Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 01, 2010 17:54 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:
Amika6 pisze:(...) ale na szczęście zareagował na szelest banknotu, który akurat miałam w kieszeni.

Hmmmm...ciekawy patent... 8)
Zastanawiam się czy jakby tak w klatce-łapce zawiesić powiedzmy sto złotych, to czy chętniej by do niej koty właziły... :?
:ryk: :ryk:
To było tylko 10 zł, ale banknot nowy to szeleszczył jak potrząsana saszetka :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro gru 01, 2010 18:10 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

sunshine pisze:To rzeczywiscie stracha napędził :roll: A dlaczego nie chciał iść do ciepełka?
Będziecie im szukać domków?

Po prawie 4-ch godzinach był porządnie zmarznięty i przerażony, a ja zakutana w zimowym paltociku pewnie nie pasowałam mu do głosu, który zna.
Snejki jest bardzo płochliwym kotem :( On nawet na odgłos niespodziewanie dartej kartki potrafi się bardzo przestraszyć, jeśli moment wcześniej do niego nie zagadam.

Misio natomiast już był w DS i wrócił :( Długo pracowałam, by naprawić jego samopoczucie i charakter. Jak już jako tako doszlismy do ładu, to Misio zaczął sam zabiegać o własny domek. Mam taką cichutką nadzieję, że mu się uda :ok: Ale jeszcze musimy poczekać, aż mieszkanie jego wybranki nada się do zasiedlenia.
Dlatego jego zdrada już aż tak mnie nie boli :twisted: .
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 01, 2010 18:24 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aaaa, to o taką zdradę chodziło :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro gru 01, 2010 19:03 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

sunshine pisze:Aaaa, to o taką zdradę chodziło :ok:

No, to niestey nie do końca tak jest 8)

Od blisko miesiąca Misio jak już całkiem odżył, zmienił miejsce koczowania (ale stołowania to jakoś nadal nie :wink: )
Miski stojące w moim pokoju opróżnia jeszcze przed moim przyjściem i biegusiem przenosi się piętro niżej.
Za dnia widuję go tylko wtedy jeśli sama tam zajrzę, albo jeśli mi go przyniosą kiedy za bardzo sie panoszy (a u mnie kocio i tak tylko wypatruje okazji by zwiać).

W zasadzie to on najbardziej przymila się do chłopaka, który tam pracuje, ale na DS u niego niego ma szans, bo dom jego rodziców już zakocony i zapsiony. A że jest odważny i namolny, to zdobył sympatię dziewczyny, która też w tym pokoju też pracuje.
Tylko, że te przenosiny nie wychodzą mu na dobre, bo zrobił się z niego straszy żebrak (pcha się do ludzkiego sniadania) i szwendaczek. Łazi po całym biurze i potrafi się uwalić wśród papierów na środku biurka, a niestety są u nas pokoje, do których nie powinien zaglądać.
Dzisiaj np. zanim ktokolwiek zdążył zareagować, zawędrował w odwiedziny do Dyrektora (niby taki słoniowaty, ale czasem dostaje mega przyspieszenia), no i ratowanie sytuacji spadło na mnie, bo nikt nie miał odwagi tam wejść i go poszukać :twisted:
No i oczywiście, cichutki zazwyczaj kotecek przywitał mnie głosnym miau i wszystko się wydało :twisted: Na szczęscie szef podłapał moje połajanki dla Misia i skończyło się na żartach 8) .
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 01, 2010 19:08 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Ufff
Swoją drogą fajną masz pracę i kolegów, ze możecie tak pomagać kotom. Niewiele takich miejsc...

sunshine

Post » Śro gru 01, 2010 19:14 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

sunshine pisze:Ufff
Swoją drogą fajną masz pracę i kolegów, ze możecie tak pomagać kotom. Niewiele takich miejsc...

To przyszło z czasem, ale co za sprawą donosiciela przeżyłam ubiegłej zimy, to przeżyłam.
A i kocurki też nie bardzo chcą współpracować. Mają dwuizbową kocią chałupkę full-wypas i nie korzystają z niej :evil: .
A ja przez nich to już chyba parę lat życia straciłam.
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 01, 2010 19:21 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Chyba każdy kociarz mógłby życ ździebko dłużej gdyby nie koty :twisted:

sunshine

Post » Pon gru 20, 2010 23:34 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Strasznie mi smutno :cry: :cry: ...
Dzisiaj dowiedziałam się, że umarł nasz dozorca Pan Zbyszek.

Przesympatyczny, pogodny i uczynny człowiek ... pomagał mi w opiece nad Pracusiami. Jako jedyny z całej trójki robił to z przyjemnością i tylko On potrafił odróżnić Snejkiego od sąsiedzkich burasów.
Ostatnio trochę chorował, ale Jego śmierć jest dla mnie szokiem.

Cały dzień mam przed oczami, jak staje w drzwiach mojego pokoju i mówi: przyniosłem pączka/drożdżówkę żeby nam tu szefowa z głodu nie umarła, bo tak długo pracuje. .
Jedyny z całej firmy tak mnie "tytułował". Żartował, że jak mam bilans, to przynajmniej ma kogo pilnować. Lubiłam Go jak kogoś z bliskiej rodziny :cry:
Obrazek

Amika6

Post » Wto gru 21, 2010 8:36 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aniu, przytulam - wiem jakie to trudne, nie dość, że dobra osoba odchodzi, to jeszcze ktoś, kto pomagał w opiece nad kotami
Podwójna strata
U nas zdarzyło się dokładnie to samo 2 tyg. temu, zmarł niesłychanie sympatyczny portier, który przygarnął pieska wyrzuconego u nas w pracy przez kogoś, kto podjechał i wyrzucił zwierzę z samochodu.
Gdyby p. Irek żył, nie martwiłabym się tak o Lalunię

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto gru 21, 2010 8:37 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Oj, jak smutno. A jak rodzina musiała przeżyć śmierć bliskiego tuż przed świętami :( :(

sunshine

Post » Wto gru 21, 2010 8:38 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

to zawsze jest koszmar
:(

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto gru 21, 2010 8:48 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Bardzo mi przykro, Amiko6... :(
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 21, 2010 15:28 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dziękuję za Ciepłe słowa.

Pożegnałam Pana Zbyszka [*] :cry:
Mam nadzieję, że nasza tygryska Misia i jego pies wyjdą Mu na spotkanie ...
Obrazek

Amika6

Post » Wto gru 21, 2010 16:00 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amiko6 doczytałam. Bardzo mi przykro. Przesyłam ogrom ciepłych myśli...

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto gru 21, 2010 19:10 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aniu bardzo mi przykro :(
Przytulam.

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

[poprzednia][następna]