Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2012 17:26 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

Hello :)

Dopiero co był w Poznaniu, więc przed świętami raczej nie da rady, szczególnie, że jedzie w świat za chlebem ;) Najbardziej realne jest, że pojedzie na święta i będzie wracał po. Ale też nie obiecuję, bo równie dobrze może w tym czasie np. siedzieć w Maroko. Botwinka twój numer przepadł mi z poprzednim aparatem, więc podeślij. Jeżeli będzie się wybierał, zadzwonię, może akurat się coś ugra, ale tego wcześniej niz tuż przed świętami wiedzieć nie będę. Jego znasz, bo był u Was. Jeżeliby, to on jedzie pociągiem, więc raczej jeden transporter/torba by pewnie wolał, bo coś zawsze ze sobą ma.

Co do tych sterylizacji - coś mi się kołacze, że schronisko u Was sterylizowało koty wolnożyjące. Dzwoniłyście tam?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lis 26, 2012 21:14 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

To jest informacja na stronie schroniska a więc nic z tego:
http://schronisko.com/?pgs=17

dziewczyny kontaktowały się też z ToZem, Ania była na zebraniu i odesłano ją z kwitkiem.
Słuchajcie to są ogarnięte babki (w przeciwieństwie do mnie bo w kwestii cat rescue jestem początkująca) i naprawdę próbowały wszelkich urzędowych środków. W końcu zaczęły robić wszystko na własną rękę. No ale sami pomyślcie, skoro trafia do mnie już drugi kot podrzucony do ich kolonii przez fundacje, to o jakiej pomocy tu mowa?

alareipan, nawet transport dla jednego kocieja, będzie wielka przysługą, dzięki :) zaraz napiszę Ci swój numer na priv, niestety tez już Twojego nie mam więc jakbyś mogła to napisz. Kotek, który miałby jechać z Twoim TŻ (którego pamiętamy i bardzo mile wspominamy z Radkiem i Przemem) to Kulka, która będzie u mnie, więc dla mnie nie ma problemu, czy to będzie przed czy po świętach :) W każdym razie dziewczyna ma już nagrany DS w Wawie, tylko trzeba ją poobserwować, bo pretekstem fundacji do wydupczenia jej na to osiedle socjalne była rzekoma depresja. I żeby nie było żadnych wątpliwości będzie u mnie i sami się przekonamy, czy to była ściema czy serio życie w 4 ścianach jest dla niej tak traumatyczne.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego cos widzi.

Botwinka

Od: Pt lis 02, 2007 2:26

Post » Pon lis 26, 2012 22:22 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

Botwinko-wiem że jak nie ma innej opcji to Arcana wozi koty pociągami i nawet nie chce żadnego zwrotu kasy-czasem tylko na nietypowych trasach z przesiadkami-ale nie Wawa-Poznań.
Myślę ze warto do Niej napisać.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 27, 2012 7:58 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

O, dzięki smarti za cynk napiszę do niej :) I sorry, że Ci się wpakowałam na wątek, ale prócz tego zakątka Twojego DT, to na miau się nie udzielam.

Botwinka

Post » Wto lis 27, 2012 11:37 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

ok, You are Welcome :D
wszystkie koty są nasze, czyż nie ?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lis 28, 2012 16:46 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

Nic nie wiedziałam ze znowu jest DT Smarti. Cieszę sie że taka decyzja została podjęta. Tyle kociego nieszczęścia potrzebuje pomocy. Wiele kotów będzie mialo szansę na życie i nowy dom. :D :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro lis 28, 2012 22:10 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

Heloł Iburg !!

Czy wiesz że właśnie za tydzień w odwiedziny do Devi/Malwinki, do Hamburga na zaproszenie jej DS-u wyjeżdża Alareipan :D
ja niestety nie mogłam jechać ale Ania przywiezie wieści od naszej królewny, choć z tego co wiem to sama bedzie tam przyjmowana jak królewna :D w planie są "wielkie, wielkie eventy", jak to sam Michael określił :piwa:

smarti

Post » Czw lis 29, 2012 8:17 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

To super wiadomość. Tak się ciesze że tym dziewczynkom sie udało. Wyszły ze schronu w ostatnim momencie. Gdyby nie Ty to juz by ich nie było. Mam nadzieję że jakies fotki z tej wizyty bedą.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw lis 29, 2012 8:30 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

Przywitamy się z rana i zapytamy, co słychać?

Botwinko, o fundacjach to można mówić długo i namiętnie. Niestety :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lis 30, 2012 6:17 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

No właśnie, prosimy o jakiś skrócony raport smarti :) Bo nie wierze, że przy takiej liczbie milusińskich nic się nie działo :wink:

PS. Udało się załatwić transport do Wawy :) Za dwa tygodnie dwa kocieje zasilą szeregi stołecznych kotów łuu huu :)

Botwinka

Post » Pt lis 30, 2012 17:16 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

a dzieje się, dzieje :D

byłam u Morunia z "wizytą odrobaczającą" Obrazek :ryk:

Morunio wypiękniał wprost niemożliwie :kotek: , urósł, zmężniał i baaardzo zważniał :1luvu:
Jest królem we własnym Domku i demonstruje to na każdym kroku :lol:

i tak go wytuliłam i wycałowałam, chociaż się dzielnie bronił :mrgreen: ... ale nie mogłam się powtrzymać :lol:
zawsze jak jadę do "mojego" byłego kotka który żyje tak szczęśliwie to go tulę czy tego chce czy nie :ryk: -najczęściej nie chcą- bo nie chcą mnie pamiętać-nie wiem jak to jest na prawdę, ale mam wrażenie że te mądrale doskonale wiedzą że ja byłam tylko "przejściówką" do ich nowego wspaniałego życia i nie bardzo chcą mnie sobie tamte czasy przypominać...
i zawsze w pierwszej chwili jak je widze i biorę na ręce to chce mi się płakać ze wzruszenia jak widzę jakie są szczęśliwe i dumne w swoim nowym Domu.

Morunio prowadza swego Dużego na smyczy co widać na filmiku :D :

Na wątku paluszkowym tworzymy " Fundusz Paluszkowy " na zakup lepszego jedzonka dla kotków na kwarantannie, szpitaliku, i pozostałych, zwłaszcza tych wymagających dokarmiania lub weterynaryjnej karmy :
viewtopic.php?f=1&t=147018&start=510 ,
gdzie każdy może zadeklarować swoją comiesięczną wpłatę w dowolnej wysokości.

Serdecznie zachęcam każdego kto może, aby się dołożył-każda złotówka więcej to więcej smacznego jedzonka dla tych biednych brzuszków, zwłaszcza ze idzie zima a na zimę jeść się chce :D

Paluszki to bardzo wdzięczne, kochane i absolutnie wyjątkowe kotusie i na pewno warto im pomagać :ok:

smarti

Post » Sob gru 01, 2012 19:35 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

Przedstawiam sielankowe życie rezydentów ... czasem im zazdroszczę tego bezczynnego i beztroskiego wylegiwania się...

Charlie i Milka.............................................................................................................................................Durianek, Charlie i Burania

Obrazek...Obrazek...Obrazek...

smarti

Post » Sob gru 01, 2012 20:04 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

ale gdzie Durianek?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob gru 01, 2012 20:13 Re: DT im.Smartinka9...Psotka i Rudzik pojechały do Domku !

Durny na 3-cim zdjęciu i tu:
Durian i Charlie, .........................................................Charlie i Burania........................................................Burania i Milupa

Obrazek...Obrazek...Obrazek

Burania i Charlie po spożyciu zawartości 8) ........no tak...znowu się upiła...................................chłopaki-to może i my coś wypijemy ?

Obrazek..............Obrazek .................Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 01, 2012 20:22 przez smarti, łącznie edytowano 9 razy

smarti

[poprzednia][następna]