na 9 rano jedziemy z Miodziem na badanie krwi potem Wiesiu mnie podwiezie na KCh pomoge Beatce, Wiesiu odwiezie Miodzia do domu i znow przyjedzie na KCh bo jedziemy do weta z rudasami na jutro maja temin wiz.
A i jeszce trzeba doleciec do rodzinki ze Szklobudowy one poznaja nas z daleka leca jak swoje, no i matka trzeba jakos zlapac do sterylki bo znow beda mlode. Dzis wyczyscilysmy z Beatka uszy rudasiowi swierzb jak diabli ale damy rade. Zakropilam je p/pchelnie. Tym w areozolu.
KTO MA KLATKE LAPKE !!!!!

Wiesiu kochana kotek z pod szpitala o ktorym pisalas jest bezpieczny jest dokarmiany i jest bardzo dziki nikomu sie nie da zlapac. Dzis Wiesiu rozmawial z p.od obwarzankow bo on sie tam kolo niej kreci, a spac pewnie chodzi na dzialki tam jest duzo kotow, u mnie pod wiata w zime tez jakies mieszkaja bo poznaje.

jadziaII

Post » Wto paź 04, 2011 16:08 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Klatka łapka chyba nadal u Marzeny.
ja miałam ją brać ale nie wziełam
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto paź 04, 2011 16:37 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dorota Wojciechowska pisze:Klatka łapka chyba nadal u Marzeny.
ja miałam ją brać ale nie wziełam

Dzieki Dorota
Troche to bedzie trudne bo duzo czasu tam trzeba bedzie spedzic :(

jadziaII

Post » Wto paź 04, 2011 16:45 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

U mnie w Biedronce (pewnie u Was też?) są 4-paki Whiskasa (puszki po 400) za 7,99, czyli 2 zł za puszkę. Może Wam się przyda taka informacja.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto paź 04, 2011 16:52 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Byłam w Almavecie - Klimek w końcu dostał ten kontrast bo w tym celu specjalnie nie jadł chyba z dobę. Ze zdjęć na razie nie wynika zbyt wiele - poza tym, że ma 3x szybszą perystaltykę niż powinien. Przełyk ma lekko podrażniony z wymiotów, żołądek ma ok, choć ponoć duży jak na kota, no i potem, gdy kontrast opuszczał jelito cienkie juz poszłam. Ogólnie kotek jest przekochany (ale to wiecie wszyscy) i chyba najlepszy byłby dla niego spokojny tymczas, gdzie mógłby żyć na określonej diecie bo skoro nie ma żadnego ciała obcego to z samą rozdęta okrężnicą chyba niewiele da się zrobić :( Panie wetki sugerują jeszcze test na lambie...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]