Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 16:49 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Teraz to już spadłam z krzesła ze śmiechu :ryk:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Śro paź 26, 2011 16:51 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

The Szops pisze:Ja proponuję, umiescic ich w schronie na kwarantannie i obserwowac jak się zachowują, a po tygodniu ewentualnie puścic do domu z Reyem 8)

Jest to jakieś rozwiązanie:) zastanowie się i pogadam z kierownikiem...:)
gorzej będzie jak na kwarantannie dostaną sraczki....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro paź 26, 2011 16:55 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

no i skąd my wezmiemy takie kuwety 8O Ten plan wymaga dopracowania 8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 26, 2011 16:57 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

eee tam, pożyczy się Toy- Toy i postawi obok
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro paź 26, 2011 23:49 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Zwracam się z ogromną prośbą do Was o zagłosowanie na nas!

Zwycięzcą październikowej ankiety wewnętrznej dot. Krakvetu Forum Miau zostały wolontariuszki, opiekujące się bezdomnymi zwierzętami Trójmiasta, tworzące
Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Przed nami drugi, trudniejszy etap - ankieta schronisk na Forum KrakVetu.
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300
W ubiegłym miesiącu nie udało się i wspólny kandydat przegrał.
Głosujemy na pozycję 8 (ósmą) - Pomorski Koci Dom Tymczasowy z Trójmiasta.

Banerek głosowania na PKDT w KrakVecie
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KV_PKDT.jpg[/img][/url]

Wydarzenie na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=274723615893169

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - Październik 2011”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 8 (ósmą) Pomorski Koci Dom Tymczasowy Trójmiasto i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw paź 27, 2011 7:12 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Wczoraj byłam z Mrówką w Tychach u lekarza. Mrówka trzymana wyłącznie na intestinalu i tak bez przerwy jadła, brzuszek wyglądał jakby połknęła piłkę, kupy były brzydkie, jasne i cuchnące. P doktor wyglada to na zakażenie lambliami, ale niestety testu już nie zrobiłam, bo najbardziej wiarygodny kosztuje 80 zł. Dostaje metronidazol, antybiotyki i amylan na trawienie, bo nie ma enzymów. Myśle, że jeśli jeszcze w schronisku pojawiłyby się biegunki, to warto spróbować podać amylan. Wszystkie po kolei u mnie miały takie jasne budyniowate kupy, wilczy apetyt i może im brakować enzymów po biegunkach. Mrówka rzucała się na jedzenie i jadła 10 razy dziennie. Po jednym podaniu Amylanu skończyły się wrzaski o jedzenie, przestała się szaleńczo rzucać na miseczkę. Je mniej i nie wygląda dziś jak pilka. Proponuję więc spróbować tego u innych schroniskowych kotów, jesli maja podobne objawy.
Ostatnio dowiezione maluszki nie jadły w schronisku, bo już zdążyły dopaść je schroniskowe bakterie. Dostały antybiotyk i odżyły. Kocurek był już bardzo osowiały. Teraz mają ogromny apetyt, rosna w oczach. Praktycznie są do adopcji, jesli ktoś dopilnowałby częstych posiłków.
Mysle, że najwiekszym problemem u maluszków są właśnie bakterie. Muś wymiotował jak przyjechał, z Mrówki lało się, Duduś też miał biegunkę i bardzo odwodnił się. Wszystkim pomogły antybiotyki. tylko dwa u mojej mamy, które nie zaliczyły chyba schroniska były w najlepszym stanie.

Dorotko, dałabyś radę zrobić mi drugi bazarek :oops: ? Za wczorajszą wizytę sporo zapłaciłam, ale warto było. Mokry Intestinal znika ekspresowo, a ja po tych wszystkich zakupach i leczeniu już wydałam całe bazarkowe pieniądze.
Nie wiem, co będzie z Mrówką, bo jej utrzymanie kosztuje 10 zł dziennie, do tego jest wielkości 2 mies. kociaka, a ma 4 mies. Kto zdecyduje się na nią :roll: ?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw paź 27, 2011 7:16 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jaaga pisze:Dorotko, dałabyś radę zrobić mi drugi bazarek

Dawaj Jaga zdjęcia i opisy :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 27, 2011 18:32 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Córka zrzuciła mi aparat i nie mam jak zrobić zdjęć niestety. Spróbuję naprawić, już 2 razy sie udało :wink: . Mam tymczasowe psy i kociaki bez zdjęć.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw paź 27, 2011 19:32 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dziś do adopcji pojechał 6 mies czarny kocurek i mała koteczka Kropeczka z adopcji :ok: Zero przyjęć uffff
Niestety Rayan który wrócił z adopcji ma chyba początki KK.Dzis miał oko zaklejone ropą.Rano p.doktor już nie miała czasu ale miała podjechać wieczorem na kociarnię .Mam nadzieję że będzie z nim wszystko ok .Tyle wisiłku włożyliśmy w ratowanie tego kota że nie darowałabym sobie gdyby padł :(

RAYAN SZUKA DT NA CITO!!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 28, 2011 15:17 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Wczoraj popołudniu do schronu trafił dorosły czarny kocur - w złym stanie. oczka zaropiałe i języczek ma cały czas wyciągniety???..

Na Adopcjach koteczka Whiskasowa jest tak przerażona, że jeśli nie znajdzie domu w najbliższych dniach może być z Nią ciężko -proszę o pomoc - może jakiś DT????
Do schronu zawiozłem dzisiaj 36 kg żwirku więc na parę dni starczy ale ponawiam apel - jak ktoś ma proszę o info...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt paź 28, 2011 19:02 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dziś z adopcji wróciła Ruda.Prosiłam Olę żeby przy przyjęciu wpisała adnotacje że dom tylko wychodzacy i bez innych kotów.

Do adopcji poszła biało-bura 6-7 mies koteczka przyniesiona przez pracowników z remondisu

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 28, 2011 19:16 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

tak dla osłody :-)

Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt paź 28, 2011 19:20 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

:ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt paź 28, 2011 19:26 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ewa super :ok: najważniejsze chyba jest to żeby schronisko zaistniało w świadomości ludzi, że po prostu jest i że są zwierzęta w tym schronisku czekające na pomoc. Bo jakoś sosnowiczanie jako obywatele tego miasta udają że problemu nie ma :evil: Jest na gazecie takie forum między innymi jest też forum Sosnowieckie - wielokrotnie z Martą zakłądałyśmy tam wątki odnośnie schroniska, zwierząt itd - po prostu zero odzewu, albo oddzywali się jacyś debile :evil: natomiast są radosne wątki kto gdzie pierdnął w Sosnowcu, na którym rogu, gdzie się zabawić, popić, gdzie sobie zrobić tipsy :mrgreen: no takie wątki mają dużo klientów :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 28, 2011 20:04 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Krótkie podsumownie dzisiejszego dyżuru: nie doszedł żaden nowy kot, ufff.
Biało-czarne maleństwo z adopcji kiepsko wygląda, jest osowiały, siedzi praktycznie cały czas na drapaku w jednym miejscu (na szczęscie trochę zjadł, jak dostał miskę podsunięta pod nos).
Razem z p. Olą podliczyłyśmy ilu jest kandydatów do sterylizacji/kastracji. Wyszło 7 szt., ale niektóre kotki są jeszczedo weryfikacji (u kocurów łatwiej sprawdzić ;-)).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

[poprzednia][następna]