Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 9:35 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Zdrowia, spokoju a nade wszystko dobrych domków dla kociarstwa. Niech Trzej Królowie przyniosą same właściwe domki :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 06, 2011 19:03 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

viewtopic.php?f=20&t=122430&p=6900798#p6900798

Zapraszam wszystkich na mój pierwszy bazarek :oops:

Pieniądze za sprzedaży ręcznie robionej biżuterii zostaną przeznaczone na Kocią Przystań Sosnowiec :mrgreen:
a jak tylko uporamy się z remontem przyjeżdżam do schronu w Rudzie i zabieram do Naszej kociarni kilka maleństw :wink:
z Justynką negocjujemy na bieżąco także zapraszam gorąco :!:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt sty 07, 2011 9:58 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Mar9 jak tam koteczki? macie swój wątek bo coś nie mogę znaleźć :oops:

Jak sytaucja w schronisku?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob sty 08, 2011 12:42 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

mawin pisze:Mar9 jak tam koteczki? macie swój wątek bo coś nie mogę znaleźć :oops:

Jak sytaucja w schronisku?

nasz wątek jest w moim podpisie :wink:
Miluś już zaklepany, Duzi czekają aż wyzdrowieje i zabierają go do domu :D
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob sty 08, 2011 15:25 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

no to super :mrgreen:

3 mam kciuki za powodzenie misji :ok:

:cat3:

Cookie1706

Post » Pon sty 10, 2011 11:55 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Wybaczcie,ale ostatni tydzień zwijałam się z bólu,nie byłam w stanie nawet zaglądnąć,ból nie do opisania.

Klatka łapka powinna dojść na jutro.Z łapaniem kotów trzeba będzie jednak poczekać, miały byc sterylki wolnożyjących kotów finansowane przez Urząd Miasta,jednak wszystko się przeciągnęło.Jest szansa ,że w lutym ruszą.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon sty 10, 2011 19:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Justyna, oby zdrowie wróciło! :ok:

Mam dobre wieści od kotów, które były u nas ostatnio na dt: czarny Tułek już po katracji, zdrowy i szczęśliwy, przepiękna krówka Nelly kwitnie, cudna tri Elwirka jest oczkiem w głowie całej rodziny, a Joachim ma cudowny, czuły dom, który bardzo się o niego troszczy.
To tak w ramach dobrych wieści i oby takich było jak najwięcej.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon sty 10, 2011 20:11 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Wybaczcie,ale ostatni tydzień zwijałam się z bólu,nie byłam w stanie nawet zaglądnąć,ból nie do opisania.

Klatka łapka powinna dojść na jutro.Z łapaniem kotów trzeba będzie jednak poczekać, miały byc sterylki wolnożyjących kotów finansowane przez Urząd Miasta,jednak wszystko się przeciągnęło.Jest szansa ,że w lutym ruszą.

trzymam kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon sty 10, 2011 23:42 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Na takie wieści czekałam...

ja też mam dobre wieści...obecnie w schronisku jest tylko 1 kotka do adopcji z łatką,że nie ma sensu,bo jest brzydka jak noc.Jest w schronisku baaaardzo długo.Nie ma innych oswojonych,adopcyjnych kotów.Oczywiście zostały dzikie,a jest ich spooooooooooro,pewnie w tych dzikich są też takie bardzo wystraszone,jak Trikolorka,która jest u Anity5.Niesttey tego nie da sie sprawdzić.

Musze ruszyć znowu z ogłoszeniami,poodnawiać...

mam do Was prośbe, ja sie gubie w tych kotach...Czy moglibyście wysłać mi pw,które koty do ogłoszeń?

Pani Mario,kotka z klapniętym uszkiem nie jest wysterylizowana.Schronisko to może zrobić z pieniędzy za kalendarze.P.Andrzej mógłby małą zabrać,jak będzie jechał do pracy.Odpadłby koszt sterylki.

justyna8585

Post » Wto sty 11, 2011 7:31 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Na takie wieści czekałam...

ja też mam dobre wieści...obecnie w schronisku jest tylko 1 kotka do adopcji z łatką,że nie ma sensu,bo jest brzydka jak noc.Jest w schronisku baaaardzo długo.Nie ma innych oswojonych,adopcyjnych kotów.Oczywiście zostały dzikie,a jest ich spooooooooooro,pewnie w tych dzikich są też takie bardzo wystraszone,jak Trikolorka,która jest u Anity5.Niesttey tego nie da sie sprawdzić.

Musze ruszyć znowu z ogłoszeniami,poodnawiać...

mam do Was prośbe, ja sie gubie w tych kotach...Czy moglibyście wysłać mi pw,które koty do ogłoszeń?

Pani Mario,kotka z klapniętym uszkiem nie jest wysterylizowana.Schronisko to może zrobić z pieniędzy za kalendarze.P.Andrzej mógłby małą zabrać,jak będzie jechał do pracy.Odpadłby koszt sterylki.

Uszatka nie jest wysterylizowana? a p. Iwona mówiła, że tak, to już nie wiem, jeśli faktycznie nie jest to moze dałoby się ją w schronie ciachnąć i potem od razu do mnie przywieźć.
Justyna, a możesz dać zdjęcie tej brzydkiej kotki? coś mi się nie chce wierzyć, że brzydka, bo ja osobiście uważam, że NIE MA brzydkich kotów.
Poza tym KAŻDY kot zasługuje na ciepły dom i swojego Dużego do kochania :mrgreen:
A co do tych dzikunków to pewnie większość z nich to przerażone kociaki, po prostu.
Uszatka do tej pory kuli się na widok ręki a wzięta na ręce tak mocno się we mnie wtula i zaczyna słodko mruczeć.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sty 11, 2011 11:48 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Uszatka nie jest wysterylizowana? a p. Iwona mówiła, że tak, to już nie wiem, jeśli faktycznie nie jest to moze dałoby się ją w schronie ciachnąć i potem od razu do mnie przywieźć.
Justyna, a możesz dać zdjęcie tej brzydkiej kotki? coś mi się nie chce wierzyć, że brzydka, bo ja osobiście uważam, że NIE MA brzydkich kotów.
Poza tym KAŻDY kot zasługuje na ciepły dom i swojego Dużego do kochania :mrgreen:
A co do tych dzikunków to pewnie większość z nich to przerażone kociaki, po prostu.
Uszatka do tej pory kuli się na widok ręki a wzięta na ręce tak mocno się we mnie wtula i zaczyna słodko mruczeć.[/quote]

Justyna mówi,że nie jest.Ja myślę,że warto wykorzytać to.Ona juz może iść na sterylke,czy chora?

Ta kotka nazywa sie Wydra,na kociarni jest bardzo długo,ma takie okresy znikania,wtedy sobie idzie w świat i wraca czasem nawet po miesiącu,Często wychodzi.Jak będzie na kociarni,to Justyna pstryknie jej fotke,

justyna8585

Post » Wto sty 11, 2011 12:51 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:
mar9 pisze:Uszatka nie jest wysterylizowana? a p. Iwona mówiła, że tak, to już nie wiem, jeśli faktycznie nie jest to moze dałoby się ją w schronie ciachnąć i potem od razu do mnie przywieźć.
Uszatka do tej pory kuli się na widok ręki a wzięta na ręce tak mocno się we mnie wtula i zaczyna słodko mruczeć.

Justyna mówi,że nie jest.Ja myślę,że warto wykorzytać to.Ona juz może iść na sterylke,czy chora?

Ta kotka nazywa sie Wydra,na kociarni jest bardzo długo,ma takie okresy znikania,wtedy sobie idzie w świat i wraca czasem nawet po miesiącu,Często wychodzi.Jak będzie na kociarni,to Justyna pstryknie jej fotke,

najpierw ją może zaszczepię co a potem dopiero ciachniemy, co? tak będzie bezpieczniej dla kotki
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sty 11, 2011 23:06 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Zapeszyłam...

Znowu dzisiaj parę kotów trafiło do Schroniska.

Nie mam fotek,może będą jutro.

kotka z synem pilnie szukają DT.Trafiły do Schroniska z firmy i cały czas tam wracają,a ludzie wściekają sie i grożą,że zrobią coś,żeby nie wróciły.mają 3 min. tam :(

Na razie tylko ok 5 mies. kocurek,ustawia wszystkie szczeniaki na kociarni,biedne te psiaki.

Obrazek

justyna8585

Post » Wto sty 11, 2011 23:26 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

O! Justna wróciła :D Brakowało tu Ciebie :D

A ja przypomnę o bazarku na schroniskowce:

viewtopic.php?f=20&t=122365

i na tymczasowe schroniskowce u mar 9:

viewtopic.php?f=20&t=122263
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Śro sty 12, 2011 18:22 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Mam następne zamówienie na katalogi :mrgreen:

W schronisku zjawie się osobiście w poniedziałek,
zabiorę jakieś maleństwo do DS (konkretnie dla mojej siostry)
no i może jakiegoś do mnie na DT (zobaczę jak wyrobie się z przeprowadzką)

:cat3:

A Tizer (kocurek, którego wzięłam za schronu 1 grudnia 2010) w piątek wyprowadza się do nowego domu :!:
Dokładnie kilka ulic dalej :mrgreen:

Cookie1706

[poprzednia][następna]