Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 19:22 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Kicorek pisze:
luelka pisze:Świetna wiadomość, wrzucę wieczorem jakieś zdjęcie, co by podziękować w imieniu Oleńki :!:
No i gdzie to zdjęcie? :lol:

:oops: :oops: :oops:

Droga Ciociu Kicorek!

Bardzo jesteś miła, że myślisz o mnie, bo w ogóle myślenie o takich ładnych kotach jak ja dobrze świadczy, serio serio! Popatrz jak mnie strasznie głodzą, no normalnie nawet jednej chrupki muszę pilnować. To akurat karma, której nie lubię i jej nie jem, ale to przecież nie znaczy, że pozwolę ją zjeść innym kotom, prawda?

Obrazek

A to jest moje ulubione miejsce, z którego wszystkiego pilnuję. Na tym krześle też dostaję jeść, bo ja przecież jestem na tak wysokim poziomie, że nie mogę jeść z miseczki na podłodze tak jak ta reszta.

Obrazek

Na szczęście czasami Ludź bierze z Ciebie dobry przykład i myśli o Oli i przytula ją do siebie.

Obrazek

Ale tak czy owak nie jest fajnie na tej kolonii tymczasowej, bo tu się koncentruje uwaga też na innych kotach, a to jest niedopuszczalne. Przecież nie mają takiego mięciutkiego futerka jak ja, ani takich słodkich prążek, ani mięciutkich łapek. Niektóre koty to tu nawet TUPIĄ, wyobrażasz sobie? Jakby nie wiedziały, że prawdziwy Kot powinien poruszać się bezszelestnie. Mogłyby brać przykład z lepszych, to znaczy mnie, a one nic, tylko albo się bawią, albo mi przeszkadzają. A zazwyczaj jedno i drugie.

Więc dziękuję, że chcesz mi pomóc znaleźć swoje własne miejsce, które będzie stosowną oprawą dla takiej wyjątkowej kociej osobowości jak ja!
:)

Twoja Olga
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie lis 14, 2010 19:42 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Lila_iwa pisze:Potrzebna jest pomoc dla kotki i kocurka przebywających w piwnicy, w której nie mogą
dłużej zostać ze względu na bliski remont i zamknięcie piwnicy. Oba kotki są po sterylizacji.
Są zdrowe i dobrze odżywione i na tyle oswojone (szczególnie kocur), że można je złapać
podczas jedzenia. Dwa dni temu złapałam go do transportera na wizytę w lecznicy, gdzie
został odpchlony i odrobaczony. Poza lekkim zapaleniem spojówek (dostał antybiotyk i krople)
jest zdrowy.Może ktoś mógłby pomóc w znalezieniu im bezpiecznego schronienia?
Kocur jest biały w czarne łaty, a kotka czarna.

Przygotuj proszę ich zdjęcia, napisz z kim można się kontaktować w ich sprawie - wrzucimy wiadomość na naszego fundacyjnego bloga.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lis 15, 2010 9:12 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Rysia, bardzo dziękuję. Mogę zdjęcia i tel. wysłać mailem?

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pon lis 15, 2010 9:18 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Rysia, bardzo dziękuję. Zdjęcie łaciatego już mam. Kotce zrobię póżniej. Mogę przesłać
mailem zdjęcia i telefon?

Lila_iwa

Post » Pon lis 15, 2010 10:38 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

luelka pisze:Popatrz jak mnie strasznie głodzą, no normalnie nawet jednej chrupki muszę pilnować. To akurat karma, której nie lubię i jej nie jem, ale to przecież nie znaczy, że pozwolę ją zjeść innym kotom, prawda?
U mnie głodzone koty nie znajdują zrozumienia - permanentnie odchudzam devony :ryk:

Mam nadzieję, że ogłoszenia odniosą skutek i Olga znajdzie ten jedyny najlepszy dla niej dom :ok:
To bardzo ładna kicia - 100 procent kota w kocie :love:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lis 15, 2010 14:02 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Lila_iwa pisze:Rysia, bardzo dziękuję. Zdjęcie łaciatego już mam. Kotce zrobię póżniej. Mogę przesłać
mailem zdjęcia i telefon?

Dziękuję, odebrałam :) Kocurek to klon naszego Vegasa 8O - nawet włoski białe na ogonie ma identyczne i ten sam wyraz pysia...

Vegas, Dzidka, Mamele i Beatka zostali zaszczepieni Purevaxem :) Chciałam także zabrać Spoksa na szczepienie, ale... nie pozwolił się złapać :roll: Cwana z niego mycha - Dzidkę zwabiłam na smakołyki wrzucane do transporterka, a ten - nawet nie raczył zajrzeć. :kotek:
Obrazek

ryśka

Post » Pon lis 15, 2010 19:52 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Rysia, możesz podać na priw swój adres emailowy?

Lila_iwa

Post » Wto lis 16, 2010 12:30 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Ostatnio edytowano Wto lis 16, 2010 13:46 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 16, 2010 13:36 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Lila_iwa, dziękuję za wiadomość mailową - mail dotarł, zamieszczę wiadomość na blogu.
CatAngel, to nie Beatka, tylko Betka :D Mamy dwie kotki o podobnych imionach - w ogłoszeniu jest Betka :D Dziękujemy za pomoc! :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Wto lis 16, 2010 13:48 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Faktycznie Betka :) dobrze, że nie musiałam nigdzie zmieniać :D Proszę 8)

CatAngel

Post » Wto lis 16, 2010 14:03 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Jeszcze mi przychodzą ciągle potwierdzenia, cały czas klikam :).

luelka

Post » Wto lis 16, 2010 14:05 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

luelka pisze:Jeszcze mi przychodzą ciągle potwierdzenia, cały czas klikam :).

A ja tak bez pytanie napisałam na ogólnym Twój mail :oops: też mądra jestem :?

CatAngel

Post » Wto lis 16, 2010 14:57 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Rysia, dziękuję. Oby szybko znalazły dom, bo w takich warunkach nie powinny dłużej przebywać.

Lila_iwa

Post » Wto lis 16, 2010 15:50 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

CatAngel pisze:
luelka pisze:Jeszcze mi przychodzą ciągle potwierdzenia, cały czas klikam :).

A ja tak bez pytanie napisałam na ogólnym Twój mail :oops: też mądra jestem :?

Spoko, spoko - to mój mail fundacyjny, jest na pierwszej stronie tego wątku - nic się nie dzieje :). A z ogłoszeń strasznie, strasznie się cieszę - Becia to charakterna ślicznotka i już bardzo by chciała powędrować do swojego własnego domu :1luvu: .

luelka

Post » Wto lis 16, 2010 15:56 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Dziękuję za ogłoszenia w imieniu Betki. :1luvu: Chociaż przyznam szczerze, że smutno mi na samą myśl, że ten puchaty potwór kiedyś nas opuści.
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

[poprzednia][następna]