pinokio_ pisze:Słuchajcie, ja bardzo sie ciesze i jestem wdzieczna za pomoc, za ogloszenia. Prosze jednak o wyrozumialosc, a zwlaszcza w sprawie zdjec.
Sylwia, masz koty i wiesz, ze nie zmieniaja sie one az tak bardzo. Ani charaktery, ani ich wygląd. Franek nawet nie urosł niestety. Nie zmienił sie wcale. Ja mam pod opieka juz 70 zwierzakow. Mam wyjazdy. Kiedy gdzies jezdzę, to mam potem dodatkowa robote w domu. Kazdy kto wie, ze nie zrobione na bierzaco rzutuje potem na podwojną robote.
Na prawde, nie mam kiedy wstawiac zdjec, ciagle je robic, pisac o kazdym kocie. Mam mase wydarzen na fb, na ktorych musze byc i tam tez potrzeba zdjec i wgrywam filmiki. To sa nowe psy, dla ktorych potrzeba pomocy na cito.
No nie moge byc w kilku miejscach na raz i jednoczesnie jechac i karmic i sprzatac.
To jest 70 głów na moją jedną parę rąk.
Wybacz Sylwia, jesli to taki klopot dla Ciebie i nie mozesz zmienic tresci ogloszenia na np. to, ze Franek ma nie 4, a 6 miesiecy, to trudno.
W sprawie kotow nic sie nie zmieniło. Wszystkie żyją i potrzebują domow. Zachowuja sie tak samo. Czyli, kuwetkowe, grzeczne koty. Tylko brać.Mozna tez w ogloszeniach podawac ogolnie w kazdym to samo. Reszte dopowiem jesli ktos zapyta. Odnosnie ogloszen to tez mam mase roboty, bo ludzie dzwonią, chcą wiecej zdjec, ktore wysyłam na maila. Tez szukam, nie moge znalezc. To wszystko zajmuje czas, ktorego ja nie mam.
Chyba nie powinno tak byc, ze piszesz Sylwia, iz nie masz nowych wiadomosci o kotach. Jesli Ty majac 5 kotow i nie jezdzisz tak jak ja, nie masz czasu, nie wiem, moze checi zeby sprawdzic ile dany kot po miesiacu ma lat, czy miesiecy, to wybacz, ale ja n ie mam go tym bardziej.
Juz mnie zlosc bierze, bo tak. Jezdzilysmy na akcje razem, ale to ja nabrałam kotow, lecz w Twojej obecnosci Sylwia. Tak samo jak ty pamietam kiedy to było i w jakim wieku moze byc dany kot. I to ja sprzatam po nich kuwety, to ja kupuje pelet, to ja musze pamietac co i jak, to ja ich socjalizuje, to ja ich lecze(zastrzyki, kroplowki, jazda do weta) i za to płace!!!!!. . . . . .no przeciez tak nie mozna. Toi ja mam jeszcze wykladac kawe na ławe o kazdym kocie, bo Ty nie masz wiadomosci? Tak nie mozna, no po prostu nie wytrzymam.
Jest godzina 13:20, a ja od rana przy komputerze siedze. Nie nagotowane, w piecach zimno, i w kuwetach pełno. To jesli chodzi o koty. Ale ja mam jeszcze psy, ktore same nie posprzatają. Mam stara suke, ktora juz nie wstaje sama, robi pod siebie. Nie mam kiedy zajac sie starym dwudziesto kilkuletnim psem.
Wiem, wiem, nikt nie kazał mi brac ponad siłę. To ja wziełam i ja za nich odpowiadam. Ale one są i dzieki temu żyją i na pewno poki ja zyc bede nie opuszcze ich na pewno. Czy mi ktos pomoze czy nie. Tylko, czuje, ze ktos tego nie rozumie. Bardzo to przykre.
Do Ciebie Sylwia sie zwracam. Jesli masz problem i z jakichs wzgledow nie chcesz lub nie mozesz pilnowac i robic ogloszen, to trudno i ja nie pogniewam sie na pewno, zrozumiem.
Irena jeśli nie chciałabym robić ogłoszeń to bym się tutaj na watku nie pytała które koty ogłaszać w pierwszej kolejności, najzwyczajniej w świecie pytam tak jak robią to inni tutaj na wątku.
Irena zdjęcia które do tej pory robiłam kotom są tutaj na wątku, ostatnie zdjęcia są jak dobrze pamiętam na 60 stronie wątku, mogę je wysłać też Tobie na maila, ale będą to te same zdjęcia, które są w ogłoszeniach.
Każdy z nas ma swoje problemy i obowiązki i nie pamiętam w jakim wieku jest dany kot, nie każę Ci codziennie pisać o kotach i wstawiać co chwilę nowych zdjęć, to tyle w tym temacie.