KRK-Puchatkowo-zostawiony na parkingu cz-b pers szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2010 21:44 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i niedługo RUDA+maluchy

Tweety pisze:
Pieczarka pisze:Frędzelki rosną niesamowicie szybko. Rano je oglądałam a wieczorem jeszcze większe. Podejmują coraz dłuższe próby łażenia po legowisku. Kiwają się ale dają radę.

Podłapałam wczoraj wirusa na komputerze stacjonarnym. Rzadna strona w necie nie otwiera mi się do końca, pokazują się błędy. Miałam wklejac zdjęcia. Przesiadłam się na laptopa i zaraz wrzucę zdjęcia.

Mamusia zjada wszystko. Serce i jęzor wołowy znikają błyskawicznie. Rosół na skrzydełkach i te skórki to pochłania. Sucha karma znika szczególnie w nocy. Nie chce pić wody. Mam wrażenie że jest nauczona picia mleka. Nie podaję.
Można dawać jogurt, śmietanę?

może przeoczyłam :oops: ale mamuśka dostaje jakąś karmę dla karmiących matek?

jeżeli RC w rózowej torbie dla kociąt jest rownież dla karmiących matek, to dostaje. Ona miała spore kłopoty z wypróznianiem, nie wiem, czy sucha karma jest najlepszym wyjściem

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto cze 01, 2010 21:46 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i niedługo RUDA+maluchy

Tweety pisze:
Pieczarka pisze:Frędzelki rosną niesamowicie szybko. Rano je oglądałam a wieczorem jeszcze większe. Podejmują coraz dłuższe próby łażenia po legowisku. Kiwają się ale dają radę.

Podłapałam wczoraj wirusa na komputerze stacjonarnym. Rzadna strona w necie nie otwiera mi się do końca, pokazują się błędy. Miałam wklejac zdjęcia. Przesiadłam się na laptopa i zaraz wrzucę zdjęcia.

Mamusia zjada wszystko. Serce i jęzor wołowy znikają błyskawicznie. Rosół na skrzydełkach i te skórki to pochłania. Sucha karma znika szczególnie w nocy. Nie chce pić wody. Mam wrażenie że jest nauczona picia mleka. Nie podaję.

Jaką karmę masz na myśli. Daję jej suchą dla kociąt RC + bosh. Dokupiłam RC exigent żeby chętniej jadła. Daję jeszcze conva tego co się rozpuszcza. Rosół rozcieńczam wodą. Zjada gotowane + surowe obowiązkowo.

Jak coś jeszcze pogę podać to pisz. Ja nie mam kompletnie żadnego doświadczenia jak chodzi o maluchy.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto cze 01, 2010 21:49 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i niedługo RUDA+maluchy

Tosza pisze:
Tweety pisze:

jeżeli RC w rózowej torbie dla kociąt jest rownież dla karmiących matek, to dostaje. Ona miała spore kłopoty z wypróznianiem, nie wiem, czy sucha karma jest najlepszym wyjściem

Po suchej karmie dużo pije. Żaden z moich kotów tyle nie wypija. Kupy są już codziennie i brzuszek zrobił się mniejszy. Najgorzej wygląda jak wstanie. Te wystające kości wyglądają koszmarnie.

Pieczarka

Post » Wto cze 01, 2010 21:54 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

Obrazek Obrazek Obrazek
Rudzia, Rudy, Rud-biał
Obrazek ObrazekObrazek
Krówek, Krecik, Szylka

Pieczarka

Post » Wto cze 01, 2010 21:57 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i niedługo RUDA+maluchy

Pieczarka pisze:
Po suchej karmie dużo pije. Żaden z moich kotów tyle nie wypija. Kupy są już codziennie i brzuszek zrobił się mniejszy. Najgorzej wygląda jak wstanie. Te wystające kości wyglądają koszmarnie.

Bo żaden nie karmi sześciu kociąt :D Jak obrośnie, to nie będzie widac kości. :wink:
Ona na pewno przytyje-jakoś nie wybrażam sobie, by w poprzednim miejscu jadła tak, jak u nas.
ps. dasz radę wysłać mi na maila zdjęcia całej szóstki? Dla głównej "kradziejki" persicy :)

Tosza

Post » Wto cze 01, 2010 22:01 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

żeby miała coś wysokobiałkowego, bo tężyczka czasami się pojawia (a ona zabiedzona i ma szóstkę maluchów) i potrafi wykończyć kota w kilka chwil

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto cze 01, 2010 22:06 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

Tweety pisze:żeby miała coś wysokobiałkowego, bo tężyczka czasami się pojawia (a ona zabiedzona i ma szóstkę maluchów) i potrafi wykończyć kota w kilka chwil

Konkretnie napisz. Jaka karma, firma ...

Pieczarka

Post » Wto cze 01, 2010 22:08 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i niedługo RUDA+maluchy

Tosza pisze:
Pieczarka pisze:

Bo żaden nie karmi sześciu kociąt :D Jak obrośnie, to nie będzie widac kości. :wink:
Ona na pewno przytyje-jakoś nie wybrażam sobie, by w poprzednim miejscu jadła tak, jak u nas.
ps. dasz radę wysłać mi na maila zdjęcia całej szóstki? Dla głównej "kradziejki" persicy :)

Jasne, przeniosłam się na laptopa. Komputer musi przejść leczenie i jest na kwarantannie.

Pieczarka

Post » Wto cze 01, 2010 22:17 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

Pieczarka pisze:
Tweety pisze:żeby miała coś wysokobiałkowego, bo tężyczka czasami się pojawia (a ona zabiedzona i ma szóstkę maluchów) i potrafi wykończyć kota w kilka chwil

Ona regularnie je surowe mięso. Jest coś bardziej wysokobiałkowego?

Tosza

Post » Wto cze 01, 2010 22:21 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

Tosza pisze:
Pieczarka pisze:

Bardzo regularnie. Je wołowinę, serce i jęzor. Kurczak i indyk.

Pieczarka

Post » Wto cze 01, 2010 22:22 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i niedługo RUDA+maluchy

BarbAnn pisze:kotka w typie MCO szuka domu
nie jest wykastrowana
ma poltora roku
Obrazek

obiecalam ze pomogę w szukaniu nowego domu ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobic

Piękna jest. Weszłam już na skrzynkę to powysyłam po znajomych.

Pieczarka

Post » Wto cze 01, 2010 22:52 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i niedługo RUDA+maluchy

Pieczarka pisze:
BarbAnn pisze:kotka w typie MCO szuka domu
nie jest wykastrowana
ma poltora roku
Obrazek

obiecalam ze pomogę w szukaniu nowego domu ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobic

Piękna jest. Weszłam już na skrzynkę to powysyłam po znajomych.

Ja chcę, Ja!

Tosza

Post » Śro cze 02, 2010 9:12 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

Tyle pięknych kotów szuka domu. Nie mam możliwości aby ją zabrać. Najbardziej martwię się że pójdzie do rozmnażania.
http://www.allegro.pl/item1058589044_ko ... _rece.html

Pieczarka

Post » Śro cze 02, 2010 19:43 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

1.06 --- 2.06
Krecik - 22,5 - 23,4
Krówek - 22,5 - 23,4
Szylka - 21,8 - 24,3
Rudzia - 22,0 - 23,2
Rud-biał - 27,3 - 28,9
Rudy - 24,1 - 25,1

Rud-biały ma dalej jedno oczko otwarte. Pozostałe frędzelki mają otwarte oczka.

Pieczarka

Post » Śro cze 02, 2010 23:51 Re: KRK-Puchatkowo-Persiczka+maluchy i MCO szuka DS str 68

Tosza pisze:
Pieczarka pisze:

nieprecyzyjnie się wyraziłam, białko, białkiem ale wapń potrzebny. Może dostawać RC babycat ale mamy też na Kocimskiej karmę dla matek karmiących, można wziąć

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]