Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 10:38 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Byłam rano na dyżurku, dwa koty walczące nieźle narozrabiały, zwaliły klatkę łapkę , radio i wszystko co było na ladzie przy szafie.
Rambo siedział na szafie i miałczau - chyba dostał łomot.
Nie obsadzone są dyżury ranne na czwartek i piątek :|
ja się wpisalam na piątek jakoś postaram się wyrobić przed pracą.
Ale czwartek nadal nie obsadzony :!:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 16, 2010 10:40 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Alienor pisze:O ile dobrzek kojarzę (odgrzybialam u siebie mieszkanie) to niestety nie ma takich, coby ludzie lub zwierzęta mogły w trakcie siedzieć - zwykle maluje się preparatem tam gdzie grzyb, po jakiejś godzinie się zdrapuje (tu drapiący w masce, żadnych niezamaskowanych w pomieszczeniu) i wietrzy pomieszczenie przez dluższy czas - chyba nawet 12 h. Z drugiej strony kotów nie ma chwilowo tak wiele - jakbyśmy się spięły, to na te głupie 24 h nawet białaczkową Tanię damy radę przechować w domach. :ok:

Mój znajomy mówił , że działają na grzyba preparaty, które mają chlor w składzie na. Klorox, albo ace, może by mozna tym umyć te ściany, sama nie wiem, przydałaby się jeszcze jakaś farba do zamalowania może ma ktoś jakieś resztki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 16, 2010 11:02 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ściana jest wypryskana virkonem i desresonem. Myślę że to powinno styknąć. Tylko pomalować trza. Mogę pomalować "artystycznie" :P
MIKUŚ

Post » Śro cze 16, 2010 11:10 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

No i Bona /tajnos agentos/ się nie pochwaliła
:D

Wczoraj kobitka zrobiła ogłoszenia na ojej.pl i podjęła próbę adopcji.org :)
MIKUŚ

Post » Śro cze 16, 2010 11:39 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:Bona44 super zdjęcia i kotuchy :D a Frania :1luvu: widzę że robisz postepy w obsłudze komputera :ok:
Mam prośbę czy da ktoś radę podjechać z Tanią na zrobienie morfologii, ja niestety w tym tygodniu nie dam rady najwczesniej mogłabym jechać w poniedziałek :(

Te postępy są udziałem naszego MIKUSIA :1luvu: wczoraj miałam wizytę po adopcyjną i solidną lekcję obsługi komputera :dance2: łapie o co kama w ogłoszeniach :dance2: i zrobiłam całe ojej.pl a kiedyś e-zwierzak pół.
Zdjęcia też pomogła wrzucić Basieńka. :pisanie: A na adopcjach.org odrzucili ogłoszenie.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro cze 16, 2010 11:53 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Bona44 pisze:Te postępy są udziałem naszego MIKUSIA :1luvu: wczoraj miałam wizytę po adopcyjną i solidną lekcję obsługi komputera :dance2: łapie o co kama w ogłoszeniach :dance2: i zrobiłam całe ojej.pl a kiedyś e-zwierzak pół.
Zdjęcia też pomogła wrzucić Basieńka. :pisanie: A na adopcjach.org odrzucili ogłoszenie.

No niestety mnie też się wcześniej nie udało...czepiają się wszystkiego :evil: Do tej pory tylko Balbinka tam widnieje bo jakimś cudem przeszła 8O

Dziś w domu poszukam resztki jakiejś farby, zobaczymy czy się uda, jak coś to przywiozę jutro na kociarnię. Badanie morfologiczne Tani ustalone z Terenią :ok:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro cze 16, 2010 12:15 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ogłoszenia gotowe:
-> 4 łapy.pl
-> koty.sos.pl
-> kokosy.pl
Ostatnio edytowano Śro cze 16, 2010 13:08 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

Post » Śro cze 16, 2010 12:20 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Dziewczyny i chłopaki mam jeszcze jedną serdeczną prosbę, czy nie jeździcie gdzieś wy albo ktoś z waszych znajomych lub rodziny, ale koniecznie samochodem w okolice Bytomia-Stolarzowic, mamy tam naszą klatkę-kenellówkę porządną, a pewnie i by się na przydała. Chodziłoby o odebranie tej klatki i przywiezienie jej do Sosnowca. Klatka, która jest u Doroki może zostane wypozyczona na przechowanie czterech dwumiesięcznych kociaków, dzwoniła do mnie dziś dziewczyna, która wyadoptowała kociaka 3 lata temu ode mnie. Kociaki zyją na Pogoni chyba na ul. Ptasiej na jakiejś bazie mają niestety koci katar, dziewczyna zabierze je do weta i będzie próbowała znaleźć jakieś miejsce na umieszczenie ich w tej klacie. Na tej bazie są także podobnież 3 kotki musimy się jakoś dogadać żeby te kotki przynajmniej wysterylizować.

terenia1

Post » Śro cze 16, 2010 13:48 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Witam ponownie. Mam wieści z domu Abi, odważyłam się zadzwonić :roll:

Pani opowiedziała mi jej historię więc przekazuję ją Wam... Jak dzwoniłam do Pani dokładnie tydzień temu, Abi była totalnie wyczerpana i Pani jechała z nią do innego weta za moją namową, że jak tamten nie wie co jej jest to szkoda kota faszerować lekami.
Nowy wet stwierdził, że jest zatkana, ma czopa i dał jej jakieś lekarstwo na dwa dni po czym miała się załatwić i załatwiła się, energii jej przybyło, szukała jedzenia i przeleżała weekend na tarasie, ale w niedziele przyszło pogorszenie :( Pani stwierdziła (ufff...), że zrobi jej badanie krwi które wyszło podobno pięknie (nerki ok, wątroba super itp.) i do tego zrobiła fiv i felv i też wyniki super. Najlepsze, że wet powiedział, że wyniki krwi wyszły jak u zdrowego kota i nie wie skąd ta gorączka. Podał jej nowe leki, teraz ma jakieś sterydy po których jest jej lepiej. Dziś ma przyjechać znajoma Pani aby podać Abisi kroplówkę dla wzmocnienia, a Państwo wstrzykują jej rosołek do gardełka. Jeszcze mają zamiar zbadać mocz o ile uda im się go "złapać" oraz zrobić test na zapalenie otrzewnej. Na następny kontakt umówiłam się w poniedziałek. Zobaczymy... Dobrze, że ludzie walczą o nią :1luvu:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro cze 16, 2010 13:50 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Nowa82 pisze:Witam ponownie. Mam wieści z domu Abi, odważyłam się zadzwonić :roll:

Pani opowiedziała mi jej historię więc przekazuję ją Wam... Jak dzwoniłam do Pani dokładnie tydzień temu, Abi była totalnie wyczerpana i Pani jechała z nią do innego weta za moją namową, że jak tamten nie wie co jej jest to szkoda kota faszerować lekami.
Nowy wet stwierdził, że jest zatkana, ma czopa i dał jej jakieś lekarstwo na dwa dni po czym miała się załatwić i załatwiła się, energii jej przybyło, szukała jedzenia i przeleżała weekend na tarasie, ale w niedziele przyszło pogorszenie :( Pani stwierdziła (ufff...), że zrobi jej badanie krwi które wyszło podobno pięknie (nerki ok, wątroba super itp.) i do tego zrobiła fiv i felv i też wyniki super. Najlepsze, że wet powiedział, że wyniki krwi wyszły jak u zdrowego kota i nie wie skąd ta gorączka. Podał jej nowe leki, teraz ma jakieś sterydy po których jest jej lepiej. Dziś ma przyjechać znajoma Pani aby podać Abisi kroplówkę dla wzmocnienia, a Państwo wstrzykują jej rosołek do gardełka. Jeszcze mają zamiar zbadać mocz o ile uda im się go "złapać" oraz zrobić test na zapalenie otrzewnej. Na następny kontakt umówiłam się w poniedziałek. Zobaczymy... Dobrze, że ludzie walczą o nią :1luvu:

Oj Abisiek :ok: :ok: :ok: a ludziska :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro cze 16, 2010 14:09 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Nowa82 pisze:Witam ponownie. Mam wieści z domu Abi, odważyłam się zadzwonić :roll:

z zatkaniem kota walczyłam miesiąc w zeszłym roku w lipcu jejuuu
leki lekami ale skończyło się na lewatywie
później już wszystko po mału dochodziło do normy ale to trwało
po lewatywie osłabł na parę dni i myślałam że ma nawrót (brak kupy osłabienie i niedotykalstwo)
odstawiłam suchego rojala i nadal podawałam wspomagacze na poślizg kupy
dopiero jakiś tydzień dwa po zaczął normalnie jesć
przy okazji wyszło że ma nadżerkę na dziąśle
wyniki też były super jak u zdrowego

trzymam kciuki za Abi :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro cze 16, 2010 14:11 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

terenia1 pisze:AKTUALIZACJA UCZESTNIKÓW KOCIEJ IMPREZY :D DATA USTALONA NA 26.06.10R.
1. Iwetka
2. ja +mój TŻ tzw. grillowy
3. jadziaII i Kropeczka 13
4. gosiakot
5. mar_tka i Darek
6.bubor
7.MartynaP.
8.MIKUŚ czyli Baśka
9. Ewa i Piotr
10. Dorotka Wojciechowska
11. Pani Ela nasz wet
12. Monika nasz wet i jej TŻ
13.Kleo+TŻ
14. Alienor
15. hidi
dopisuję tak z góry :) Beatka Beatka :) daj znać Anetce, Agnieszka,Nowa82, kurde nie wiem czy kogoś nie pominęłam, oczywiscie innych chętnych też zapraszamy :D Właściwie 90% osob wie gdzie mieszkam inni co nie wiedzą podam adres na pw łacznie z instrukcją dojazdu.
Jesli możecie potwierdzajcie uczestnictwo bo muszę się przygotować pod kątem ilości siedzisk. Impreza będzie grillowo-plenerowa, każdy przynosi wkład własny - tzn. napitki, przekąski, jakieś pyszności grillowe, wskazane jednorazowe talerzyki, kubeczki. Mam nadzieję że będzie pogoda. Imprezę możemy rozpocząć w granicach godziny 16-17, mozna przyjść wcześniej i poleżeć na zielonej trawce :lol:

chciałabym się do was dołączyc ale nie wiem czy dam radę :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro cze 16, 2010 14:30 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

Madziula pisze:
terenia1 pisze:AKTUALIZACJA UCZESTNIKÓW KOCIEJ IMPREZY :D DATA USTALONA NA 26.06.10R.
1. Iwetka
2. ja +mój TŻ tzw. grillowy
3. jadziaII i Kropeczka 13
4. gosiakot
5. mar_tka i Darek
6.bubor
7.MartynaP.
8.MIKUŚ czyli Baśka
9. Ewa i Piotr
10. Dorotka Wojciechowska
11. Pani Ela nasz wet
12. Monika nasz wet i jej TŻ
13.Kleo+TŻ
14. Alienor
15. hidi
dopisuję tak z góry :) Beatka Beatka :) daj znać Anetce, Agnieszka,Nowa82, kurde nie wiem czy kogoś nie pominęłam, oczywiscie innych chętnych też zapraszamy :D Właściwie 90% osob wie gdzie mieszkam inni co nie wiedzą podam adres na pw łacznie z instrukcją dojazdu.
Jesli możecie potwierdzajcie uczestnictwo bo muszę się przygotować pod kątem ilości siedzisk. Impreza będzie grillowo-plenerowa, każdy przynosi wkład własny - tzn. napitki, przekąski, jakieś pyszności grillowe, wskazane jednorazowe talerzyki, kubeczki. Mam nadzieję że będzie pogoda. Imprezę możemy rozpocząć w granicach godziny 16-17, mozna przyjść wcześniej i poleżeć na zielonej trawce :lol:

chciałabym się do was dołączyc ale nie wiem czy dam radę :(

Już rozmawiałyśmy - dasz radę :kotek: :piwa: :kotek:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro cze 16, 2010 14:40 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Madziula oczywiście zapraszamy :D

terenia1

Post » Śro cze 16, 2010 16:05 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

terenia1 pisze:(...)
Właściwie 90% osob wie gdzie mieszkam inni co nie wiedzą podam adres na pw łacznie z instrukcją dojazdu.

no to dawaj bo ja niewiem :oops:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]