DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 14:50 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

To zabawne, że piszesz o legalizacji, bo pewna myśli o zalegalizowaniu działalności pojawiły się już jakiś czas temu. Ale niestety nie jest to takie proste, bo mimo wszystko potrzeba kapitału startowego itd. Ogólnie - nam też przemknęła ta myśl przez głowę. I nie zostanie porzucona. Jeśli masz jakieś rady, jak to zrobić, to myślę, że wszystkie się ucieszymy.

Zaś co do tymczasów - chyba mogę już powiedzieć, że byłam przy wszystkich umowach dziewczyn, który przywoziły koty do Smarti. Więc czuję się choć trochę kompetentna.
Z Trisią od początku było tak, że Aga-Zgaga powiedziała, że bierze na siebie jej pełne utrzymanie, byle nie mieszkała na dworze. Dlatego rozliczenia są ważne.
Z Jadzią było tak z Gibutkową, że bardzo się nią przejęła i starała finansować po maksie. Smarti wielokrotnie zapewniała, że nie trzeba, Gibutkowej jednak zależało na zamknięciu tej sprawy do końca, na w pełni jej utrzymaniu - i za to jej wielkie dzięki.
Walka o Promysia była naprawdę długa i ciężka i wtedy wspólnie na jego wątku została podjęta decyzja, że walczymy niezależnie od kosztów. I że wsparcie będzie.
Meli nikt nie opłaca, Smarti sama jej opłaca jedzenie, żwirek, leczenie, szczepienie (którego nawet nie ma uwzględnionego w kosztach na pierwszej).
Edisia przyjechała na prośbę Marzeni, która dorzucanie się do jej utrzymania także bardzo poważnie traktuje.
Bąbel przyjechał, bo nagle kończyło mu się DT. Jest z Palucha, nikt nie ciśnie na jego utrzymanie przez kogokolwiek, a jednak Alareipan dużo pomaga, interesuje się.
Dziewczyny z Rybnika wzięły swoje kicie na siebie, bo w czasie, jak miały przyjechać, to Smarti miała mieć 13 tymczasków ( :!: :!: :!: ). To był jedyny warunek na przyjęcie kolejnych kotów - utrzymanie ich. Dziwi Cię to? :>

Zaś Carlito okazał się nagle bardzo kosztowny. Chyba nikt nie przewiduje, że w przeciągu tygodnia nagle pozbędzie się prawie ośmiu stów...

Ogólnie - prawie wszystkie rozliczenia szczegółowe są prowadzone albo dla kotów, dla których ktoś zadeklarował wsparcie - więc wyszczegółowienie jest zrozumiałe, bo każdy lubi wiedzieć, za co płaci
Albo dla kotów, które wymagają tego wsparcia (bo każdy lubi wiedzieć, za co płaci)
Zaś to, co musi być widoczne nawet dla laika - Smarti jest cały czas w plecy z kosztami. Ona nie żąda wyregulowania całej tej kwoty, a jedynie pomocy w pilnych przypadkach, jak Promyk czy Carlito.
Wiesz, ile zebrano z allegra za Promyka? Około 140 złotych, jeśli dobrze pamiętam, jest to na pierwszej stronie. Sugeruję, że to śmiesznie mała kwota z 2000 koniecznych na leczenie, śmiesznie mała wobec pewnie ~3500, które w ogóle wydano tamtego miesiąca w DT na tymczaski - ale jest ważna. Dlatego o nią prosimy.

Ani jednemu kotu z tymczasów nie zostało odmówione jakieś badanie. Niektóre są odrobinę przesunięte w czasie, jeśli są bardzo kosztowne (vide ponad 4 stówy za badania Edisi), ale zawsze są. Nad żadnym nagłym przypadkiem nie zostały rozłożone ręce, nie było bezradności "nie mamy za co leczyć".
Więc sugeruję, że chociaż jakiś zapas finansowy jest - to jednak ja wolałabym do niego nie dotrzeć i myślę, że to też zrozumiałe. Bo chyba lepiej jest, gdy zapas jest, a nie gdy trzeba na nim ciągle jechać.

Tyle mojego, ale widzę, że mam dużo postów za mną do nadrobienia :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 14:51 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Smarti, masz moje poparcie! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 25, 2011 14:52 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Marzenia11 pisze:Liwia - gdyby stawka 112zł była stałą opłatą pobieraną przez smarti pojawiałaby się przy rozliczeniu każdego tymczasa - czy tak jest?
Akurat pojawia się przy Trisi, gdyż to jest efekt indywidualnej umowy smarti i aga-zgagi. Ponieważ rozliczenia są na pierwszej stronie wątku tez w nich musi być taka informacja, skoro są takie ustalenia.

I jeszcze jedno - rozliczenia są dla osób wpłacających bądź mających "swoje" koty w dt smarti - każda z tych osób wie, na co się umówiła ze smarti (indywidualnie, w rozmowach telefonicznych itp.) i tylko chce mieć w jednym miejscu całość, aby informacja była przejrzysta. każda z tych osób zna intencje smarti i wie, ze smarti prosi o wsparcie, a nie żąda, i że nie jest tak, ze jak nie ma pieniędzy to smarti przerywa leczenie kota bądź przestaje go karmić itp.
Dlatego sądzę, że źle odebrałaś informację "nadpłata" bądź "niedopłata" - tu nie ma żadnego żadania.

Poza tym na forum jest wiele osób ktore proszą o wsparcie dla kotów, również dla rezydentów, gdy okazuje się, ze ujawnia się choróbsko, z ktorego kosztami trudno sobie poradzić. Organizowane są bazarki, ludzie proszą na pw o numer konta bo chcą coś wpłacić.... Naprawde się z tym nie spotkałaś?

Tak jak z Jadwinią - to na co się ze Smarti umówiłam pozostało na PW. I już.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 25, 2011 14:52 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti pisze:Liwio,Satyr-
Wasza sprawa jak robicie a moja sprawa jak ja robię.
nic Wam do tego zwłaszcza że mi nie pomagacie a więc nie macie prawa żadać ode mnie rozliczeń i tłumaczenia się.
Uprzejmie proszę o rozładowywanie swoich frustracji na innych watkach.

Przepraszam, ale jeśli zbiórkę na koty prowadzisz publicznie, na forum, to chyba rozliczać się także powinnaś publicznie?
I bardzo proszę Marzenię11 o nie odpowiadanie na ten post.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 25, 2011 14:53 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Jeżeli jesteś Liwio taką zwolenniczką legalizacji działalności, zacznij może tropić pseudochodowców. Bo oni rzeczywiście trzepią niezłą kaskę - i to kosztem cierpienia zwierząt.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 25, 2011 14:56 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Zofia&Sasza pisze:
nic Wam do tego zwłaszcza że mi nie pomagacie a więc nie macie prawa żadać ode mnie rozliczeń i tłumaczenia się.

Przepraszam, ale jeśli zbiórkę na koty prowadzisz publicznie, na forum, to chyba rozliczać się także powinnaś publicznie?

Przecież właśnie o to idzie, że Smarti rozlicza się publicznie :ryk:

Szalony Kot

Post » Pt lut 25, 2011 14:57 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Zofia&Sasza pisze:

[size=85]I bardzo proszę Marzenię11 o nie odpowiadanie na ten post.[/size]

Przykro mi Zofia&Sasza, ale Ci odpowiem, gdyz ja prowadze rozliczenia smarti - i jak wiesz, bądź możesz zobaczyć, każda zebrana publicznie na forum złotówka jest skrupulatnie w moim poście na 1 stronie rozliczona.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 25, 2011 14:57 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot pisze:Z Jadzią było tak z Gibutkową, że bardzo się nią przejęła i starała finansować po maksie. Smarti wielokrotnie zapewniała, że nie trzeba, Gibutkowej jednak zależało na zamknięciu tej sprawy do końca, na w pełni jej utrzymaniu - i za to jej wielkie dzięki.

I tak nie do końca :oops: A sterylka u Smarti była moją "fanaberią" i jak się okazało słuszną, bo w schronie robią niepełną boczną, a Jadzia miała początki ropomacicza. Do tego choroba wyszła jak dojechała.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 25, 2011 14:58 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Zofia&Sasza pisze:

rozliczać tak i to jest na pierwszej stronie.
tłumaczyć - obserwatorom na pewno nie, ale darczyńcom z przyjemnością.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 25, 2011 14:59 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Zastanawiam się z czego wynikł i czemu ma słuzyć ten od tygodnia trwający atak na smarti?

Przecież sprawa z wątpliwościami dot. leczenia Carlita w Łodzi została już sprostowana przez smarti.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 14:59 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Gibutkowa pisze:
Szalony Kot pisze:Z Jadzią było tak z Gibutkową, że bardzo się nią przejęła i starała finansować po maksie. Smarti wielokrotnie zapewniała, że nie trzeba, Gibutkowej jednak zależało na zamknięciu tej sprawy do końca, na w pełni jej utrzymaniu - i za to jej wielkie dzięki.

I tak nie do końca :oops: A sterylka u Smarti była moją "fanaberią" i jak się okazało słuszną, bo w schronie robią niepełną boczną, a Jadzia miała początki ropomacicza. Do tego choroba wyszła jak dojechała.

Proszę Cię, gdyby każdy mógł być tak "nie do końca" utrzymany, jak Jadzia, to koty dzień w dzień jadłyby tuńczyka sałatkowego i najdroższą wołowinkę :ryk:

Szalony Kot

Post » Pt lut 25, 2011 15:00 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti pisze:Liwio,oczywiście pamiętam Cię i to jak na mnie napadłaś gdy chciałam wziąc chorego kicia ośmielając się prosić o pomoc w jego utrzymaniu...
..przywądrowałaś na mój wątek??
Tak, przywędrowałam. Przyniosło mnie tu w momencie, gdy połowę bazarku zajmowały fanty mające spłacić długi u Ciebie :)
Tak przez ścisłość - to wyglądało to raczej tak, że zaoferowałaś płatny tymczas, na który się nie zgodziłam, tłumacząc, że potrzebujących kotów mam kilkadziesiąt i na takie układy nie mogę sobie pozwolić - czego nie umiałaś zrozumieć, ciągle mnie namawiając, by kot jednak pojechał :) I pisząc mi o rezydentach na złej karmie, co jest dla mnie kuriozum.

smarti pisze:jako odp. na Twój post umieszczę cytat z 1-szej str. z postu rozliczenia.

Marzenia11 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123839

ROZLICZENIE

:flowerkitty: dt smarti
koszty poniesione przez dt smarti na dzień 22.02
niedopłaty tymczasków które już są w ds - 127zł
niedopłata za Likierka - 140zł
niedopłaty aktualnych tymczasów - 1151,70zł
RAZEM: dt smarti dopłaciło 1418,70zł

Wynika stąd jasno ile JA WYDAJĘ NA TYMCZASKI .
I są tu umieszczone wydatki od grudnia,ponieważ do tego czasu, kiedy to brałam tymczasy na swój wyłaczny koszt wydałam na swój DT 5600zł :!: .(wtedy było ich mniej)

masz rację-nie stać mnie aby wydawac, na jednak"nie swoje koty", wiecej.

i jak zwykle-pozostaje wybór-wcale nie pomagać aby nie narazać się na podobne zarzuty i żyć w świętym spokoju,lub tez pomagać i prosić o pomoc.
wybór wciąz otwarty...

Co do rozliczenia - ono zawiera również i owe opłaty od "michy", prawda?
Przepraszam, ale co mnie obchodzi ile wydałaś kiedyśtam? Jakie to ma znaczenie? Czy ja piszę ile mnie kosztowały koty? Wybacz, ale na co niby to ma być argument?
Zawsze jest też i inny wybór - pomagać jednemu, dwóm kotom, ze sporadyczną pomocą, głównie własnymi siłami. Czy coś w tym złego? Zwłaszcza, jeżeli sama piszesz, że Cię na to nie stać.
Jest też inna droga - przypomnę, o co ja tak naprawdę pytałam - o zalegalizowanie Twojej działalności, o to, czy bierzesz to pod uwagę?

smarti pisze:Liwio-nie przypominam sobie abyś pomogła któremuś z moich tymczasków a więc w ogóle powinnam pominąc Twój post milczeniem..

jesli mam się komuś tłumaczyć to tylko darczyńcom a nie obserwatorom.
Nie dajesz mi pieniędzy=wypad z wątku...?

smarti pisze:nie pytam Ciebie czym karmisz swoje koty..
Ty pisałaś sama - co mnie dziwiło w kontekście kosztów utrzymania.

smarti pisze:Carlito nie jest rezydentem-ale oczywistym dla mnie jest że może będzie jeśli nikt wystarczająco dobry :!: go nie zechce-czy uwazasz że powinnam go w tej sytuacji wyrzucić z domu?????
Jeżeli nie jest rezydentem - to skąd stwierdzenie, że jest w Twoim poście zacytowanym w wątku Carlita przez Satyr77? I czy w takim razie Carlito może stać się wiecznym rezydentem, utrzymywanym ciągle przez innych i z aukcji allegro?

smarti pisze:Właśnie osoby takie jak Ty potrafią zniechęcic do wszelkiej pomocy i proszę ,jesli masz pisać w ten sposób to znajdż sobie inny watek bo na moim nie jestes mile widziana.

Jest to jedyna moja odpowiedż dla Ciebie.
Przenies się proszę na wątki gdzie wszyscy wszystkie swoje tymczasy finansują z własnej kieszeni.
W takim razie, smarti - bardzo łatwo Cię zniechęcić do pomocy :( Czego zresztą nie rozumiem. Zadałam Ci pytanie o Twoją działalność, napisałam, czym ona moim zdaniem jest, nie obrażam Cię i chcę się dowiedzieć, czy chcesz uczyć ją oficjalną, a jeżeli nie, to dlaczego? Co w tym jest obraźliwego?
Czy takie pytania kwalifikują naprawdę do bycia wypraszanym z wątku?
8O
Swoją drogą - póki nie łamię regulaminu i wypowiadam się na temat Twojego dt - mogę tu być do woli...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lut 25, 2011 15:04 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwio-zmieniłam cytat bo ten który wstawiłam był niepełny i wstawiony przez pomyłkę.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 25, 2011 15:05 Re: DT Smart (cz 2)

Liwia_ - str. 1 mój pierwszy rozliczeniowy post - zawiera informacxję na co zbiera smarti, a co pokrywa sama z siebie nie mówiąc o tym nikomu i nigdzie..:

Marzenia11 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123839

ROZLICZENIE

:flowerkitty: dt smarti
koszty poniesione przez dt smarti na dzień 22.02
dopłata do tymczasków które już są w ds - 127zł
dopłata do Likierka - 140zł
dopłata do aktualnych tymczasów - 1151,70zł
RAZEM: dt smarti dopłaciło 1418,70zł

wpłaty
5.02 - z bazarku - 97zł
8.02 - Aleksandra59 (z bazarku) - 100zł
8.02 - Betta - 126zł
12.2010 Edyta_Ba - 50zł
RAZEM: 373zł

na dzień 22.02.2011r dt smarti dołozyło 1045,70zł

POWYŻSZA KWOTA OBEJMUJE WIZYTY I LECZENIE PONADSTANDARDOWE, KTÓRYCH DT SMARTI NIE POKRYWA- natomiast leczenie standardowe (wizyta wstępna, odrobaczanie, odpchlenie, szczepienia), karma oraz żwirek, czyli utrzymanie kota w dt jest na koszt smarti

chyba że strony ustalą inaczej :wink:

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 15:16 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Skoro wszystko jest takie klarowne, to rozumiem, że darowizny są zgłaszane do US? (Dla jasności - ja swoje, o ile mam, zgłaszam)
Marzeniu, proszę, nie odpowiadaj na ten post
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]