TytekWiecznyGilarz .TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 11:03 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Rachunki z prąd w domu Rodziców przychodziły na syna. Syn zmienił adres i oni zmieniając wpis w bazie danych pomylili się w literce. Listonosz gapa odsyłał. No i koniec końców odcięli. Sytuacja patowa, a remont rozgrzebany. Syn w Warszawie, ja w Katowicach a dom w woj opolskim. Wydawało sie nie do załatwienia. Najpierw straszyli terminem i karą. Potem już po kolei spuszczali z tonu. W rezultacie podłączyli ponownie chyba następnego dnia rano (po tym jak poprzedniego dnia obdzwoniłam urzędy no i oczywiście na swój koszt.
Warto im jednak troche pomarudzić. Bo oni sobie założyli, że jak ktoś nie odebrał to mają z głowy, bo przecież wysłali. Urzędowa głupota.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 13, 2011 12:29 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Serniczku, a możesz podesłać link do tego artykułu do Gazety Prawnej?
U mnie sytuacja jest o tyle skomplikowana, że korespondencja za energię za 2 mieszkania przychodzi na ten drugi adres, ale przez 2 tygodnie nie mogłam odebrać przesyłki z różnych powodów (np. 2 tygodniowy urlop czy inny ważny powód), mogli jeszcze raz zawiadomić, tym bardziej, że za grudzień wpłata do nich doszła i skoro im zaufałam zlecając polecenie zapłaty to chyba widać, że nie uchylam się od zapłaty (zwykłe przeoczenie, rachunek zaginął i nawet nie byłam świadoma o tej zaległości) w końcu mogli np do kolejnego miesiąca do faktury dopisać zaległość, a tak naprawdę mogli wysłać jeszcze jedno wezwanie, ale nie lepiej było odciąć prąd :cry:
Sorry że na wątku futrzaków taki wątek podniosłam, ale muszę się wygadać, żeby mi ulżyło :wink:
Ostatnio edytowano Pt sty 14, 2011 15:15 przez kaja888, łącznie edytowano 1 raz

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Czw sty 13, 2011 13:32 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Kaja888 strasznie nie miła sytuacja ,prawda? dobrze pamiętam jak ja się wtedy czułam :oops:
teraz mam upomnienie za prąd ,niby kwota nie wielka 180 zł ale to tylko tak się wydaje .

Kasia 86 wielkie dzięki ,kapciochy grzeją mi stopy zarówno w łóżku jak na podłodze :D pestki podgrzewam w piekarniku i na nogi ,super ,wielkie ,wielkie dzięki. :1luvu:

muza_51 dziękuje ,jedzono dotarło ,śliczna karta również ,wielkie dzięki ,niech kicia zje na zdrowie :D
Jak mi listonoszka przyniosła kopertę nie wiedziałam czego się mogę spodziewać :oops: ale w bąbelkowej na ogół upomnień nie ma :lol:

wyczytałam o nowej karmie Huuse ,napisałam do nich z prośbą o próbki ,to nawet nie droga karma ,jak znajdę troszkę czasu to sobie o niej więcej poczytam ,trzeba uciekać od Royala ale jakoś mi to nie wychodzi :oops:
te moje małpy lubią tą karmę ,nie mają po niej żadnych problemów ,tylko ta cena ... :twisted:

AnnAArczyK leczenie małego będzie długie i kosztowne ,bardzo ci dziękuję za oferowaną pomoc.
Tam w wątku na dogo jest podane konto do fundacji na które można wpłacać pieniążki pewnie z jakimś dopiskiem.
jak czytam o Muszce to serce mi rośnie ,tak bardzo się o nią bałam :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sty 13, 2011 14:11 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

zobaczcie jakie atrakcyjne ceny są klatek ,gdyby ktoś potrzebował

http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/pr ... que=HTML26
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sty 13, 2011 16:28 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

położyłam się a teraz nie tomna jestem :twisted:

wczoraj przyszedł do mnie sąsiad pożyczyć na smalec ,ja próbowałam przysnąć ,zerwałam się i poszłam do niego...pieniędzy nie miałam ale miałam olej i smalec z własnej (koleżanki )roboty ,dałam mu słoiczek ,wychodził już kiedy mnie coś tknęło ..dałam mu chrzan :oops: :lol:

całe szczęście że to zauważyłam :lol: dopiero miał by ze mnie ubaw on chla ,a ja pijana chodzę :wink:

zazdroszczę ludziom normalnego snu ,mój Grześ też kładł się i zasypiał w trybie natychmiastowym ,a ja zawsze problemy ,czym bardziej zmęczona tym gorzej ze spaniem ,a jak tu nie przyjść z pracy nie zmęczona :| już sam fakt że wracam tak późno.

Tytuś nic a nic nie przybrał ,badań kupala nie zrobiłam bo jak z wielu wybrać to jego :roll: co innego gdyby przy mnie ,a tak...no i co mam zrobić?
zamknięty u Bartka krzyczy w głos :cry: czyli odizolowanie nie wchodzi w gre.
zachowuje się jak zdrowy tyle ze taki mniejszy jest .

Poncia szuka domku gdzie będzie jedynaczką :!: po obcięciu przestałą wygryzać sobie futerko ,śpi w łóżku tylko warczy na inne koty :cry:

Jutro jestem umówiona z dziewczyną z dogo u której jest maluszek psi że razem pojedziemy na Powstańców Śląskich zrobimy mu amoniak ,ona nie ma pieniędzy ja też nie ,ale mam kartę ,jak coś uzbierają to mi oddadzą ,nie m innego wyjścia :cry:
tu nie ma co zwlekać.

no dobra ,szykuje się do pracy .
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sty 14, 2011 9:07 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Dorciu karmę www.husse.pl kupowałam moim futerkom. Miała dobra opinię mojej wetki. dostarczyli mi ją 2x do domu. Początkowo jadły bardzo chętnie. Drugi raz już je w zęby kłuło :twisted:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt sty 14, 2011 10:55 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Witam,
Serniczku dzięki za link, ma już prąd :D jak cudoenie było wrócić do cywilizowanego świata :)
Dorciu to ja zrobię Ci przelew na te psie wydatki (nie doczytałam do końca bo brakuje mi czasu) niewiele bo 50 zł, ale to zawsze coś, zaraz zrobię

kaja888

Post » Pt sty 14, 2011 13:47 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Elu :1luvu: bardzo ci dziękuje ,jeszcze jedna osoba wysłała 50zł ,czyli jest już 100zł.

byłam dziś z małym yoraskiem na pobraniu krwi w celu zbadania amoniaku ,on jest taki smutny szczyloch :cry:
Amoniak ma podwyższony ,ale nie wiele norma 70 a on ma 78 ,może obejdzie się bez operacji ,może sama dieta?
zapłaciłam 84 zł bo jeszcze puszkę Hepaticu wzięłam ,dziewczyna u której jest psiak nie miała za co kupić ,a ten problem czyli psiak to moja wina :oops: :cry:

jestem padnięta w pracy byłam sama ,wiadomo wtedy wszystko się piętrzy :evil: po pracy biegiem na Powstańców Śląskich żeby zapłacić za badanie .
Teraz jeszcze USG i wizyta u specjalisty .
USG jest 18 stycznia.

buziaki ,idę teraz chociaż kawusię wypić.

jutro znów w drogę.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sty 14, 2011 16:08 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

już nie wiem co mam myśleć ani co robić ,poradźcie proszę :cry:

viewtopic.php?f=1&t=121435&p=6937282#p6937282

głupio mi wobec wetki ,wetce nie miło bo na ornipural już ma zwierzęta pozapisywane ,a tu nic ,cisza..
Nie ma potwierdzeń wysyłki .
a z drugiej strony to przecież nasza CoolCaty nasza Ania ,kociara roku :oops: :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sty 14, 2011 20:08 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

dorcia44 pisze: Kasia 86 wielkie dzięki ,kapciochy grzeją mi stopy zarówno w łóżku jak na podłodze :D pestki podgrzewam w piekarniku i na nogi ,super ,wielkie ,wielkie dzięki. :1luvu:

Niech idą na zdrowie. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sty 14, 2011 22:25 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

NORMALNIE ZOSTAŁAM PORZUCONA NA OCEANIE :crying:

Dobrej nocki ,do jutra.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sty 14, 2011 22:26 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Ja jestem Dorotko, czytam, tylko z pisaniem dziś nie bardzo, pewnie domyślasz się dlaczego :cry:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sty 15, 2011 8:22 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

dzięki Wielbłądku :1luvu:

życie jest fajne , na prawdę tylko trzeba to dostrzec :oops: a nam coś to ostatnio nie wychodzi :oops: :cry:

zaraz jadę ,pogoda brzydka ,mam nadzieje że wrócimy całe i zdrowe.
jadę z dziewczynami z dogo.

buziaki i miłego wypoczynku.
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sty 15, 2011 10:11 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 19.m.

Dorciu a gdzie Ty dzisiaj podróżujesz?

kaja888

[poprzednia][następna]