KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 21:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Widzę że nikt nie odpowiedział na pytanie Bungo.
Z fragmentów filmu wyemitowanych przez Polsat (jak zaznaczyli - najmniej drastycznych) wynika, że kociak to burasek, mignęło też trochę białego przy pyszczku.

Co do reszty dyskusji - wypowiedział się też psycholog: trzylatek też jest ofiarą, też został skrzywdzony. Psycholog powiedział też, że od znęcania się nad zwierzętami prosta droga prowadzi do krzywdzenia ludzi.

Mnie też się nóż w kieszeni otwiera, ale jestem przeciwna łamaniu prawa, w jakiejkolwiek formie.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro gru 29, 2010 21:05 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

felisaquatica pisze:
SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!
Proszę weźcie się w garść paplać kazdy potrafi :?

no bardzo Cię pardon, ale osobiście nawet jakbym była 100x mocniej poruszona tym koszmarnym wydarzeniem, to nie wyłuskałabym ani złotówki na potencjalną nagrodę - z tej prostej przyczyny, że mnie samej w tej chwili niemal nie stać na nic - najpierw płacę rachunki, potem kupuję Kotom paszę i żwirek, a dla mnie, zdarza się - nie starcza - więc jestem be, bo tylko gadam? gadam, bo na nic innego teraz nie mogę sobie pozwolić.
gdybym była cwaną prawniczką, bogatą pańcią albo dżinem w butelce, zrobiłabym COŚ praktycznego, realnego.
a tak, tyle mojego, że pogadam na forum. I paru(nastu)(dziesięciu) osób też..
proszę, bez urazy i obrazy, nie mam zamiaru wywoływać wojny, tylko mnie trochę kuksnął w żebra Twój post...

Podpinam się pod wypowiedź koleżanki.Mnie na chwilę obecna też nie stać choćby na wyskrobanie złotówki,ale każdy z nas robi co może właśnie tym paplaniem.Gdyby nie to pewnie cała sprawa nie ujrzała by za bardzo światła dziennego :? .

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 21:06 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:
Gibutkowa pisze:Trauma "wykrzywia" rzeczywistość. Jak masz dwie sprzeczne informacje np. mama mnie sprała, co mnie bardzo bolało i powiedziała, że to z miłości, to znaczy, że bicie jest dobre. Bo przecież wierzę mamie że mnie kocha, to najważniejsza osoba w moim małym życiu, jestem całkowicie zależny od niej i jak powietrza potrzebuję jej miłości, więc to co robi nie może być złe - czyli bicie jest dobre. Mózg ludzki, a szczególnie małego dziecka aby funkcjonować nie przyjmuje sprzecznych informacji, dlatego tworzy sobie nowe normu - dopasowuje się do rzeczywistości. Dlatego dla bitego dziecka, bicie jest normalne.

alez oczywiscie, zgadzam sie z tym
daleka jestem od osadzania kilkuletniego malucha

Napisałam to w sensie że mam takie samo zdanie ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 21:07 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

SyberyjskiSen pisze:Chcecie wiedzieć ile osób z miau chciało zbierać kasę na nagrodę, by przyspieszyć schwytanie winnego???? Całe 10 osób!!!!!!!!!!

jedna rzecz - nie dolozylabym ani grosza widzac, jak popiera sie podawania danych osobowych czlowieka w momencie, gdy nikt nie mial zadnych dowodow
bardzo mi sie to nie spodobalo

ale rzeczywiscie - za duzo paplania i nadinterpretacji
YennaM

Post » Śro gru 29, 2010 21:08 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

czy ktos wie dlaczego te kotki musza byc w schronisku do momentu rozprawy? cos czytalam o tym ze prezydent musi wystosowac jakies pismo zeby mogly isc do DT ale mozemy jakos wplynac na ta decyzje szybciej? dzwonilam do schronu i wiem ze tam sa, probuje dodzwonic sie do weta ktory nimi sie zajal lecz ten nie odbiera :/ tak bardzo chcialabym wiedziec jak kociak sie trzyma :(
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro gru 29, 2010 21:08 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Gibutkowa pisze:Napisałam to w sensie że mam takie samo zdanie ;)

i ja w tym celu napisalam co napisalam ;) :)
YennaM

Post » Śro gru 29, 2010 21:10 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:

jedna rzecz - nie dolozylabym ani grosza widzac, jak popiera sie podawania danych osobowych czlowieka w momencie, gdy nikt nie mial zadnych dowodow

ale żeby to zrozumieć trzeba takie coś na własnej skórze poczuć :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 29, 2010 21:10 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Ktoś tu wyżej wspomniał o hakerach i drugim filmiku... Nie przesadzajcie: posądzacie policję o aż taką głupotę? :wink: Ja akurat po raz pierwszy od dawna jestem z nich dumny...Wiedziałem, że bez nagłaśniania tego, wezmą się za to po nowym roku, może.... Dzięki presji jaką wywieraliśmy, dosłownie WSZĘDZIE w necie policja dobrze wiedziała, że "musi się spieszyć" bo jak go znajdzie ktoś inny przed nimi.... :evil: i zrobili to na mój gust ekspresowo :ok: q

Normalną czynnością operacyjną powinno być zabezpieczenie dowodów : komputera, telefonu itp. może po prostu o tym nie wspomnieli? Wiadomo, bydlak chwalił się, że to drugi film, pierwszego nie ma, a ten co widzieliśmy pochodzi z przed co najmniej dwóch miesięcy. Policja o tym wie i chyba zabezpieczyli materiał dowodowy?.

W tym miejscu OGGGROMNE brawa i dzięki, że ktoś to "wykopał" z czeluści bo film przez dwa miesiące miał 300 obejrzeń, 3 negatywne komenty, a NIKT tego nie zgłosił nigdzie. - i to jest przerażające :evil:

Pozdrawiam

PariahSoul

Od: Wto gru 28, 2010 23:54

Post » Śro gru 29, 2010 21:13 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:

Z tym paplaniem i nadinterpretacją to bym nie przesadzała,bo ok było parę niepotrzebnych wypowiedzi,było podawanie danych osobowych-tego być nie powinno z całą pewnością,ale ludzie gdyby nie to paplanie sprawa nie zyskała by na pewno takiego rozgłosu jaki ma choćby na chwilę obecną.
I wiele osób choć nie wyszło z zamiarem dołożenia się do puli odwaliło tu kawał dobrej roboty,więc wypadało by skupić się na tym.
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 21:15 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 21:14 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

PariahSoul pisze:Ktoś tu wyżej wspomniał o hakerach i drugim filmiku... Nie przesadzajcie: posądzacie policję o aż taką głupotę? :wink: Ja akurat po raz pierwszy od dawna jestem z nich dumny...Wiedziałem, że bez nagłaśniania tego, wezmą się za to po nowym roku, może.... Dzięki presji jaką wywieraliśmy, dosłownie WSZĘDZIE w necie policja dobrze wiedziała, że "musi się spieszyć" bo jak go znajdzie ktoś inny przed nimi.... :evil: i zrobili to na mój gust ekspresowo :ok: q

Normalną czynnością operacyjną powinno być zabezpieczenie dowodów : komputera, telefonu itp. może po prostu o tym nie wspomnieli? Wiadomo, bydlak chwalił się, że to drugi film, pierwszego nie ma, a ten co widzieliśmy pochodzi z przed co najmniej dwóch miesięcy. Policja o tym wie i chyba zabezpieczyli materiał dowodowy?.

W tym miejscu OGGGROMNE brawa i dzięki, że ktoś to "wykopał" z czeluści bo film przez dwa miesiące miał 300 obejrzeń, 3 negatywne komenty, a NIKT tego nie zgłosił nigdzie. - i to jest przerażające :evil:

Pozdrawiam

Ja tam na ten przykład poza muzyką niczego na YT nie oglądam, bo mnie to osobiście mierzi i irytuje, także nie miałabym możliwości na ten film trafić. I podejrzewam że nie jestem jedyna.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 29, 2010 21:15 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Gibutkowa pisze:Ja tam na ten przykład poza muzyką niczego na YT nie oglądam, bo mnie to osobiście mierzi i irytuje, także nie miałabym możliwości na ten film trafić. I podejrzewam że nie jestem jedyna.

Nie, nie jesteś jedyna.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro gru 29, 2010 21:16 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Post z Dogomanii (Asior jest inspektorem KTOZ)

http://www.dogomania.pl/threads/198650- ... st16008659

Asior pisze:kotek bezpieczny w schronie... Niestety jest potwornie zestresowany i przerażony. Inspektorzy którzy przybyli na miejsce, zobaczyli chyba najbardziej przestraszone zwierzę w swojej karierze... Kot z filmiku mało nie wtopił się w ziemie, kiedy zobaczył wyciągnięte w jego kierunku ręce :placz:.... W dwie osoby nie byli w stanie wsadzić go do kontenerka :(... Bali się, ze nie dożyje ze strachu drogi do schroniska...
Ze wstępnych oględzin wynika, że kot jest poobijany dość mocno, opuchnięty. Wyniki będą znane jutro.
Reszta zwierząt też w bardzo złym stanie psychicznym, przerażona strasznie...

Rodzice ponoć zatrzymani razem z synem , młodszy dzieciak w policyjnej izbie dziecka...
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro gru 29, 2010 21:16 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Dlatego jako administrator głównego wydarzenia na FB usunęłam dane (które ktoś dodał bez zgody jak utworzył to wydarzenie) co spowodowało oskarżenie niewinnego człowieka :!: które przeniosło się także na Naszą-Klasę :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 21:17 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

felisaquatica pisze:

no bardzo Cię pardon, ale osobiście nawet jakbym była 100x mocniej poruszona tym koszmarnym wydarzeniem, to nie wyłuskałabym ani złotówki na potencjalną nagrodę - z tej prostej przyczyny, że mnie samej w tej chwili niemal nie stać na nic - najpierw płacę rachunki, potem kupuję Kotom paszę i żwirek, a dla mnie, zdarza się - nie starcza - więc jestem be, bo tylko gadam? gadam, bo na nic innego teraz nie mogę sobie pozwolić.
gdybym była cwaną prawniczką, bogatą pańcią albo dżinem w butelce, zrobiłabym COŚ praktycznego, realnego.
a tak, tyle mojego, że pogadam na forum. I paru(nastu)(dziesięciu) osób też..
proszę, bez urazy i obrazy, nie mam zamiaru wywoływać wojny, tylko mnie trochę kuksnął w żebra Twój post...

ok, masz prawo do takiej interpretacji, ale jeśli wyłączysz komp i prąd w tym pokoju w ktrórym siedzisz uzbierałabyś na pomoc 5 zł, prawda?
Wieć gdyby każdy czytający ten wątej 5 zł przelał, sama policz ile kasy by się na nagrodę uzbierało...najbardziej wkurza mnie biadolenie, jest tyle pracy...wiesz kiedy najwięcej pomagałam fundacjom?????? Gdy byłam bez grosza, bo wierzyłam, że to do mnie wróci, bo chciałam wierzyć, że skoro ja nie mam to innym jest gorzej, nie użalam się nad własnym losem, lubię działanie, proponuję i Tobie zmienić front :ok:
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Śro gru 29, 2010 21:18 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

inka1984 pisze:czy ktos wie dlaczego te kotki musza byc w schronisku do momentu rozprawy? cos czytalam o tym ze prezydent musi wystosowac jakies pismo zeby mogly isc do DT ale mozemy jakos wplynac na ta decyzje szybciej? dzwonilam do schronu i wiem ze tam sa, probuje dodzwonic sie do weta ktory nimi sie zajal lecz ten nie odbiera :/ tak bardzo chcialabym wiedziec jak kociak sie trzyma :(

dajcie odsapnąć, koty i psy są bezpieczne, lekarze mają pełne ręce roboty (dlatego u nas jest bardzo w porządku jak na "tylko" schronisko) tym bardziej że nie jedna osoba usiłuje się dodzwonić w tej sprawie,
jak coś będzie wiadomo, ze zdrowiem i statusem zwierząt to zapewne taka informacja się gdzieś pojawi

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

[poprzednia][następna]