Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 15:24 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Lidka pisze:Utajniliście się strasznie i nic nie piszecie co z kotem.

A bo pewnie czasu brakuje a i ręce opadają :evil: - niestety nie na klawiaturę :twisted:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lut 09, 2011 19:40 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Stan kwarantanny
Kocur kastrowany dorosły 1,5-2 lata .Straszny mizak.Przytula się widać że brakuje mu człaowieka.Jest bardzo zadbany .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kocurek ok 5 mies .Zwykły burasek.Wyglada na domowego bo czyściutki i bardzo przytulasty
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kocurek ok 2 letni narazie wystraszony,ale daje wziąć się na ręce i ze stoickim spokojem znosi głaskanie.Zadbany raczej domowy.Nie kastrowany.Ale po tym co dziś widziałam w gabinecie pana doktora wolałabym żeby go nie kastrował :?
Obrazek

Szpitalik kot z pp.Emila podała mu dziś kroplówki.W miarę dobrze jakby zaczynał zbierać się do życia.Chudziutki, ale kupa w kuwecie była twarda,nie bylo wymiotów w klacie

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 09, 2011 21:29 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Lidziu jutro Piotrek podjedzie do schronu z cykloferonem i immunolem dla reszty kotów.

Emilka dziękuje bardzo :1luvu:

Marta wrzucę koty na stronę, ladne zdjecia :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lut 10, 2011 18:10 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Mała niespodzianka :) Poznajecie :)

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Trisia tak właśnie spędza czas. Boi się, ale daje się głaskać. Nie wiem, czy już wiecie, ale ona najprawdopodobniej jest głucha :( Nie reaguje na żadne dźwięki. Jest prześliczna i przekochana.

Jakie są wobec niej plany? Pytam o kwestie zdrowotne, sterylkę, ząbki, itp. :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Czw lut 10, 2011 19:31 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Ines_Chorzow pisze:Mała niespodzianka :) Poznajecie :)

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Trisia tak właśnie spędza czas. Boi się, ale daje się głaskać. Nie wiem, czy już wiecie, ale ona najprawdopodobniej jest głucha :( Nie reaguje na żadne dźwięki. Jest prześliczna i przekochana.

Jakie są wobec niej plany? Pytam o kwestie zdrowotne, sterylkę, ząbki, itp. :)

Ooo dziękuję za zdjęcia.Ściągnę i porobię ogłoszenia.
Wiem o przypuszczeniach Wandy rozmawiałam z nią przez tel:(Co do dalszych losów małej to ustaliłam z Wanda że jak tylko kotka poczuje się lepiek, to uda się z nią do weta.Do remontu ma ząbki bo część połamam część wystaje ze szczęki pod kątem :roll: .Chciałabym żeby przy jednej narkozie zrobione zostały ząbki i sterylka.
Sama nie wiem, ale byc może kotka spadła z jakiejś wysokosci?Bo kły połamne ,dolne wystają ze szczęki i krwawią i do tego przypuszczenie że głucha :( Zobaczymy co powie wet

mar_tika

Post » Czw lut 10, 2011 19:42 Re: Schronisko Sosnowiec ...

mar_tika pisze:Ooo dziękuję za zdjęcia.Ściągnę i porobię ogłoszenia.

Więcej zdjęć wysłałam Ci na maila :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Czw lut 10, 2011 21:21 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Biedna Tri, nie wiadomo co pokaże przeswietlenie.

w schronie dwa nowe nabytki, przyjechały dwa koty, jeden rudy a drugi pręgusek

Jutro Piotrek zabiera dwa kocury na kastrację do Almavetu, zapłacimy za to, ale przynajmniej moszna będzie porządnie wyglądać a nie jak po poszarpaniu przez psa :evil:
nie kastrujemy w schronie na razie

Kocurek z pp zdrowieje :D , samodzielnie je, nie wymiotuje :ok: cuda się zdarzają :D jutro też cykloferon i antybiotyk

Filomen

Post » Czw lut 10, 2011 21:30 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Bardzo dziękuje za zdjęcia dla mnie wycieczka do Bytomia z małą to tak jak za morze :? Triśkę zacznę ogłaszać musi znaleźć odpowiedzialny domek.Tym bardziej jak okaże się że nie słyszy :roll:

To dobrze że kocurki nie będą miały przyjemności z p.doktorem.Widziałam jak wykastrował Przystojniaka to mi w zupełności wystarczy.

Chudzielec zaczął jeść już wczoraj ,dzis Monika rozmawiała z Olą i niby dziś też kocurek wciął mokre jedzonko :ok: Chudzinka z niego ale jakoś ciągnie.Trzymaj się kochany :ok:

mar_tika

Post » Pt lut 11, 2011 13:08 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Byłam dziś u kociaka ze szpitalika. Podałam mu podskórnie NaCl z glukozą, ale tylko 50 ml i wg. mnie można odstąpić od nawadniania - kupa w kuwecie dorodna i twarda, wymiotów brak no i je - co prawda chrupki niechętnie, ale dałam mu puszkę z hilsa L/D i chętnie wcinał. Podałam też ostatni enrobiolfox, który był w szpitaliku i cykloferon.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pt lut 11, 2011 13:12 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Emiś pisze:Byłam dziś u kociaka ze szpitalika. Podałam mu podskórnie NaCl z glukozą, ale tylko 50 ml i wg. mnie można odstąpić od nawadniania - kupa w kuwecie dorodna i twarda, wymiotów brak no i je - co prawda chrupki niechętnie, ale dałam mu puszkę z hilsa L/D i chętnie wcinał. Podałam też ostatni enrobiolfox, który był w szpitaliku i cykloferon.

:ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 11, 2011 19:55 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Emiś pisze:Byłam dziś u kociaka ze szpitalika. Podałam mu podskórnie NaCl z glukozą, ale tylko 50 ml i wg. mnie można odstąpić od nawadniania - kupa w kuwecie dorodna i twarda, wymiotów brak no i je - co prawda chrupki niechętnie, ale dałam mu puszkę z hilsa L/D i chętnie wcinał. Podałam też ostatni enrobiolfox, który był w szpitaliku i cykloferon.

A coś ty w piątek w schronie robiła,kochana wpadasz w nałóg :mrgreen: Ja jestem w niedzielę z Moniką mamy transport (dzięki Bonie)kołder i poduszek na psy.Jak coś trzeba bedzie na psach podać daj znać
Na kociarni też będziemy.Jakby były wytyczne czekam ewa na pw

mar_tika

Post » Sob lut 12, 2011 17:39 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Dziś do adopcji pojechał pregusek po kastracji i rudzielec.
Ludzie przyjechali z Katowic Ligoty po 4 mies kotka bo pracownik poinformował ich telefonicznie że są kocięta 3-4 mies.P.Stasiu twierdzi że takie info dostał od Doroty,a na kociarnię nie zaglądał.Kołomyja :roll:
W sumie Państwo wzięli rudaska .Dom nawet fajny pies,dziecko,papuga .Ostatni kocurek odszedł ze starości.

Jutro jestem umówiona z panią w sparwie preguska 6 mies(kocurek niekastrowany) który przyszedł z rudaskiem.Zobaczymy czy przyjedzie

mar_tika

Post » Sob lut 12, 2011 18:53 Re: schronisko

Alem sie wkurzyła :evil: Moze jednak p. STASIU JAKO PRACOWNIK SCHRONISKA zaczol jednak zagladac do kociarni, a nie opowiadac bzdury wyssane z palca. Napewno odemnie nie uslyszal nic o wieku kociakow. I ciekawe ktorego preguska ma na mysli czy tego co poszedl przed 12-ta
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob lut 12, 2011 19:57 Re: Schronisko Sosnowiec ...

mar_tika pisze:Dziś do adopcji pojechał pregusek po kastracji i rudzielec.
Ludzie przyjechali z Katowic Ligoty po 4 mies kotka bo pracownik poinformował ich telefonicznie że są kocięta 3-4 mies.P.Stasiu twierdzi że takie info dostał od Doroty,a na kociarnię nie zaglądał.Kołomyja :roll:
W sumie Państwo wzięli rudaska .Dom nawet fajny pies,dziecko,papuga .Ostatni kocurek odszedł ze starości.

Jutro jestem umówiona z panią w sparwie preguska 6 mies(kocurek niekastrowany) który przyszedł z rudaskiem.Zobaczymy czy przyjedzie

Marta ja musze przywieżć zastrzyki jutro. O której będziecie ? trzebna podac cykloferon i catosal temu w szpitaliku. A Dorotka ty przenioslaś którego kociaka do szpitalika bo sie pogubilam?

Filomen

Post » Sob lut 12, 2011 20:04 Re: schronisko

Dorota Wojciechowska pisze:Alem sie wkurzyła :evil: Moze jednak p. STASIU JAKO PRACOWNIK SCHRONISKA zaczol jednak zagladac do kociarni, a nie opowiadac bzdury wyssane z palca. Napewno odemnie nie uslyszal nic o wieku kociakow. I ciekawe ktorego preguska ma na mysli czy tego co poszedl przed 12-ta

Dorotka spoko :mrgreen:
Przynajmniej kociaki znalazły domki :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]