Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
felisaquatica pisze:SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
Proszę weźcie się w garść paplać kazdy potrafi
no bardzo Cię pardon, ale osobiście nawet jakbym była 100x mocniej poruszona tym koszmarnym wydarzeniem, to nie wyłuskałabym ani złotówki na potencjalną nagrodę - z tej prostej przyczyny, że mnie samej w tej chwili niemal nie stać na nic - najpierw płacę rachunki, potem kupuję Kotom paszę i żwirek, a dla mnie, zdarza się - nie starcza - więc jestem be, bo tylko gadam? gadam, bo na nic innego teraz nie mogę sobie pozwolić.
gdybym była cwaną prawniczką, bogatą pańcią albo dżinem w butelce, zrobiłabym COŚ praktycznego, realnego.
a tak, tyle mojego, że pogadam na forum. I paru(nastu)(dziesięciu) osób też..
proszę, bez urazy i obrazy, nie mam zamiaru wywoływać wojny, tylko mnie trochę kuksnął w żebra Twój post...
YennaM pisze:Gibutkowa pisze:Trauma "wykrzywia" rzeczywistość. Jak masz dwie sprzeczne informacje np. mama mnie sprała, co mnie bardzo bolało i powiedziała, że to z miłości, to znaczy, że bicie jest dobre. Bo przecież wierzę mamie że mnie kocha, to najważniejsza osoba w moim małym życiu, jestem całkowicie zależny od niej i jak powietrza potrzebuję jej miłości, więc to co robi nie może być złe - czyli bicie jest dobre. Mózg ludzki, a szczególnie małego dziecka aby funkcjonować nie przyjmuje sprzecznych informacji, dlatego tworzy sobie nowe normu - dopasowuje się do rzeczywistości. Dlatego dla bitego dziecka, bicie jest normalne.
alez oczywiscie, zgadzam sie z tym
daleka jestem od osadzania kilkuletniego malucha
SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
Gibutkowa pisze:Napisałam to w sensie że mam takie samo zdanie
YennaM pisze:SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
jedna rzecz - nie dolozylabym ani grosza widzac, jak popiera sie podawania danych osobowych czlowieka w momencie, gdy nikt nie mial zadnych dowodow
bardzo mi sie to nie spodobalo
ale rzeczywiscie - za duzo paplania i nadinterpretacji
YennaM pisze:SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
jedna rzecz - nie dolozylabym ani grosza widzac, jak popiera sie podawania danych osobowych czlowieka w momencie, gdy nikt nie mial zadnych dowodow
bardzo mi sie to nie spodobalo
ale rzeczywiscie - za duzo paplania i nadinterpretacji
PariahSoul pisze:Ktoś tu wyżej wspomniał o hakerach i drugim filmiku... Nie przesadzajcie: posądzacie policję o aż taką głupotę?Ja akurat po raz pierwszy od dawna jestem z nich dumny...Wiedziałem, że bez nagłaśniania tego, wezmą się za to po nowym roku, może.... Dzięki presji jaką wywieraliśmy, dosłownie WSZĘDZIE w necie policja dobrze wiedziała, że "musi się spieszyć" bo jak go znajdzie ktoś inny przed nimi....
i zrobili to na mój gust ekspresowo
q
Normalną czynnością operacyjną powinno być zabezpieczenie dowodów : komputera, telefonu itp. może po prostu o tym nie wspomnieli? Wiadomo, bydlak chwalił się, że to drugi film, pierwszego nie ma, a ten co widzieliśmy pochodzi z przed co najmniej dwóch miesięcy. Policja o tym wie i chyba zabezpieczyli materiał dowodowy?.
W tym miejscu OGGGROMNE brawa i dzięki, że ktoś to "wykopał" z czeluści bo film przez dwa miesiące miał 300 obejrzeń, 3 negatywne komenty, a NIKT tego nie zgłosił nigdzie. - i to jest przerażające![]()
Pozdrawiam
Gibutkowa pisze:Ja tam na ten przykład poza muzyką niczego na YT nie oglądam, bo mnie to osobiście mierzi i irytuje, także nie miałabym możliwości na ten film trafić. I podejrzewam że nie jestem jedyna.
Asior pisze:kotek bezpieczny w schronie... Niestety jest potwornie zestresowany i przerażony. Inspektorzy którzy przybyli na miejsce, zobaczyli chyba najbardziej przestraszone zwierzę w swojej karierze... Kot z filmiku mało nie wtopił się w ziemie, kiedy zobaczył wyciągnięte w jego kierunku ręce.... W dwie osoby nie byli w stanie wsadzić go do kontenerka
... Bali się, ze nie dożyje ze strachu drogi do schroniska...
Ze wstępnych oględzin wynika, że kot jest poobijany dość mocno, opuchnięty. Wyniki będą znane jutro.
Reszta zwierząt też w bardzo złym stanie psychicznym, przerażona strasznie...
Rodzice ponoć zatrzymani razem z synem , młodszy dzieciak w policyjnej izbie dziecka...
felisaquatica pisze:SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
no bardzo Cię pardon, ale osobiście nawet jakbym była 100x mocniej poruszona tym koszmarnym wydarzeniem, to nie wyłuskałabym ani złotówki na potencjalną nagrodę - z tej prostej przyczyny, że mnie samej w tej chwili niemal nie stać na nic - najpierw płacę rachunki, potem kupuję Kotom paszę i żwirek, a dla mnie, zdarza się - nie starcza - więc jestem be, bo tylko gadam? gadam, bo na nic innego teraz nie mogę sobie pozwolić.
gdybym była cwaną prawniczką, bogatą pańcią albo dżinem w butelce, zrobiłabym COŚ praktycznego, realnego.
a tak, tyle mojego, że pogadam na forum. I paru(nastu)(dziesięciu) osób też..
proszę, bez urazy i obrazy, nie mam zamiaru wywoływać wojny, tylko mnie trochę kuksnął w żebra Twój post...
inka1984 pisze:czy ktos wie dlaczego te kotki musza byc w schronisku do momentu rozprawy? cos czytalam o tym ze prezydent musi wystosowac jakies pismo zeby mogly isc do DT ale mozemy jakos wplynac na ta decyzje szybciej? dzwonilam do schronu i wiem ze tam sa, probuje dodzwonic sie do weta ktory nimi sie zajal lecz ten nie odbiera :/ tak bardzo chcialabym wiedziec jak kociak sie trzyma
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 85 gości