KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 12:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Majorka pisze: Mam nadzieję, że kurierka się nie podźwignie :oczami:

mała nie jestem, więc dam radę 8)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 25, 2011 12:52 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

XAgaX pisze:mała nie jestem, więc dam radę 8)

Kochana jesteś, dzięki wielkie! :ok:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon lip 25, 2011 12:53 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Majorka pisze:
XAgaX pisze:mała nie jestem, więc dam radę 8)

Kochana jesteś, dzięki wielkie! :ok:

no nie przesadzaj, ja tu tylko przewożę :) a to TY jesteś kochana, że pomagasz kociastym :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 25, 2011 13:23 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Nie mogę niestety brać porannych dyżurów w tym tygodniu, Mała Mi jest o krok od wstrząsu. Dziś jest w Almavecie razem z Fuksem dzięki Kropeczce :1luvu: - nie wiedziałam, że w wakacje jest od 9ej :oops: A ja mam autobus do pracy o 8.48 lub 8.57 - później żadnej możliwości dojazdu do pracy. Fuks ma jakiś stan zapalny - jak będę wiedzieć więcej (wieczorem) to napiszę co i jak. Odrobaczenie ani jednego ani drugiego dziś nie wchodzi w rachubę - Fuksik może jutro a mała o ile przeżyje, to później. Pobrana była krew od obu a ja zapomniałam powiedzieć, że malutka nie była na czczo - trudno się dziwić, bo jak jej nie będę futrować na maksa, to nie da rady :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 25, 2011 13:25 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

gosiakot pisze:Czy ktoś jest w stanie zrobić ze mną na spółkę jutrzejszy dyżur poranny ??? informuję że do jednoosobowo dyżuru nie mogę się zaoferować gdyż wykonanie całej pracy w kociej chatce trwa na tyle długo że nie dam rady sama .Zaraz po dyżurze muszę jechać do pracy - i siedzieć tam do wieczora:(

Stuk puk ktoś może pomóc Gosi :?:
fakt że i mnie w Chatce schodzi ok 5 godzin. Z głaskaniem kotów i obserwacjami.
Wczoraj na zdrowej widziałam taką oto sytuację:
Nadia oczywiście goniła wzystkich.
I jakoś tak burania mała za bardzo nic sobie z tego rozbawiona nie robiła.
nadia wściekała się coraz bardziej i naskoczyła na mała.
I wtedy 8O z okna zeskoczyli Pędzel i Zuzia 8O oddzielili małaą od Nadi i Nadię odgonili.
Jak Pędzel i Zuzia świetnie wyglądali- wyciągnięci na maksa na nogach (chyba żeby robić wrażenie większych :ryk: ) ogony do góry - takie bohatery :kotek: :ok:
A Ines wczoraj nasikała na okno :(
I Józio mnie wczoraj zaskoczył.
Ni z tego ni z owego postanowił się pobawić 8O , doskakiwał do brykających burań, ale one się go bały.
To on dalej jak słoń w składzie z porcelana zaczął atakować piłeczkę- myślałam że się poskładam ze śmiechu- taka niezdara z niego :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 25, 2011 13:40 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

mam zgłszenie :
jutro rano Gosia i Bogusia :ok:

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.07.-31.07.2011
25.07. pon. rano JadziaII/Piotr wie. MaraS.
26.07. wt. rano Gosia/Bogusia wie. Cookie
27.07. śr. rano brak wie. Mara
28.07. czw.rano brak wie. Cookie
29.07. piat rano brak wie. DOROTA
30.07. sob. rano Ewa,Piotrek wie. brak
31.07. niedz. rano brak wie. Dorotka[/quote]
kurcze jeszcze 5 DYŻURÓW
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 25, 2011 14:06 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Koty medycznie obsluzone i na kwarant.i Gremliny.
Gremliny oczy umyte roztworem /jest rozrobiony w malej buteleczce na wieczor i na jutro/
Zosi juz nie kropli nie dalam bo po I ma ladne oko i po II napisane jest przez 5 dni to juz dawno minelo.
Pedzel masc dostal - tez juz ma znacznie ladniejsze oczko. Dzialanie GOSI w tym kier.pomoglo to widac.
Bylismy z Westa i Fredka u kontroli wet.
Westa ma byc w kaftaniku jeszcze do poniedz.przyszlego bo lize, co prawda juz sie nie smilaczy ale jeszcze szwy wew.nie rozpuscily sie calkowicie tak bywa nie tylko u kotow ale u ludzi tez.
Trzeba wecej czasu. Lekow zadnych nie bierze.
Fredka ma zdjete szwy i jutro mozna jej kaftanik zdjac.
Ma zalozona ksiazeczke z wpisami oraz odrobaczona Milbemaxem.
Maluchy od Mani odrobaczone Milbemaxem /rozowy/ i maja ksiazeczki.
Mania rowniez dostala odrobaczenie Milbemax - ksiazeczki nie ma - jest karteczka na boksie.
Klimek niedobre lekartwo dostal, ale skonczyly sie sosiki.
Zakupilam Orydelmyl bo sie konczy jest troszeczke a uszory trzeba zakrapiac.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lip 25, 2011 15:26 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jestem Gosi bardzo wdzięczna za Gremlinki :1luvu: w kolejce jest ich siostra Zuźka też z kaprawym okiem, zapiszę sie do pani doktor

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lip 25, 2011 15:28 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dorota Wojciechowska pisze:
gosiakot pisze:Czy ktoś jest w stanie zrobić ze mną na spółkę jutrzejszy dyżur poranny ??? informuję że do jednoosobowo dyżuru nie mogę się zaoferować gdyż wykonanie całej pracy w kociej chatce trwa na tyle długo że nie dam rady sama .Zaraz po dyżurze muszę jechać do pracy - i siedzieć tam do wieczora:(

Stuk puk ktoś może pomóc Gosi :?:
fakt że i mnie w Chatce schodzi ok 5 godzin. Z głaskaniem kotów i obserwacjami.
Wczoraj na zdrowej widziałam taką oto sytuację:
Nadia oczywiście goniła wzystkich.
I jakoś tak burania mała za bardzo nic sobie z tego rozbawiona nie robiła.
nadia wściekała się coraz bardziej i naskoczyła na mała.
I wtedy 8O z okna zeskoczyli Pędzel i Zuzia 8O oddzielili małaą od Nadi i Nadię odgonili.
Jak Pędzel i Zuzia świetnie wyglądali- wyciągnięci na maksa na nogach (chyba żeby robić wrażenie większych :ryk: ) ogony do góry - takie bohatery :kotek: :ok:
A Ines wczoraj nasikała na okno :(
I Józio mnie wczoraj zaskoczył.
Ni z tego ni z owego postanowił się pobawić 8O , doskakiwał do brykających burań, ale one się go bały.
To on dalej jak słoń w składzie z porcelana zaczął atakować piłeczkę- myślałam że się poskładam ze śmiechu- taka niezdara z niego :ryk:

dom dla Nadii ześlij Panie !!! to taka fajna kicia do ludzi i taka menda dla kotów :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lip 25, 2011 17:25 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

XAgaX pisze:środa może być? :) wiem, że dziewczyny szykują się na odbiór, jadę przez Sosnowiec :)

więc jestem przed 11 w sobotę 30.07. na dworcu główny w Sosnowcu i oczekuję :D tylko nie zdziw się bo nie jestem dziewczyną :twisted:
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon lip 25, 2011 18:44 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Fuksik w domu - na razie musi brać synolux i pro-kolin, więc odrobaczenie przesunięte na środę (najwcześniej). Z Małą Mi bardzo źle - została na noc pod kroplówką w Almavecie, ale szanse są marne :cry: Musimy liczyć na cud. A jak przyszłam do domu, to Madhuri uwaliła kupę jasną jakby tez smectę piła. Zaraz zacznę wyć :twisted: Fuks jak zwykle zawisł matce na cycku i ssie z odgłosem przetykanej kanalizacji :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 25, 2011 18:52 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: dla Małej Mi.
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pon lip 25, 2011 18:56 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

:( :( :(
:ok: :ok: :ok: za Małą Mi. Niechaj cud się zdarzy :!: :!: :!:
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon lip 25, 2011 19:37 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

usunelam :cry:
Ostatnio edytowano Pon lip 25, 2011 20:14 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon lip 25, 2011 19:47 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Witam...
byłem dzisiaj na dyżurze rannym sprzataniowo-jedzeniowym w KCH. Jadzia obrobiła medycznie całą bandę:) potem codzienna wizyta w schronie....
Jedyna mysl, która mi przychodzi do głowy to to, że koty w KCH mają się jak w hotelu 5* w porównaniu do schronu.
Poza tym dyżur w KCH jest łatwy, prosty i przyjemny - żadnych niespodzianek, ciepła woda w pomieszczeniu, zawsze ścierki do wycierania boksów, zawsze żwirek pod dostatkiem, jedzenie specjalistyczne dla koteczków chorych, lekarstwa w szafce, worki na śmieci...itd.... może w schronie kiedyś też tak będzie....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]