SchronWro - koniec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 31, 2009 21:38

fajnie że kwestia transportu ogarnięta :) dzięki wspaniałej pomocy dziewczyn z W-wy i Lodzi :)
ja dostałam taką wiadomość, szkoda że dopiero teraz przeczytałam,
NEMEZIS I TOSIA pisze:OFERUJE TRANSPORT W TEN WEEKEND NA TERENIE CALEJ POLSKI. PROSZE PILNIE DZWONIC: 509-423-142!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zadzwoniłam , rozmawiałam z panią, transport aktualny w każdy weekend do miejsc, wcześniej uzgodnionych, pani pomaga kociakom w ten sposób. Koszty przewozu to partycypowanie w kosztach biletu weekendowego, cena około 70zł.

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lip 31, 2009 21:45

jessi74 pisze:fajnie że kwestia transportu ogarnięta :) dzięki wspaniałej pomocy dziewczyn z W-wy i Lodzi :)
NEMEZIS I TOSIA pisze:OFERUJE TRANSPORT W TEN WEEKEND NA TERENIE CALEJ POLSKI. PROSZE PILNIE DZWONIC: 509-423-142!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zadzwoniłam , rozmawiałam z panią, transport aktualny w każdy weekend do miejsc, wcześniej uzgodnionych, pani pomaga kociakom w ten sposób. Koszty przewozu to partycypowanie w kosztach biletu weekendowego, cena około 70zł.

Oooo... No to dobrze wiedzieć na przyszłość, bo z tym transportem wiecznie problem.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt lip 31, 2009 21:54

Kicia_ pisze:
jessi74 pisze:fajnie że kwestia transportu ogarnięta :) dzięki wspaniałej pomocy dziewczyn z W-wy i Lodzi :)

Oooo... No to dobrze wiedzieć na przyszłość, bo z tym transportem wiecznie problem.

dokładnie :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lip 31, 2009 23:00

ok, no to chyba wszystko ustalone z jutrzejszym dniem. Trzymajcie kciuki żeby się udało :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob sie 01, 2009 10:23

Agness78 pisze:ok, no to chyba wszystko ustalone z jutrzejszym dniem. Trzymajcie kciuki żeby się udało :ok:

:ok:

Kicia_

Post » Sob sie 01, 2009 17:47

Z tego, co wiem, kotki są w drodze. Czekamy na relacje naocznych świadków :wink:

Kicia_

Post » Sob sie 01, 2009 21:33

Zdjęcia z dzisiejszego dnia:

BARAK:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Koteczka ze złamanymi łapkami - pilnie potrzebny dom, który zaopiekowałby się bidulką
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob sie 01, 2009 21:35

BARAK cd.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Boski zezol :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob sie 01, 2009 21:38

BARAK cd. i ostatni

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Mamusia + 4 maluszki
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob sie 01, 2009 21:44

Zdecydowana większość kotów z baraku jest pro-ludzka, nie wszystkie zdjęcia są wyraźne, bo niektóre kiciory pchały się do głaskania tak natarczywie, że manewrowanie aparatem było utrudnione :oops:

Teraz czas na KOCIARNIĘ

Obrazek
Obrazek Bezłapek radzi sobie bardzo sprawnie, na zdjęciu tego nie widać, ale w został uwieczniony w trakcie biegu :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob sie 01, 2009 21:47

Dalsza część KOCIARNI + DUŻY WYBIEG

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Wyginam śmiało ciało :)
Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob sie 01, 2009 21:54

Ostatnia porcja zdjęć:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Cziki - ten kocurro ma chyba ADHD, bo latał po wybiegu jak szalony :D Niestety poza wybiegiem również...

Nie mogłam znaleźć Maćka (jego wątek jest na Kociarni), istnieje prawdopodobieństwo, że uciekł ze schroniska :cry:
Figaro (jego wątek jest na Kociarni) nie dał sobie dzisiaj zrobić zdjęcia, wypiął się na mnie za karę, że przerwałam mu drzemkę :oops:
Kitka (jej wątek jest na Kociarni) pojechała dzisiaj do Warszawy. Mam prośbę - gdyby można było dopisywać na jej kociarnianym wątku dalsze losy, to byłabym wniebowzięta :)
Niebieski kocurro, oddany pod pretekstem choroby nerek nadal jest w schronie. Miał zostać zabrany, ale niestety nie udało się go złapać :(

Tyle ode mnie na dzisiaj :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob sie 01, 2009 21:59

Teraz zaczynam się zastanawiać, czy kot na przedostatnim zdjęciu, ten z lewej to Maciek... Porównałam z poprzednimi zdjęciami i jest spore podobieństwo, ale od pani Krysi usłyszałam, że on podobno na dużym wybiegu siedzi już od dawna...

Czy jej opiniom można ufać? Bo mam wątpliwości...
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob sie 01, 2009 23:16

No to kilka słów na temat dzisiejszej akcji.... choć w sumie nie wiem od czego zacząć :oops: No to może od konkretów, czyli które koty dostały szansę na nowe życie :)

Dzięki pomocy Never :1luvu: i DT dla kotków w Siedlcach u Bożeny :1luvu: (Nicku nie pamiętam :oops: ) oraz w Łodzi u Miodalik :1luvu: udało się dzisiaj wyciągnąć w wrocławskiego schronu 13 kotów 8O :D :love:

Do Siedlec, pojechały (DT u Bożeny):

1. Kotka z chorym oczkiem + 2 maluchy
2. Czarny kotek z kwarantanny z krzywą łapką
3. Czarna kotka Kitka - która dzisiaj była w baraku. Szczerze mówiąc o tym że to Kitka dowiedziałam się na dworcu bo P.Małgosia powiedziała że kotka nie je, ma depresję i to pilny przypadek. Niestety niebieski nie dał się złapać a serducha nie namierzyliśmy.Więc trafiło się dzięki temu Kitce, a to cudowna kicia i cieszę się że właśnie jej się udało.

Do Łodzi, pojechały ( DT u Miodalik) :
1. Kotka + 3 maluchy z ciężkim KK
2. 4 małe czarne kulki, które dzisiaj zostały przyniesione do schronu. Bardzo biedniutkie :cry: oczy fatalne i w pociągu okazało się że biegunkowe :? Mamy nadzieję że to nic wirusowego... jedno pewne, w schronie by nie przeżyły nawet kilku dni w takim stanie :cry:

To była naprawdę trudny i wyczerpujący dla wszystkich dzień, ale się udało i to najważniejsze :) Było warto!!!!

Bardzo dziękuję mawin i mojemu TŻ :oops: , bo chyba z Never we dwie byśmy nie dały rady przy tej ilości kotów w godzinę załatwić wszystkiego w schronie i dowieźć Never na dworzec :oops: Wielkie dzięki dla Marcjanny, Alessandry i Olgi, które przygotowały wyprawkę dla kotów, pożyczyły transporterki i poratowały nas finansowo, a Olga powiozła kotki do Siedlec :1luvu:

Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy przyczynili się do powodzenia tej akcji !!!! O sukcesie będziemy mówić jak kotki wyzdrowieją i będą już w DS....a do tego jeszcze daleka droga :(

W tym miejscu APEL o pomoc dla DT!!! Koty wymagają leczenia a później pomocy w szukaniu domów.... napewno będzie potrzebne wsparcie !!!

Rozliczenie kosztów: Podróż W-wa/Wro i Wro/W-wa = 220 zł
Dostaliśmy: 60 zł od Klubu Ślepaczków i 20 zł od Alessandry :1luvu:

Never, mam nadzieję że napiszesz parę słów o twoich przeżyciach w pociągu :wink: :twisted: Jesteś moim guru po takim wyczynie :twisted: 13 kotów w pociągu i jedna Never.... poprostu szok :wink: :wink: :lol:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia][następna]