Wyłapywanie kotek do kastracji-

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 02, 2024 20:58 Re: Wyłapywanie kotek- spot on dla jeża?

avinnion pisze:Mam dobre wieści.
Ostatnia moja kastratka, nieśmiała Krawatka, ta z zaawansowanym ropomaciczem była dziś na zarelku. Niepokoilam się, bo nie pojawiła się po kastracji i baliśmy się z doktor, czy jej nerki nie wysiadły.
Wygląda dobrze. Wróciła do dawnej płochliwości, bo nawet jak widziała że do miski nakładam to nie chciała podejść, ale żyje, a to najważniejsze!

Rozumiem Twoją radość :ok: .
I to , że Krawatka wygląda dobrze, w bonusiku.
:ok:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie cze 02, 2024 21:22 Re: Wyłapywanie kotek- spot on dla jeża?

Super :ok:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Nie cze 02, 2024 22:53 Re: Wyłapywanie kotek- spot on dla jeża?

I już nie będzie rodzić :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon cze 03, 2024 8:42 Re: Wyłapywanie kotek- spot on dla jeża?

Uff!
W pełni rozumiem ulgę
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Pt cze 07, 2024 15:00 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Mam problem. Musimy rodzinnie wyjechać na parę dni na drugi koniec Polski z powodu ciężkiej choroby członka rodziny. Nie wiem ile nas nie będzie. Na szybko załatwiłam opiekę nad stadem, ale osoba która będzie przychodzić na pewno nie da rady podać apelki Dziadkowi dwa razy dziennie. Wet mówi żeby podawać na maśle, ale ja nie wiem czy on się obcej osobie da złapać i nakarmić.
Powiedziała mi, że raczej parę dni nawet bez leku kot się nie powinien pogorszyć.
Ponieważ jest to nagła sytuacja i zaraz wyjeżdżamy to nie mam możliwości szukania innego zastępstwa. Dodam że dziadek ma ibd i je tylko sucha specjalistyczna karmę, więc podawanie na chrupku odpada, bo nie wiadomo kiedy go zje i czy by leku w ten sposób nie przedawkował, jeśli karmiciel zakropi ale kot nie zje przy niej.
Czy możecie doradzić czy parę dni bez leku może kotu bardzo zaszkodzić? Albo co ewentualnie zrobić?

avinnion

Od: Pon paź 23, 2023 10:49

Post » Pt cze 07, 2024 15:13 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Koty reagują różnie ale u mnie kot wytrzymał dłużej niż kilka dni bez apelki. Wyszłam z domu "normalnie" a wróciłam prawie po 5 tygodniach. Trafiłam do szpitala. Co z tego, że mąż był. Ale kota tylko ja mogłam obsłużyć. Wet powiedział mi to co tobie.
Wiem, że mieliśmy "farta".
Były też i inne lekowe akcje z niemożnością zapodania. Jednak to inna historia.
Jedź i wracaj. Uważaj na siebie. Ty i rodzina.
Życzę zdrowia bliskiej osobie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 07, 2024 15:14 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Na wszelki wypadek zostaw lek na widoku. Może w łebku kocim przestawi się i choć co jakiś czas pozwoli podać sobie lek. Nawet raz dziennie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 07, 2024 15:21 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Współczuję :(
Zdrowia dla członka rodziny, trzymajcie się.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt cze 07, 2024 15:57 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Nie martw się.
Dziadek da radę.
:ok:
Spokojnie.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt cze 07, 2024 22:43 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

moja Mycha mówi, że apelka jest pyyyyszna, dostaje w nagrodę po wzięciu amodipu z telmisartanem :mrgreen: , bezposrednio do pyszcza. Więc Dziadek powinien bezproblemowo ten raz dziennie chrupę nasączoną zjeść. Chrupy w stożek, ta jedna na wierzchu. Jak nie zje, jakoś to wytrzyma.

Zdrowia dla wszystkich :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob cze 08, 2024 6:37 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Moja kotka dostaje apelkę i mam wrażenie, że jej smakuje. Dostaje strzykawką do pyszczka, ale to bezproblemowa kotka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 09, 2024 19:41 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Dziękuję Wszystkim za wsparcie i porady. Chrupki apelki nie wchłaniały więc dziadek będzie bez podania od soboty wieczorem do wtorku w nocy.
Z ciekawostek wczoraj była moja karmicielka. Pisze do mnie, że były na karmieniu wszystkie moje dziesięć kotów. Ja jej odpowiadam, że mam pięć teraz podworkowych plus dwa dochodzące i żeby przysłała fotki (Tych co w śmietniku jedzą to nawet nie liczyłam tylko baniak z chrypkami im tam zostawilami nie kazałam ich już jej karmić. One za płochliwe nawet do mnie są a żarcie teraz za szybko się psuje). No więc przysłała dziesięć a tam na sześciu zdjęciach ten sam kot! :ryk:
Nie ma to jak wykwalifikowana opieka :D

avinnion

Post » Nie cze 09, 2024 20:18 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

:ryk:

dobrze, że nie poprosiłaś jej o tak skomplikowane czynności jak podanie leku , bo by się mogło różnie skończyć :?

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Wto cze 18, 2024 14:26 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

No niestety kotek nam się rozregulował na całego.
Najpierw był częstomocz, tachykardia i nadpobudliwość ale teraz doszły ponownie wymioty i miękka kupka. Wet mówi, że wymioty to może być reakcja na wprowadzenie apelki po przerwie, zresztą znalazłam to w ulotce, kupa miękka z ibd. Nie wiem dlaczego bo karmy weterynaryjnej do łagodzenia ibd nie zmieniliśmy, a bez apelki był niecałe cztery dni, a wydaje się że go ustawiamy na apelke i ibd od nowa.
Będziemy dalej kontrolować z wet.

avinnion

Post » Wto cze 18, 2024 16:06 Re: Wyłapywanie kotek- kot bez apelki brak opcji podania

Nie czytałam wszystkich postów i nie wiem czy ten kotek jest właścicielski czy dziki, ale może udałoby się po prostu znaleźć jakiś dom dla tego kotka z chorobą jelit, jeśli nie możesz sama go zaadoptować do domu. Może mimo wszystko udałoby się go udomowić.

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

[poprzednia][następna]