PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2011 12:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Joarakadio - najważniejsze, że Karinka pokazała kolejny raz jak silna z niej dziewczynka :ok:

Vill - łączę się w bólu - też mnie głowa nasuwa...chyba przesadziłam dziś z kawą

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt wrz 09, 2011 12:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Ponieważ AniHili zaczyna rozsyłać ziele, znalazłam przepis etiopii na odczynianie :twisted:

Etiopia pisze:Ostrożeń warzywny czyli czarcie żebro był od dawna znany i stosowany w magii i lecznictwie ludowym.

Wierzono, że ma moc ochronną oraz odczynia uroki.

Z wodą święconą

Należało się wykąpać w wodzie, do której wlewano napar z czarciego żebra wrzucano 3 szczypty soli i wodę święconą. (napar = 1 łyżka ziela na 1 szklankę wrzątku, parzyć ok.15 minut, przecedzić do wanny)

Jeżeli na człowieka był rzucony urok to po kąpieli woda powinna być zabrudzona i mętna.

Wylewano taką wodę na rozstajach dróg lub w odludnym miejscu aby „uroki” nie przeszły na innych. wodę można również wylać w miejscu gdzie nikt tego widzieć nie będzie

Jeżeli czujesz, że Twoje ciało wymaga oczyszczenia z nagromadzonej negatywnej energii zrób sobie kąpiel w czarcim żebrze.

Niech ta kąpiel będzie rytuałem oczyszczającym: zapal świecę białą, stwórz odpowiedni nastrój przez włączenie odpowiedniej muzyki, przez kilka minut w ciszy i spokoju przeanalizuj różne wydarzenia z Twojego życia, które miały miejsce w ostatnim czasie . I metodą wizualizacji zobacz jak problemy znikają z życia, jak bledną i nikną.

Wejdź do wanny i zmyj z Siebie wszystkie problemy a świecy pozwól wypalić się do końca.

Najlepiej jest zrobić taką kąpiel podczas ubywającego księżyca,

Bez wody święconej.

Przygotuj kąpiel z dodatkiem wywaru z czarciego żebra (5 łyżek ziół zalać 2 szklankami wrzątku, parzyć przez ok. 10 minut, potem przecedzić przez gęste sito do wanny) i dodatkiem garści soli. Kąpiel powinna być dosyć ciepła, ale należy uważać, żeby nie zasłabnąć.... więc nie za gorąca.
Zapal białą świecę, przez kilka minut w ciszy przeanalizuj wszelkie wydarzenia z Twojego życia.
Wyobraź sobie jak bledną problemy, rozmywają się i znikają. Wejdź do wanny i zmyj z Siebie wszystkie problemy, które Ci ciąża, zamknij na chwilkę oczy i wyobraź sobie, jak wszystko to co złe przenika do wody, odkleja się od Ciebie...
Zrelaksuj się...
Zostaw wodę w wannie i obserwuj czy mętnieje i robią się farfocle . Niektóre źródła podają ze przez godzinę
Wyciągnij korek z wanny i wyobraź sobie, że problemy wraz z wodą odpływają otchłań.
Zrób sobie chłodny prysznic.
Świecy pozwól wypalić się do końca.

Oczywiście najlepiej taką kąpiel jest zrobić podczas ubywającego księżyc, ale gdy sytuacja tego wymaga dobry jest każdy czas i pora...

Znalazłam jeszcze wersje że zaparza się wlewa do miski i przemywa ciało gąbką lub wacikiem a potem wodę obserwuje i po pewnym czasie wylewa .

I jeszcze takie odczynianie :

"Sól tobie w oko, a pomiotło w zęby. Czego dla mnie życzysz, niech do ciebie wróci. Niech tak będzie".
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 09, 2011 13:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Przed chwilą z klatki obok wyłaziło wesele - muzyka jak z telewizji Silesia, jakieś dzwonki, baby się darły, auta trąbiły...Bułkownik zrobił się wielką, futrzaną kulą i zwiał do szafy. Widocznie lubi wesela tak samo, jak jego pani 8)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt wrz 09, 2011 13:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

AniHili pisze:Przed chwilą z klatki obok wyłaziło wesele - muzyka jak z telewizji Silesia, jakieś dzwonki, baby się darły, auta trąbiły...Bułkownik zrobił się wielką, futrzaną kulą i zwiał do szafy. Widocznie lubi wesela tak samo, jak jego pani 8)

Wesele? W piątek? 8O

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt wrz 09, 2011 13:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Asia_Siunia pisze:
AniHili pisze:Przed chwilą z klatki obok wyłaziło wesele - muzyka jak z telewizji Silesia, jakieś dzwonki, baby się darły, auta trąbiły...Bułkownik zrobił się wielką, futrzaną kulą i zwiał do szafy. Widocznie lubi wesela tak samo, jak jego pani 8)

Wesele? W piątek? 8O

no szszszo??? pobaluja przez weekend :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 09, 2011 13:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Asia_Siunia pisze:

Wesele? W piątek? 8O

Nie wiem jak gdzie indziej, ale u nas robią wesela przez cały tydzień (w niedzielę to akurat prawosławni) ;)
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt wrz 09, 2011 15:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Anda pisze:Dzysiu, oczyska ma nieziemskie :1luvu: :1luvu:
Fajny :D
Gdzieś wiekiem blisko mojego Michała syna (20 lat) :)

No.....od mojego syneczka na bank młodszy :mrgreen: Ale zadatki ma...oj ma..... :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt wrz 09, 2011 16:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

AniHili, a co można zrobić, żeby takie ziele od Ciebie dostać? :mrgreen:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt wrz 09, 2011 16:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Pasibrzucha pisze:AniHili, a co można zrobić, żeby takie ziele od Ciebie dostać? :mrgreen:

Podać adres do wysyłki dobra kobieto :D
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt wrz 09, 2011 16:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Help Solangelica potrzebuje wsparcia........

Która Czarowna może do niej zadzwonić ??
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt wrz 09, 2011 17:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Zadzwoniłam... bardzo jest biedna, ale myślę, że teraz trzeba jej dać spokój, musi sobie wszystko poukładać i wyjaśnić, a nasze telefony mogą jej w tym przeszkodzić :? Trzymajcie za nią kciuki, ślijcie pozytywne myśli - ja też trzymam i myślę o niej :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt wrz 09, 2011 18:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

O matko, co z nią ?
Uściskajcie ją ode mnie :roll:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt wrz 09, 2011 18:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

AniHili pisze:
Pasibrzucha pisze:AniHili, a co można zrobić, żeby takie ziele od Ciebie dostać? :mrgreen:

Podać adres do wysyłki dobra kobieto :D

A może być podwójna porcja, żeby i dla mnie wystarczyło? :1luvu:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt wrz 09, 2011 18:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Obrazek

Trzymaj się Sol.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt wrz 09, 2011 18:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Sol, wszystkie tu myślimy ciepło o Tobie.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

[poprzednia][następna]