Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 22:08 Re: Legnica

Pojecia nie mam,ale ta malt pasta bardzo mu odpowiada.
Legnica

Post » Wto paź 11, 2011 22:33 Re: Legnica

a bardziej odkłaczająca to chyba bezo.....coś tam :mrgreen:
jak ja nie lubię nazw leków i takich tam :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto paź 11, 2011 23:53 Re: Legnica

Podobno podwyższony mocznik może wynikać też z krwawienia w przewodzie pokarmowym. Może kotek wcale nie ma problemów z nerkami. Co wykazało USG? Ja mam wrażenie że on albo ma poraniony przełyk lub nadal coś wbite weń. Jakie on robi kupki? Te wymioty były podbarwione krwią? Kot jest nawadniany, może jednak warto zaryzykować i pod narkozą zajrzeć do środka... :roll:
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Śro paź 12, 2011 18:36 Re: Legnica

iwona66 pisze:a bardziej odkłaczająca to chyba bezo.....coś tam :mrgreen:
jak ja nie lubię nazw leków i takich tam :mrgreen:

Mam dokładnie to samo :mrgreen:
Legnica

Post » Śro paź 12, 2011 18:43 Re: Legnica

Ewik pisze:Podobno podwyższony mocznik może wynikać też z krwawienia w przewodzie pokarmowym. Może kotek wcale nie ma problemów z nerkami. Co wykazało USG? Ja mam wrażenie że on albo ma poraniony przełyk lub nadal coś wbite weń. Jakie on robi kupki? Te wymioty były podbarwione krwią? Kot jest nawadniany, może jednak warto zaryzykować i pod narkozą zajrzeć do środka... :roll:

Ewik wiem tylko ze w USG nic niepokojącego nie zauważono(niestety nie wydano mi "opisu"badania,czy cos w tym stylu)
W kupkach nigdy nie było śladu krwi,wtedy kiedy zwymiotował była to czysta ślina,przezroczysta(był na czczo),pewnie dla tego zauważyłam w niej te patyki.

Nie ma się czego "czepić",nawet biegunka mu minęła,robi kupkę co dzień,całkiem w porządku.
Tylko wciąż jakby cierpiący był.Kurcze no.
Legnica

Post » Śro paź 12, 2011 18:45 Re: Legnica

Bardzo chciałabym aby ktos mi powiedział ze teraz,kolejne znieczulenie jest dla niego w miarę bezpieczne.Choć teoretycznie bezpieczne.

W sobotę było z nim na prawdę xle.Myśle ze gdyby nie interwencja lekarza...
W każdym razie w rozmowie telefonicznej powiedziałam ze Orson odchodzi.

Nie wiem czy moze dostać kolejną narkoze.Wiem ze powinien,bo inaczej bedzie z tym czymś nie wiadomym żył nadal,nie wiadomo jak długo.No chyba ze to tylko rany.Że zagoją sie.Że obolały po głodówce,ze moze poobijany.
Wiem ze powinien mieć endoskopię pod znieczuleniem,nie wiem tylko czy moze.
Legnica

Post » Śro paź 12, 2011 19:07 Re: Legnica

A jakie on ma teraz wyniki?
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Śro paź 12, 2011 19:16 Re: Legnica

Pytałam tel o najważniejsze
mocznik 110 (było 126,68)
kreatynina 0,41 (było o.35)
Legnica

Post » Śro paź 12, 2011 19:18 Re: Legnica

jonogramu nie zrobiono,bo nie trzeba

:?
Legnica

Post » Czw paź 13, 2011 21:24 Re: Legnica

U nas,w sprawach kocich,bez zmian.
W sprawach ludzkich,w najbliższym czasie planuję:zmienić nr tel i przyrzec sobie raz za to wreszcie na poważnie ze z tymczasowaniem czas skończyć.
Orson jest ostatnim tymczasem.
Do wyadoptowania czeka nadal Max.

Poza tym poprowadzić do końca sprawę sterylizacji kotów z Obwodnicy,a przynajmniej do rozliczenia zebranych funduszy,rozliczyć się z zebranych funduszy na tym watku.
Są u mnie fanty podarowane na obwodniaczki,tutaj mam poważny problem,bo bazarku w najblizszym czasie wystawic nie dam rady,a kontaktu z darczyńcom nie mam,pw nie odbiera,dodatkowo "utkneły" u mnie kolczyki-zakupione,zapłacone,których nie moge wysłać bo adresu nie posiadam,tutaj również pw jest nie odebrane.
Legnica

Post » Czw paź 13, 2011 21:52 Re: Legnica

Wiesiu, jakbyś obfociła, to ja wystawię.

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Czw paź 13, 2011 22:29 Re: Legnica

Małe podsumowanie finansów:

Wpłaty(30wrzesień):
Willow_,Boo,-Buffy-,agiag,anonim,MonikaST,Marudka,Theodora,anonim-896,87zł

Wydatki,wizyty które wpisywałam na bieząco-453zł
+ostatnia wtorkowa wizyta-45zł
+5szt mokra Hill's-27,50zł
+zwir 72zł
razem-697,50zł

zostało-199,37zł

jutro kolejna wizyta Orsona,muszę też kupić renala RC bo sie kończy+mokre renal.Potrzebne też sa podkłady.Orson pięknie korzysta z kuwety,ale odkąd jest nawadniany i dużo siusia,nie wchodzi cały do kuwety,prawdopodobnie tak sie spieszy ze nie zdąża porządnie cały do niej wejść,no i wciąż zastaję duze kałuze tuż przed wejsciem do kuwety.Orson próbuje potem dostać się do niej,omijać je,kombinuje przy tym i obawiam sie ze za któryms razem moze dojść do wniosku ze łatwiej zrezygnować z korzystania z kuwety niz brudzić sobie łapy.Z podkładami przed wejsciem myslę ze bedzie "mu czysciej" i nie wpadnie na pomysł sikania gdzie indziej.
Legnica

Post » Czw paź 13, 2011 22:33 Re: Legnica

Marudka pisze:Wiesiu, jakbyś obfociła, to ja wystawię.

Zadzwoń prosze,albo podaj na pw nr tel bo mi wszystkie kontakty wcieło :|
Wstyd sie przyznać,ale musze-tym razem na dobre straciłam tel bo mi ukradli.
Miałam mnóstwo adresów,tel do poradni,do szpitali,przychodni,terapeutów,innych rodziców i wszystko poszło sie bujać.Wielu z tych kontaktów nie odzyskam i jestem wściekła jak nie wiem co.
Jak sie wali to wszystko hurtem,jak zwykle.
Legnica

Post » Czw paź 13, 2011 22:34 Re: Legnica

Marudka pilnie potrzebuję jeszcze raz dane lekarza które mi wysłałaś.
Straciłąm je z telefonem a termin mamy na przyszłą srode.
Plis dane lekarza na cito!
Legnica

Post » Czw paź 13, 2011 22:42 Re: Legnica

Marudka pisze:Wiesiu, jakbyś obfociła, to ja wystawię.

Z tymi fantami jest tak:podarowała je osoba na-sterylke Obwodniaczków-.
W związku ze zmianą na watku Obwodniaków tj. będą sterylizowane kotki najpilniejsze(decyduje lekarz wet) lub kotki bezdomne,pozostające pod opieką karmicieli sprawujących nad nimi właściwa opiekę{tu moja prosba do wetów)ale w pierwszej kolejnosci jednak Obwodniaki,o ile dadzą się jednak złapać,dobrze byłoby poinformować o tym osobę "od fantów".
Tu jest problem,bo nr tel nie mam,pw nie odebrane.
I nie bardzo wiem co począć.
Legnica

[poprzednia][następna]