Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:Spróbuję skonsultować telefonicznie z wetką, bo tak źle się czuję, że nawet chodzić nie mogę.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie, czy on miał robione testy na białaczkę? Bo moja wetka na pewno będzie się pytać.
Jesli chodzi o probiotyki, to chyba najlepszy jest enteroferment (można kupić w niektórych lecznicach).
Barbara Horz pisze:Siemienia nie podałam, bo nie byłam pewna czy mogę, a pozatym to tłuste. To co mu daję do jedzenia, czyli rybę na parze i fileta z kurczaka gotowanego polecił mi wet - smae se tego nie wymysliłam. Tak samo suche.
CoToMa pisze:Byłam w lecznicy. Rozmawiałam z moją wetką. Na pierwszy rzut oka, powiedziała, że ona raczej by podejrzewała problemy jelitowo-żołądkowe. Na zapalenie trzustki jej to wcale nie wygląda. Zwłaszcza, że amylaza w porządku. Wysoki poziom leukocytów może być związany ze stanem pooperacyjnym.
Jeszcze wieczorem będę z nią rozmawiać, wydrukowałam jej najważniejsze rzeczy i ma sobie to jeszcze poczytać.
Ona zastosowałaby najprawdopodobniej Sulfasalazin (to jest silny antybiotyk stosowany na zapalenie jelit). Tym właśnie został wyleczony mój Kajtek, miał straszne biegunki, nawet sama woda mu wyciekała z odbytu, on już tego nie kontrolował.
Do tego podałaby Metronidazol (to już chyba bierze) i Encorton.
Jak z nią wieczorem porozmawiam, to napiszę więcej.
Aha i ona by zalecała raczej tylko suchą karmę.
casica pisze:Basiu, no nie wiem. Co osoba, to inna rada. Jesli masz zaufanie do swojego weta to jednak próbuj Mila prowadzić wg niego. Albo go zmień, tzn weta. Komuś trzeba w końcu ufać, a stosowanie kilku opcji leczenia jednocześnie może sie skończyć źle.
Osobiście skorzystałabym z porady gosiar i karmiła go indykiem. Leków bez konsultacji z wetem nie zmieniałabym w żadnym wypadku.
W poniedziałek spróbuj zabrać jego kupkę do badania. Ponoć najbardziej wymiernym badaniem na trzustkę, jest zawartość kropli tłuszczowych w kale. Tłumaczyła mi to wetka przy Lemurku, który pojechał do AgaP.
Użytkownicy przeglądający ten dział: ania0312, Gosiagosia, kasiek1510 i 110 gości