Powszechna Sterylizacja N°2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 13, 2015 17:00 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

W piątek trzynastego czarne musiały się złapać 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lut 13, 2015 17:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

zapraszam przyjaciół PS na 12 Kottolotek
viewtopic.php?f=20&t=167594
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt lut 13, 2015 17:10 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

Thorkatt pisze:zapraszam przyjaciół PS na 12 Kottolotek
viewtopic.php?f=20&t=167594

Dziękuję! :1luvu:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lut 13, 2015 18:50 Re: Powszechna Sterylizacja N°2/613 kotów w osiem i pół mies

Chiara pisze:
MalgWroclaw pisze:
Chiara pisze:Ponawiam prośbę do wszystkich, którym odmówiono pomocy w sterylizacjach, bo kot dokarmiany nie jest bezdomny ani wolno żyjący. :x :x :x Kierujcie prośbę na piśmie, a odpowiedź przyślijcie na maila powszechnasterylizacja@gazeta.pl

Będziemy upubliczniać te odmowy. Polski podatnik zasuguje na to, aby się z nimi zapoznać.

Niewiarygodne. Mam mnóstwo kotów, bo mnóstwo karmię i sterylizuję...

Też myślałam, że to jakieś nieporozumienie, ale ludzie z całej Polski powtarzają mi, że tak właśnie odmawiają urzędnicy. Ten pseudoargument pada najczęściej! :x

Hm, ciekawe czy według tych urzędników zwierzęta dzikie (sarny, itp.) którym ludzie pomagają przetrwać zimę również nie są wolno żyjące skoro są dokarmiane?
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Pt lut 13, 2015 19:29 Re: Powszechna Sterylizacja N°2/613 kotów w osiem i pół mies

Iwlajn pisze:
Chiara pisze:
MalgWroclaw pisze:
Chiara pisze:Ponawiam prośbę do wszystkich, którym odmówiono pomocy w sterylizacjach, bo kot dokarmiany nie jest bezdomny ani wolno żyjący. :x :x :x Kierujcie prośbę na piśmie, a odpowiedź przyślijcie na maila powszechnasterylizacja@gazeta.pl

Będziemy upubliczniać te odmowy. Polski podatnik zasuguje na to, aby się z nimi zapoznać.

Niewiarygodne. Mam mnóstwo kotów, bo mnóstwo karmię i sterylizuję...

Też myślałam, że to jakieś nieporozumienie, ale ludzie z całej Polski powtarzają mi, że tak właśnie odmawiają urzędnicy. Ten pseudoargument pada najczęściej! :x

Hm, ciekawe czy według tych urzędników zwierzęta dzikie (sarny, itp.) którym ludzie pomagają przetrwać zimę również nie są wolno żyjące skoro są dokarmiane?

Pewnie rezerwują środki na pomoc kotom wolno żyjącym, które umarły z głodu... :evil: :x

Chiara

Post » Sob lut 14, 2015 1:01 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

Kotka N°560 z Darłowa jest pod opieką starszej niezamożnej kobiety, która jednak bardzo o kotkę dba i stara się, żeby jej niczego nie brakowało... Kotka nigdy nie je karmy poniżej puriny. Została przez nas wysterylizowana na prośbę Kini098, zapłacimy 120 zł.

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Sob lut 14, 2015 8:42 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

Pani dba o kicię, chociaż brakuje jej pieniędzy... Przy robieniu zdjęć Pani pokazywała mi torebkę puriny, a nawet wyprawkę royala, bo miała więcej pieniążków.... Niestety kotka miała tasiemca. Wzięłam koszty dwukrotnego odrobaczania na konto fundacji.
Tak jak i odrobaczanie biednej koteczki prawie zjedzonej przez lisa, którą uratowała Pani z Cisowa, gdzie kastrowałam stadko kocurków ( został 1 ) i Pani dwie koteczki, także dzięki Powszechnej Sterylizacji ! Dlatego dziękuję PS za możliwość sterylizowania, bo przy okazji można jeszcze wiele pomóc ! Z samych wpłat na moje bezdomne koty na pewno nie wszystko mogłabym zrobić...
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lut 14, 2015 12:32 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

kinia098 pisze:Pani dba o kicię, chociaż brakuje jej pieniędzy... Przy robieniu zdjęć Pani pokazywała mi torebkę puriny, a nawet wyprawkę royala, bo miała więcej pieniążków.... Niestety kotka miała tasiemca. Wzięłam koszty dwukrotnego odrobaczania na konto fundacji.
Tak jak i odrobaczanie biednej koteczki prawie zjedzonej przez lisa, którą uratowała Pani z Cisowa, gdzie kastrowałam stadko kocurków ( został 1 ) i Pani dwie koteczki, także dzięki Powszechnej Sterylizacji ! Dlatego dziękuję PS za możliwość sterylizowania, bo przy okazji można jeszcze wiele pomóc ! Z samych wpłat na moje bezdomne koty na pewno nie wszystko mogłabym zrobić...

Aż szkoda, że powoli zdychamy... No ale coś tam jeszcze zrobimy zanim się to stanie. :piwa:

Obrazek

Chiara

Post » Sob lut 14, 2015 12:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

Chiara pisze:Aż szkoda, że powoli zdychamy...

Nie. Cuda są i światło świeci nawet w najczarniejszym tunelu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lut 14, 2015 12:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

Chiara pisze:Aż szkoda, że powoli zdychamy...

Nie. Cuda są i światło świeci nawet w najczarniejszym tunelu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lut 14, 2015 13:51 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

przelew bazarkowy juz do Was leci :piwa:
O rany, mamy swoj watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171300 :201446
Wspieram Powszechna Sterylizacje - robie zakupy przez Fani Mani https://fanimani.pl/sklepy/A Ty?

cessy

Od: Pon wrz 22, 2014 13:01

Post » Sob lut 14, 2015 14:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

cessy pisze:przelew bazarkowy juz do Was leci :piwa:

Bardzo dziękuję!!!!!!! :1luvu:

Chiara

Post » Sob lut 14, 2015 16:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

Wczoraj i dzisiaj Powszechna Sterylizacja wykonała tylko na Podlasiu aż 17 zabiegów. Trzy kotki :kotek: :kotek: :kotek: ze wsi Kolonia Augustowo, kotka :kotek: ze wsi Nowosady, kotka :kotek: i kocur :kotek: ze wsi Truski, dwie kotki :kotek: :kotek: ze wsi Wyszki, kotka :kotek: i kocur :kotek: z Bielska Podlaskiego z ul. Chmielnej, dwa kocury :kotek: :kotek: z ul. Hołowieskiej :kotek: :kotek:, kocur :kotek: z ul. Mickiewicza i dwa kocury :kotek: :kotek: z ul. Leśmiana mają zapewnioną lepszę wiosnę...

Dziękuję wszystkim, którzy przyłączyli się do naszej desperackiej walki z rosnącymi długami. Najważniejsze, że coraz mniej kotów urodzi za kilka tygodni.

https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =1&theater

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 15, 2015 23:10 przez Chiara, łącznie edytowano 2 razy

Chiara

Post » Sob lut 14, 2015 21:07 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

Koteńka N°578 z Zawad:

Obrazek

Koszt zabiegu to 110 zł.

Chiara

Post » Sob lut 14, 2015 21:35 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Byle zdążyć przed wiosną...

To metalowe pudło, to co to jest?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]