KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 06, 2013 12:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

dzięki - powoli nauczę się wszystkich :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 06, 2013 14:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

balbina38 pisze:Gaduła to Kleopatra(Kleo)
Biało-czarny-Forest
A puchatek to za bardzo nie wiem o którego ci chodzi?
Są jeszcze dwie czarne grubiutkie kotki:jedna z zielonymi oczami-bezimienna,a druga ze złotymi-Naomi

Ojej a ja myślałam, że Gaduła to Gaduła a Kleopatra to czarna kotka z zielonkawymi oczami (w przeciwieństwie do Noami)

Dziś na dyżurze zarówno na zdrowych jak i na kwarantannie były pawiki, na kwarantannie chyba z 6. Poldek nie chciał jeść i wypoczywał na lodówce, poza sajgonką towarzystwo chowa się za boksami i gdzie tylko się da... Sajgonka pokichiwała, dałam jej betaglukan (po nie udanej próbie podania położyłam tabsa na ziemi i sama chętnie zjadła)

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Pt gru 06, 2013 14:30 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

A jak Kryśka? Te pawie na kwarantannie były z karmą?
Może dajmy do boksu Poldka skoro on je raz na ruski rok....
Martwię się tymi rzygami :(

Dziewczyny a czy udało Wam się ustalić co się w końcu stało z tą kotką Polą?

Mara S

Post » Pt gru 06, 2013 16:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Proszę dyżur jutro rano.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt gru 06, 2013 19:54 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 02.12.-08.12.
02.12. pon. rano Ania wiecz. Teresa
03.12. wtorek rano brak wiecz. Teresa
04.12. środa rano Ania wiecz. Mara
05.12. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
06.12. piątek rano Ania wiecz. Kasia
07.12. sobota rano Marta wiecz. brak
08.12. niedziela rano brak wiecz. Agata

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 06, 2013 21:17 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Witajcie :)
My z dobrymi wiadomościami :) tak z okazji Mikołajków :lol:
Od niedawna śpimy wszyscy razem, czyli już nie musimy mieć koca i kołdry na środku pokoju, żeby jedno z nas spało z Inką i Renią a drugie z Levisem :lol: (co widać na filmiku :D jeden wielki saaaajgon :ryk: )
Leviska można już ściągnąć z ogłoszeń jeśli jeszcze gdzieś tam jest :)
Renia czasem się wkurzy jeszcze na niego, z Iniorem żyją w zgodzie :)
Od wczoraj spędzają cały czas razem i już nie separujemy go od dziewczyn :)
Zostawiamy filmik i fotki :)

https://www.youtube.com/watch?v=-6Lt1gh ... e=youtu.be

Levi po gonitwach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu Renia "odpadła" ale nic dziwnego - prawie nam mieszkanie poszerzyła z taką siłą waliła po drzwiach za laserem :D

Obrazek

A tu Levi i Inior - wyglądają raczej jak rodzeństwo a Ineczka mogła by na upartego być jego babcią :) (się nam kot miniaturka trafił 8) )

Obrazek

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt gru 06, 2013 21:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Edytko ostatniej fotki nie widać :wink:

Kociak tak długo czekał, ale warto było :piwa: Fajnie, że się dogadał z dziewczynami :D

The Szops

Post » Pt gru 06, 2013 21:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Super że się towarzystwo tak ładnie dogadało :D . Słodko razem wyglądają. Oby więcej takich cudownych domów jak Wasz :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 06, 2013 23:22 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Po dyżurze: na zdr. było bardzo zarzygane wodą/śliną (zadnych kłaczków, żadnego jedzenia), umyłam podłogę, ale na kwarantannie nie zdążyłam, przepraszam (miałam wizytę u chirurga jeszcze), a tam tez było narzygane ale jedzeniem. Reszta raczej ok.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pt gru 06, 2013 23:35 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 09.12.-15.12.
09.12. pon. rano brak wiecz. brak
10.12. wtorek rano Ania wiecz. Teresa
11.12. środa rano brak wiecz. brak
12.12. czwartek rano Ania wiecz. brak
13.12. piątek rano brak wiecz. brak
14.12. sobota rano brak wiecz. brak
15.12. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob gru 07, 2013 3:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:A jak Kryśka? Te pawie na kwarantannie były z karmą?
Może dajmy do boksu Poldka skoro on je raz na ruski rok....
Martwię się tymi rzygami :(

Dziewczyny a czy udało Wam się ustalić co się w końcu stało z tą kotką Polą?

U Krysiaka nie zauważyłam nic niepokojącego, jadła, głaskała się, obstawiała drzwi jak zwykle... Pawie na zdrowych były zarówno z karmą mniej strawioną (2 duże) jak i bardziej (1) oraz ślinowe (ze 3). Na kwarantannie o ile się nie mylę jeden sporszy z karmą i 1 ślinowy. Podlek... no może własnie dobrze by było go przyobserwować ... nie miałam z nim wcześniej jakichś bliższych spotkań ale jeśli był wcześniej nietykalski to teraz leżał i widać było że nie chce zbytnio być głaskany ale znosił to, a karma podstawiana pod nos go nie ruszała.

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Sob gru 07, 2013 7:31 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Tania i Efisia w Warszawie u marta-po mają się dobrze i dostały nowy drapak. Na zdjęciach jest też Jasiu - nie od nas :wink:
marta-po pisze:Moje poddaszowe Felvki doczekały się drapaczka. Tak oto Tania, Jasio i Efisia zapoznawali się z jego możliwościami:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Jasio rozmyśla

PS - dla przypomnienia lub przedstawienia: Tania to pingwinka a Efisia to ta szczuplejsza białobura koteczka. Jasiu jest ze Szczytna. Cała trójka ma białaczkę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob gru 07, 2013 14:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Po dyżurze:
Sajgonka pokichuje ale leciutko, dostała immunodol.
Łapek zjadł ale bardzo malutko Zrobiłam małe przemeblowanko, przestawiłam szafkę z jedzeniem specjalistycznym pod okno żeby nie blokowała dojścia za boksy. Boksy natomiast trochę odsunęłam od ściany. Teraz można tam spokojnie włożyć miski, czy pozmiatać. Łatka troszkę wyprosiłam, ale nie umiał się odnaleźć wśród kociarni, warczał i za chwilę znowu pobiegł za boksy :( To jest wielki, taki grubawy kocur. Zupełnie mi nie przypomina tego ze zdjęć ze schronu.
Aro był z Nuką na szczepieniu. Kocica lekko zmasakrowała p. wet gabinet i ręce. Zdaniem weta, tak jak i naszym, to absolutnie nie jest kot adopcyjny. Kotka jest zdrowa, uszy ok.
Tyśka cudny miziak i gaduła.
Poldek tez dostał jeść za boksami, trochę pojadł, ale później sporo uzupełnił suchym. Wyszedł na chwilę zza boksów, ale jak się do niego zbliżyłam to zwiał.
Aldona też pół dyżuru za boksami, drugie pół gdzieś przemykała mało widoczna.

Na zdrowej wszędzie pełno folii aluminiowej. Kawałki były w czyichś wymiotach! Proszę nie zostawiać kotom folii aluminiowej do zabawy. Jak kot zje większy kawałek, to może się zatkać albo mu zakręci jelita.
Renia może mieć grzyba, ma sporo zmian na łapach i przy karku, łyse placki i strupy, no i to na nosie. Brzuszek faktycznie taki troszkę dziwny, sierść nadal w fatalnym stanie, sztywna dredowata. Do tego chyba w uszach brudno. Myślę, że potrzebna jej wizyta u weta. Jadła tylko suchą karmę. Smutna ta koteczka :(
Forest schudł, jest bardziej wycofany niż na początku, chowa się po kątach, zjadł bardzo niewiele :?
Naomi nie zlazła z wysokich partii kociarni. Jest piękna, ale raczej nietykalska :roll:
Homer wyluzowuje się tylko na parapecie, jak jest na podłodze, to nie daje się dotknąć.
Sisi wymiziana na siłę w koszyczku.
Kleopatra i ta Druga czarna cały dyżur przy grzejniku. Beatko jesteś pewna, że Kleo to ta gaduła, bo mi ze zdjęć bardziej pasuje, że Kleo to ta Druga :lol: Nie umiem się w tych dwóch czarnych połapać :oops:

The Szops

Post » Sob gru 07, 2013 16:58 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

kurcze niefajnie z tą Renią, ja jej nie oglądałam jak wziełam od Kuby bo nie było czasu, on ten brzuch i sierść mi zgłaszał że ma sztywną i taką szarą, ale myślałam że trzeba czasu na dojście do siebie :oops: ale o żadnych strupach na karku nie mówił :?

co do reszty to myślę żeby wziąć Foresta na DT, myślałam też o Łapku ale on nie wiem jak zareaguje na moje psy chociaż z Forestem też nie wiadomo.
nie wiem jak uważacie, może jakiś inny wymaga tymczasowania, tylko muszę wziąć pod uwagę że u mnie spokoju nie ma za bardzo :lol:
miałam telefon z domu Śmiga, jest ok, chłopak sobie dzielnie radzi, kotka rezydentka trochę fuczy ale podobno nie ma tragedii, umówiłam się na telefon w przyszły weekend, ale Śmig chyba już użył wdzięków swoich :1luvu:

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Sob gru 07, 2013 18:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dzis wieczorem i jutro rano nie ma dyzuru. Ja niesrety, zwlaszcza dzis nie dam rady. Prosze poniedzialek wieczor

Mara S

[poprzednia][następna]