Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 03, 2013 14:39 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Uff.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie mar 03, 2013 15:02 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Jak coś to będę dziś na Składowej i PKP nakarmić stadko :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon mar 04, 2013 12:11 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

I jak tam na Składowej? Znowu puste wszystko? Jeżeli nawet dzień po dniu jest zupełnie pusto, to coś jest nie tak. Zwłaszcza, że na PKP bardzo długo sucha karma zostaje. Dzisiaj byłam na PKP i tylko mokre podawałam (w graciarni ani śladu kota, a na łączce 2 czarnuszki, Języczka i krówka). Wiem, że na Składowej jest więcej kotów, ale jakoś niepokoi mnie fakt, że tam jest wszystko ostatnio wyczyszczone w 100%.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Pon mar 04, 2013 14:47 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Wczoraj na Składowej była karma z soboty. Raz jest tam więcej kotów a raz mniej może temu nierównomiernie znika. Miski napełniłam po brzegi w obu miejscach :mrgreen:
Obrazek

itaka

Post » Wto mar 05, 2013 11:03 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Dobrze, że moje ponure przewidywania okazały się tylko wytworem umysłu :)

Edit: Zapomniałam Wam pokazać, jak mnie w poniedziałek przywitał Przedstawiciel Czarnej Trójcy na PKP :) Myslałam, że ma jakieś zapalenie jamy ustnej, bo dość długo mi język pokazywał, ale potem go schował i zaczął wcinać ;)
Obrazek

I na dodatek dziwna poza śpiącej Miry:
Obrazek

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Wto mar 05, 2013 15:36 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

I jak tu nie zachwycać się kociastymi....
Przedstawiciel Czarnej Trójcy pokazujący język-wymiata :ok:
<zresztą Mira-też> :ryk:

as_animali

Od: Sob sty 29, 2011 15:06

Post » Wto mar 05, 2013 15:43 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

On ma taki język normalnie tak jak języczka. Prawdopodobnie to jest jakaś kwestia neurologiczna.
Obrazek

itaka

Post » Wto mar 05, 2013 18:23 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Pilnie szukamy dt dla Nemo:
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/media/set/?set=a.398648933563628.89275.194617140633476&type=1
Tymczas zaproponowany na fb raczej nie dojdzie do skutku.
Nemo został złapany na Składowej. Prawdopodobnie jest to kolejny kot wyrzucony przez jedną z mieszkanek tej ulicy (taką mamy informację od innej mieszkanki...)
Bardzo prosimy o jakiś dt dla Niego!
Nie wiemy, jak zareaguje na inne koty, więc potrzebny dt taki, żeby przynajmniej na początku można było Go odizolować od innych kotów.
Teraz przebywa awaryjnie u mnie, ale po moim powrocie z moimi kotami i dwójką tymczasów nie będę miała możliwości odizolowania Go, bo do tego nadal u mnie przebywa czarny kocurek ze Składowej, którego nie możemy wypuścić ze względu na krew w moczu i dla Niego musi zostać na jakiś czas zarezerwowany jeden pokój, bo obecność innych kotów bardzo Go stresuje.
Naprawdę nie mam możliwości tymczasowania kolejnego kota, a z drugiej strony nie mamy sumienia wywalić na ulicę kota, który już raz został wywalony z domu i teraz sobie przypomniał jako to jest być kotem domowym...
Nemo docelowo będzie szukał domu wychodzącego, bo do takiego raczej jest przyzwyczajony...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw mar 07, 2013 9:01 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Potrzebuję podpowiedzi od osób mieszkających / łapiących / sterylizujących na południu miasta - głównie w okolicach Starołęki (Wilda, Rataje też wchodzą w grę). Czy możecie polecić w tej części miasta dobrego weterynarza od sterylizacji i kastracji? Potrzebuję zebrać takie rekomendacje dzisiaj, najlepiej do 15:00. Będę wdzięczna za Wasze rekomendacje.

I jeszcze chciałam spytać, kto powiesił nasze ogłoszenie o kotach szukających domów w okolicach Grunwaldzkiej / Przybyszewskiego przy samie spożywczym? Proszę się przyznać 8) Będą podziękowania, bo wczoraj zadzwoniła dzięki temu ogłoszeniu, bardzo miła pani, która myśli o adopcji jednego z naszych kociambrów :ok:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt mar 08, 2013 15:43 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Nikt się nie przyznał do powieszenia ogłoszenia. Rozumiem, że wspierają tas tajniacy 8) Ok, nie zadaję już żadnych pytań :wink:

Dziękuję Wam bardzo za privy w sprawie dobrych lecznic na południu miasta. Przekazałam zainteresowanym.

I jeszcze przy okazji, miło jest mi poinformować wszystkich zainteresowanych - kibiców, czytaczy, pomagaczy (i wrogów też :twisted: ) - że zaczynamy nowy rozdział naszych działań. Jeśli chodzi o codzienną pracę na rzecz kociastych, nic się nie zmienia, za to zmienił się nieco nasz status prawny - już nie jesteśmy nieformalną grupą wolontariuszek, tylko Fundacją Pomocy Zwierzętom "Kłębek" wpisaną do rejestru KRS pod numerem 0000449181. Takie zmiany na wiosnę nastały 8)

Odciążamy tym samy Fundację Koci Pazur, która dzielnie nas do tej pory znosiła, wspierając nas organizacyjnie m.in. poprzez użyczanie nam swojego konta do bieżących wpłat dla dworcowiaków, za co bardzo bardzo dziękujemy :king: Od teraz, jeśli ktoś chciałby wesprzeć nasze działania, jakimś drobnym groszem, prosimy o wpłaty na konto naszej fundacji:

Fundacja Pomocy Zwierzętom "Kłębek"
57 1240 1747 1111 0010 5004 6888

lub dla wpłat w EURO
57 1240 1747 1978 0010 5004 7120

Nie zmienia się za to forma przekazywania 1% kotom dworcowym - tutaj wciąż korzystamy z uprzejmości Kociego Pazura, jako organizacji posiadającej status OPP. My, jako fundacyjny niemowlak, przez najbliższe 2 lata na pewno uprawnień do pozyskiwania 1% nie będziemy miały - ot, takie prawo.

Za jakiś czas zaprosimy Was też na pewno na naszą nową stronę internetową, prace nad nią już się rozpoczęły :ok:

Jednocześnie chciałam w imieniu nas wszystkich, działających na rzecz dworcowiaków (i nie tylko), podziękować poznańskim fundacjom, za wsparcie, którego udzieliły nam na różnych etapach naszej dotychczasowej, "przedfundacyjnej" działalności, pomagając nam poprzez finansowanie sterylizacji, ogłaszanie naszych zwierzaków na swoich stronach, pożyczki sprzętowe, wsparcie transportowe i poprzez wiele innych działań.

BARDZO DZIĘKUJEMY wspomnianej już fundacji Koci Pazur, fundacji Agapeanimali, fundacji Animalia oraz fundacji Głosem Zwierząt :piwa: (zabrzmiało jak na gali rozdania Oscarów :lol: ) Mamy nadzieję, że dalej będziecie chcieli z nami współpracować i wspierać nas jako fundacyjnego młodziaka :ok:

MartaK

Post » Pt mar 08, 2013 15:46 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Gratulacje dla nowej Fundacji i powodzenia! :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt mar 08, 2013 16:32 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Gratuluję! A nazwa fundacji jest świetna :) Dziewczyny, organizujecie bazarki? Jeśli tak to zajrzyjcie na ten wątek, moze bęziecie zainteresowane? viewtopic.php?f=20&t=151435
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt mar 08, 2013 18:49 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

MartaK pisze:Nie zmienia się za to forma przekazywania 1% kotom dworcowym - tutaj wciąż korzystamy z uprzejmości Kociego Pazura, jako organizacji posiadającej status OPP. My, jako fundacyjny niemowlak, przez najbliższe 2 lata na pewno uprawnień do pozyskiwania 1% nie będziemy miały - ot, takie prawo.

niestety, zmienia i to dużo

Chce jako przedstawiciel Kociego Pazura powiedzieć wyraźnie, aby później nie było niedomówień
jest to też oficjalne stanowisko zarówno Zarządu jak i Rady Fundacji

o Fundacji Kłębek Marta poinformowała mnie wczoraj telefonicznie
powstanie tej Fundacji nie jest dla nas jednoznaczne, ze zbieraniem środków z 1% na jej cel
nigdy nie było to z nami omawiane

subkonto powstało na rzecz "kotów dworcowych" będących pod opieka niezrzeszonych, czynnie działających na terenie dworca PKP i Składowej wolontariuszy
nigdy nie byliśmy informowani, że ta forma naszej pomocy ma zmienić beneficjenta

jednocześnie pragnę zaznaczyć, że to Fundacja Koci Pazur jest odpowiedzialna za rozliczenie i sposób wydawania otrzymanych środków z 1%, dlatego ma również prawo decydować jak te środki wydatkować

Wszelka współpracę zarówno z Fundacjami, Stowarzyszeniami czy wolontariuszami opieramy na działalności transparentnej i na posiadanym zaufaniu do ludzi z którymi współpracujemy

o Fundacji Kłębek nie wiemy nic
informacje, które uwierzytelniają, każda fundację to jej statut
(nie znamy statutu Kłębka, a chętnie byśmy poznali)
podział obowiązków w kwestii zarządzania jak i nadzoru nad zarządem
chcielibyśmy poznać osoby wchodzące w skład zarządu jak i organu nadzorującego

mamy mnóstwo pytań żadnej odpowiedzi
dlatego prosimy aby nie łączono naszej pomocy na rzecz KOTÓW DWORCOWYCH z Fundacją KŁĘBEK
do czasu jak sami o tym nie poinformujemy
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pt mar 08, 2013 19:13 Re: Poznań Główny PKP| Jest fundacja :-)

Ojoj 8O To może ja zadzwonię raz jeszcze, bo zrobiło się niemiło.

MartaK

Post » Pt mar 08, 2013 19:38 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Mam nadzieję, że po rozmowie telefoniczncznej wyjaśniłyśmy kilka kwestii. Odnosząc się tylko krótko do postu AniZ:

Ania Z pisze:powstanie tej Fundacji nie jest dla nas jednoznaczne, ze zbieraniem środków z 1% na jej cel
nigdy nie było to z nami omawiane

Nie napisałam, że dzięki fundacji Koci Pazur nasza fundacja, będzie zbierać 1%. Napisałam, że 1% można za pośrednictwem KP przekazywać kotom dworcowym. W związku z kontrowersjami jakie to wywołało, będziemy zastanawiać się jak rozwiązać tę kwestię.

Ania Z pisze:subkonto powstało na rzecz "kotów dworcowych" będących pod opieka niezrzeszonych, czynnie działających na terenie dworca PKP i Składowej wolontariuszy
nigdy nie byliśmy informowani, że ta forma naszej pomocy ma zmienić beneficjenta

Bo nie zmienia. Beneficjentem pozostają koty dworcowe. Choć będziemy myśleć nad nowym rozwiązaniem, które nie będzie obciążało Fundacji Koci Pazur.

MartaK

[poprzednia][następna]