Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 19, 2011 19:50 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

jedyny plus jest taki, że kocio na pewno szczepiony i poznał? naszą chałupę i nas :)
koty przyjaźnie go przyjęły ale niestety jest problem - wylizuje się, pewnie to też ze stresu ? bo i w domu z tego co zrozumiałam ostatnio spokojnie nie było :( dwa razy siusiał ale mało :( trzeba badać :?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie cze 19, 2011 20:02 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Pewnie ze stresu się wylizuje... Moja Nikita tez to czesto robi :?
Nie wiem, jaki ona ma stres, ale weci zawsze mówią, że wylizywanie jest na tle nerwowym...
Chyba, że może być na innym, nie mam niestety pojęcia...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie cze 19, 2011 20:07 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

on raczej ma stan zapalny siusiaka? oby tylko to! bo i liże się tam i sika mało, jak kociaczek, a to w jego przypadku źle wróży

Anna Rylska

Post » Nie cze 19, 2011 20:10 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Anna Rylska pisze:on raczej ma stan zapalny siusiaka? oby tylko to! bo i liże się tam i sika mało, jak kociaczek, a to w jego przypadku źle wróży

To może być powiązane.
Moja Kotka przez wiele lat po kazdym wiekszym stresie (mój wyjazd, wizyta u weta) sikała przez kilka dni krwią)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 19, 2011 20:10 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Trzymam kciuki za niego!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pon cze 20, 2011 9:20 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

dziękuje!
jeśli ktoś może pomóc czy bazarkiem, karmą, żwirem, w zakupem leków będziemy bardzo wdzięczni, nie daję rady :cry:

Samosnik dziś zwymiotował, jednak musieliśmy wrócić do cerenii. Dostał już w domu serię swoich leków w iniekcji - był bardzo grzeczny.

Oczko groszka bardzo kiepsko,ja nie wiem co się dzieje, dziś jedziemy na wizytę do Milanówka - Groszek i Oskar ( siuśki już złapane do badania, nie podobają mi się są ciemne).

Anna Rylska

Post » Pon cze 20, 2011 12:01 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Groszek oprócz nadal silnego stanu zapalnego oka na wrzodziejące zapalenie powiek, nawet mówić mi się nie chce już :( doszły maści do smarowania powiek. Jak będzie lepiej mamy przyjechać za tydzień, jak nie - w środę. Okulista dokładnie oczyścił oko i powiekę, krew się niestety lała, a maluszek płakał :(
Na razie czekamy na wyniki moczu Oskara. Dostał już leki, reszta po zbadania moczu, po nocy wylizał się strasznie.

Anna Rylska

Post » Pon cze 20, 2011 18:56 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

:(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon cze 20, 2011 19:57 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Aniu, ciągle pod górkę :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon cze 20, 2011 20:57 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Aniu tyle robisz dla tych kotków :1luvu: takie dobro zawsze wraca :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon cze 20, 2011 21:11 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Mocne kciuki za Groszka i Oskarka!!!!!!
Obrazek

ewaw

Post » Wto cze 21, 2011 9:29 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

a jednak... :( Oskar ma struwity, stan zapalny pechęrza, wet coś jeszcze mi mówił o nerkowych miedniczkach :?

Anna Rylska

Post » Wto cze 21, 2011 10:58 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

O rany.... :cry:
Przytulam mocno, Aniu!

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto cze 21, 2011 11:07 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Fasolka znowu gluci, kiedy to się skończy?
Oczko Groszka nie gorzej, chociaż tyle. Czyszczenie oczka nie jest przyjemne, mały bardzo płacze, a ja wcale się nie dziwie :(
mokra karma dla kociąt bardzo potrzebna :(

Oskarek dziś zaspany bardzo, denerwuje się strasznie u weterynarza, dlatego zastrzyki zabraliśmy do domu i kuć będziemy na miejscu, żeby nerwów kociakowi zaoszczędzić. Suchego urinary wcale nie chce jeść, a ja dziś kupiłam świeżą paczuszkę :? spróbujemy z namaczanym. Mamy jeszcze pastę uro pet zacząc podawać

Anna Rylska

Post » Wto cze 21, 2011 20:52 Re: Samson-będzie operacja:(OczkoGroszkaBardzoŹle.Prosimy o pomo

Kciuki za kociaczki! :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

[poprzednia][następna]