FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 14, 2012 22:12 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Ines_Chorzow pisze:
Catka pisze:... Z lepszych wieści: Larysa ma domek :D. ...

Wiadomo co słychać u Laryski? Czy to ten dom z Chorzowa? Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku :)

Laryska jest w tym domu który sprawdzałaś. Zaprzyjaźniła się z pieskiem tego pana. Jest straszne kochana, chodzi za panem krok w krok a nocy nie daje mu spać bo chce się bawić.

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Śro sty 18, 2012 0:01 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Okazuje się że Broszka jest bardzo towarzyska. Przestała maltretować pozostałe kociarstwo a ostatnio użycza swojego kocyka Zoli.
Obrazek

Catka

Post » Śro sty 18, 2012 11:39 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

:1luvu: ale cukiereczki, uwielbiam jak koty tak śpią razem. :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Śro sty 18, 2012 12:05 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Może Nulcia też się w końcu do Uszka przekona :P Moja mama ostatnio na mnie wyjechała, że Nulka jest chora! Pytam, no jak to chora? A ona: Leży tak jakoś i już przede mną nie ucieka!

:ryk:
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Czw sty 19, 2012 19:23 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

No ładnie, "zepsułaś" kota :twisted:

Miya2

Post » Sob sty 21, 2012 0:32 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Prosimy bardzo o pomoc w ogłaszaniu naszych kotów. Sytuacja fundacji jest delikatnie mówiąc ciężka. Mamy sporo zaległych faktur do zapłacenia a niestety nasi podopieczni wymagają stałej opieki weterynaryjnej i kosztownego leczenia. Do tego dochodzą opłaty za pobyt w hotelach i lecznicach.
Musimy pilnie umieścić w domu tymczasowym kotkę Lolę która przebywa w lecznicy i generuje nam ogromne koszty. Lola jest zdrowa ale z powodu braku domu musi siedzieć w lecznicowej klatce.
Obrazek
Żeby nas jeszcze dobić to dzisiaj wróciła z adopcji Neska. Kotka nie spełniła oczekiwań ludzi którzy ją adoptowali :evil:
Nie chce mi się tego nawet komentować. Pomóżcie znaleźć dla niej dom tymczasowy!
To oczywiście nie koniec. Sisi ma złe wyniki krwi. Próby wątrobowe dalekie od normy. W przyszłym tygodniu musimy zrobić kolejne USG. Franek też wymaga leczenia. Stan zapalny na dziąsłach i podwyższone parametry nerkowe. Na razie dostaje antybiotyk i kroplówki.

Catka

Post » Sob sty 21, 2012 10:46 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Czy te wszystkie koty są na waszej stronie?
http://www.zmienmylos.pl/

Aż wierzyć się nie chce, że nikt nie zauważył do tej pory tej przecudnej syjamki... 8O
Po pierwszym coś postaram się dorzucić.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob sty 21, 2012 11:56 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Syjamka musi iść w dwupaku, może dlatego jest problem z adopcją. Ale ja uważam, że to dobry pomysł, bo kotki są już przyzwyczajone do siebie...

Ech, a Lola musi iść do domku bez kotów przez przebytą panleukopenię, bo myślałam, że wezmę ją na TDT. Jak znajdę chwilę to zorganizuję bazarek. Kurczę, ale to i tak będzie kropla w morzu potrzeb... :(
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Sob sty 21, 2012 12:38 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

A dziś zauważyłam, że Tadzio jest w zdrowych kotach :1luvu: Lepiej już się czuje??
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Sob sty 21, 2012 19:59 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Marta_od_Kropeczki pisze:A dziś zauważyłam, że Tadzio jest w zdrowych kotach :1luvu: Lepiej już się czuje??

Z Tadziem już wszystko w porządku. Kastrację też przeszedł bez problemów. Teraz bardzo potrzebuje domu.
Syjamką Pusią i jej towarzyszką Sisi interesowało się kilka osób ale niestety nie były to odpowiednie domy. Ostatnio jednak pojawił się na horyzoncie fajny domek. Nie chcę zapeszać więc napiszę coś więcej jak dojdzie do adopcji. Najważniejsze żeby Sisi była zdrowa. Niestety tak jak pisałam wczoraj, ma złe wyniki krwi.
Dzisiaj do nowego domu poszła Bazylia. Mam nadzieję że nie rozniesie nowemu opiekunowi domu.

Catka

Post » Sob sty 21, 2012 20:03 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:Syjamka musi iść w dwupaku, może dlatego jest problem z adopcją. Ale ja uważam, że to dobry pomysł, bo kotki są już przyzwyczajone do siebie...

Bezwzględnie razem. Jestem bardzo przeciwna rozdzielaniu zżytych kotów.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 22, 2012 13:19 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Zaznaczę wątek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie sty 22, 2012 15:28 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

A co z tą kicią która wróciła z adopcji, Neską? Swoja drogą ręce opadają - oczekiwania wobec kota. Ciekawe czego sie spodziewali,ze kawę będzie podawał :evil:
Mam nadzieję,że Sisi szybko się poprawi i dziewczyny pójdą szybko do nowego domku, a o Tadzia ktoś chyba pytał, jest szansa na DT?

Miya2

Post » Nie sty 22, 2012 15:43 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Miya2 pisze:A co z tą kicią która wróciła z adopcji, Neską? Swoja drogą ręce opadają - oczekiwania wobec kota. Ciekawe czego sie spodziewali,ze kawę będzie podawał :evil:
Mam nadzieję,że Sisi szybko się poprawi i dziewczyny pójdą szybko do nowego domku, a o Tadzia ktoś chyba pytał, jest szansa na DT?

Jeżeli chodzi o moje pytanie o samopoczucie Tadzia, to jesteśmy z TŻ jego wirtualnymi opiekunami;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Nie sty 22, 2012 15:57 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

To super wiadomość :) ,jest przekochany. To może domek tez się pojawi niedługo.

Miya2

[poprzednia][następna]