dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 12:38 Re: dt Smarti 6

Wczoraj byłam na pa dla torpedy czarnej koteczki. Z racji grzybka pani powiedziała, zę poczeka, ale też zaproponowałam jej którąś koteczkę od Ciebie.
Dwie studentki, mieszkanie na 11 piętrze wynajmowane, własciciel zgodził się na zwierzaki i wiosną osiatkowanie balkonu. Jest od miesiąca 3miesięczna trikolorka i panie szukają jej towarzystwa. Jest karmiona suchym RC kitten36, tylko i wyłącznie bo tak zalecił wet. mają niedaleko weta, do ktorego chodzą i z ktorym są już umówione na styczen na sterylkę kici. Kicia jest noszona w plecaku transportowym (specjalnym dla kotów), ma krytą kuwetę ze żwirkiem bentonitowym zbrylającym się oraz mały drapak. Podczas wyjazdów kotkami będzie się opiekowała sąsiadka która ma dwa swoje koty. Jedna z pań nie miała nigdy kota, druga ma jednego u rodziców. Bez problemu podpisze (jedna z nich) umowę adopcyjną.
Kicia była wczoraj drugi raz odrobaczona, za dwa tygodnie będzie odrobaczona trzeci raz a potem szczepiona (dotąd nie była szczepiona ani razu). Więc zachowując reguły "adopcyjnej gry" albo pojedzie w najbliższych dnia któraś tymczaska Twoja, smarti, bądź sumując wszystkie okresy łącznie z kwarantanna wychodzi półtora miesiaca a ja liczę na to, zę to jest wystarczający czas na wyleczenie grzyba u moich torped i wtedy pojedzie ktoraś torpeda.

Generalnie nie ma się do czego przyczepić, ale ja miałam wczoraj koszmarny dzień i fakt że się nie ma do czego przyczepić budzi mój największy niepokój.

Pomyślałam o wysłaniu fotki Isi, ale z tego co piszesz to naprawdę BB jest do adopcji? W ogóle co Ty na to?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 12, 2011 12:39 Re: dt Smarti 6

mamuśka pisze::mrgreen:
Boniek będzie miał zmienione imię chyba...
Na Zibi :ryk:
Bo Boniek (piłkarz) miał ksywkę Zibi :mrgreen:

super pomysł! :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro paź 12, 2011 12:54 Re: dt Smarti 6

to ja nawet nie wiedziałam że kociaki odrobacza się 3x co dwa tygodnie-strasznie dużo trucizny jak na mój gust.

my nasze odrobaczaliśmy 2x.

jeśli kocia jeszcze szczepiona nie była to zaleciłabym tam Isię-(moim zdaniem jej jest Misia),lub Simbę lub Zuzę.wszyscy oni dogadają się spoko z trikolorką.
B.B. jest nosicielką a więc do nieszczepionej kici bym jej na pewno nie dała-ona się nadaje dla zaszczepionego zdrowego kicia.
Ostatnio edytowano Śro paź 12, 2011 12:55 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 12, 2011 12:54 Re: dt Smarti 6

Nowe imię na nowy start w życiu :)
mamuśka

Post » Śro paź 12, 2011 12:56 Re: dt Smarti 6

Świetne nowe imię choć Bono też jest cool 8)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro paź 12, 2011 12:56 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:my nasze odrobaczaliśmy 2x.

jeśli kocia jeszcze szczepiona nie była to zaleciłabym tam Isię-(moim zdaniem jej jest Misia),lub Simbę lub Zuzę.wszyscy oni dogadają się spoko z trikolorką.

fakt, ja swoje też odrobaczałam dwa razy. Ale może to kwestia środowiska pochodzenia - jakiś dom, koty urodzone na podworku, wiesz, jak kot jest zarobaczony to i odrobaczanie jest dłuższe. Zreszta nie wiem.
Panie chcą koteczkę więc wysyłam fotki Isi i Zuzy.

Marzenia11

Post » Śro paź 12, 2011 13:02 Re: dt Smarti 6

jasne,ok.
B.B. jest słodka ale dla szczepionego kotka :ryk: ale mi się rymło :ryk:

A czy pani z Sieradza się odezwała?

smarti

Post » Śro paź 12, 2011 13:03 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:Świetne nowe imię choć Bono też jest cool 8)

A z Palucha wyszedł z imieniem Forest :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro paź 12, 2011 13:03 Re: dt Smarti 6

Nie.

Marzenia11

Post » Śro paź 12, 2011 13:04 Re: dt Smarti 6

a to ona miała się odezwać czy my?

smarti

Post » Śro paź 12, 2011 13:04 Re: dt Smarti 6

O matko :lol:
mamuśka

Post » Śro paź 12, 2011 13:05 Re: dt Smarti 6

EdytaB_a pisze:

noł Edyciu-Forrest to Fil/Filemon-szczęśliwy posiadacz :mrgreen: dwojga fajnych dużych :ok:

smarti

Post » Śro paź 12, 2011 13:06 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:
EdytaB_a pisze:

noł Edyciu-Forrest to Fil/Filemon-szczęśliwy posiadacz :mrgreen: dwojga fajnych dużych :ok:

ups :oops:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro paź 12, 2011 13:07 Re: dt Smarti 6

Można się pogubić :lol:
mamuśka

Post » Śro paź 12, 2011 13:08 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:a to ona miała się odezwać czy my?

odpisałam jej na pytania więc oczekiwałam odpowiedzi i dezycji. Przed chwilą wysłałam do niej maila.

Marzenia11

[poprzednia][następna]