Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 15:21 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

wariactwo :evil: :evil:
Ostatnio edytowano Śro lip 21, 2010 15:29 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 21, 2010 15:22 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

joshua_ada pisze:Czytam wątek skrupulatnie. Nie na wszytkie zagadnienia mam jeszcze wyrobioną opinię. Zgadzam się, że powyższy przypadek drastyczny i skoro są dokumenty, dowody itp. to sprawa musi być karna.
Kwestia - co z kotami? :?: :?: :?: Do przemyślenia, myślę, że także tu na tym wątku.
Druga kwestia - którą Zosia cały czas przypomina - co zrobić by zapobiec powtórzeniu sytuacji nawet jeśli te konketne koty się odbierze? Co? Zostaje zmiana prawna, zakaz przetrzymywania zwierząt itp. To może jednak coś napisać (prawnik na forum) i puścić do posłanki Muchy?

Do Muchy puścić trzeba. Ja wkrótce dokonam ekstrakcji z tego watku stosownego miniraportu i przedstawię do akceptacji.
Cat Angel 8O Ty o czym?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 21, 2010 15:27 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza :mrgreen: a sama juz nie wiem :oops: ogolnie to chodziło mi o tą kobiete i o celach jakie będzie podejmować żeby tylko się wybronić. Hmm chyba złe słowo obrałam ""propaganda"' :oops:
Nie sądziłam, że ludzie potrafią być aż tak okrótni --ważniejsza była kasa niż zwierzaki--tak wnioskuję :cry:

CatAngel

Post » Śro lip 21, 2010 15:31 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

CatAngel pisze:Zofia&Sasza :mrgreen: a sama juz nie wiem :oops: ogolnie to chodziło mi o tą kobiete i o celach jakie będzie podejmować żeby tylko się wybronić. Hmm chyba złe słowo obrałam ""propaganda"' :oops:
Nie sądziłam, że ludzie potrafią być aż tak okrótni --ważniejsza była kasa niż zwierzaki--tak wnioskuję :cry:

To nie jest kwestia kasy. Zbieractwo to choroba - zapraszam do 1 postu w tym wątku...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 15:46 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

CatAngel pisze:Zofia&Sasza :mrgreen: a sama juz nie wiem :oops: ogolnie to chodziło mi o tą kobiete i o celach jakie będzie podejmować żeby tylko się wybronić. Hmm chyba złe słowo obrałam ""propaganda"' :oops:

Ika podkreślała, że nie otrzymywała pomocy z forum, że koty utrzymywała z własnych pieniędzy, których jej nie brakuje. To nie kwestia kasy. Zbieractwo jest chorobą. Tylko że jeżeli zbierasz, kolekcjonujesz, to siłą rzeczy dbasz chyba o tę kolekcję, nie?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro lip 21, 2010 15:51 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

vega013 pisze:

Ika podkreślała, że nie otrzymywała pomocy z forum, że koty utrzymywała z własnych pieniędzy, których jej nie brakuje. To nie kwestia kasy. Zbieractwo jest chorobą. Tylko że jeżeli zbierasz, kolekcjonujesz, to siłą rzeczy dbasz chyba o tę kolekcję, nie?

Nie, na tym to polega. Kolekcjoner z reguły traci zainteresowanie kotem, gdy ten już "uratowany" trafia do "zbioru".
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 15:52 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

vega013 pisze:

Nie.
A poza tym niektorym wydaje się, że dbają. Poczytaj posty IKA6
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lip 21, 2010 16:06 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:Kolekcjoner z reguły traci zainteresowanie kotem, gdy ten już "uratowany" trafia do "zbioru".

Dokładnie. Kolekcjonerowi chodzi o samą czynność "uratowania". Kot nie jest podmiotem, jest wyłącznie przedmiotem służącym do dopełnienia rytuału i rozładowania napięcia. A po pewnym czasie sytuacja się powtarza,
wiecie, że schemat jest podobny jak u seryjnych zabójców?
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Śro lip 21, 2010 16:10 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

No ale to jest przecież nienormalne i nie do pojęcia :oops:

CatAngel

Post » Śro lip 21, 2010 16:15 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:
MariaD pisze:A to nie kwalifikuje się do interwencji TOZ?

Kwalifikuje. Tyle że powraca pytanie - co z kotami? TOZ czy inna organizacja na bank nie mają dla nich miejsca.

Kwalifikuje się do interwencji nie tylko TOZ. Co z kotami? Koty mają - jak rozumiem - czekać cierpliwie? Na wpisanie opiekunki na czarne listy? W tym domu? Wpienia mnie takie myślenie.

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Śro lip 21, 2010 16:29 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

kitkowa pisze:
Zofia&Sasza pisze:
MariaD pisze:A to nie kwalifikuje się do interwencji TOZ?

Kwalifikuje. Tyle że powraca pytanie - co z kotami? TOZ czy inna organizacja na bank nie mają dla nich miejsca.

Kwalifikuje się do interwencji nie tylko TOZ. Co z kotami? Koty mają - jak rozumiem - czekać cierpliwie? Na wpisanie opiekunki na czarne listy? W tym domu? Wpienia mnie takie myślenie.

Czy nie można powiadomić kilku-kilkunastu organizacji pro zwierzęcych z terenu, uderzyć z prośbą o domy tymczasowe? Dla tych kotów chyba nawet schron z wetem i jedzeniem będzie lepszy :evil:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro lip 21, 2010 17:07 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

CatAngel pisze:No ale to jest przecież nienormalne i nie do pojęcia :oops:

To jest poważne zaburzenie psychiczne. Taka osoba powinna być leczona. O sądowym zakazie posiadania zwierząt nie wspominając :evil:

Czy Straż dla Zwierząt albo TOZ mogą podjąć interwencję na podstawie zgłoszeń mejlowych? Jakby kila-dziesiąt/-set osób z miau wysłało taki apel, to cokolwiek czy trzeba szukać kogoś kto zna kogoś kto zna prokuratora? :roll:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Śro lip 21, 2010 17:59 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

GRazyna pisze:Czy Straż dla Zwierząt albo TOZ mogą podjąć interwencję na podstawie zgłoszeń mejlowych? Jakby kila-dziesiąt/-set osób z miau wysłało taki apel, to cokolwiek czy trzeba szukać kogoś kto zna kogoś kto zna prokuratora? :roll:
Już pisałam w wątku maluchów - ale nie można działać na oślep, koty nie mogą trafić do rudzkiego schroniska, to najgorsze możliwe rozwiązanie. Inne miasta ich nie przyjmą. Dt nie ma...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro lip 21, 2010 18:00 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Gdyby istniała możliwość ustalenia, ile dokładnie kotów tam jest, w jakim wieku i w jakim stanie są, byłoby łatwiej szukać DT :(
a tak - nie wiadomo ani ile DT, ani dla jakich kotów...
koszmar.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 21, 2010 18:04 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

to znaczy co? jesteśmy w tzw. dooopie? :evil:

bo rzeczywiscie dla kotow ktore siedza w brudzie, smrodzie i głodują to lepsze będzie siedzenie nawet w pustym mieszkaniu ale czystym i z jedzeniem. Czy Ktoś ma puste mieszkanie? :roll:
Obrazek Obrazek

GRazyna

[poprzednia][następna]