Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 07, 2010 17:38 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

mrr pisze:starchurka, fatalnie :(
Zakładaj choć rękawiczki, jak się nimi zajmujesz, co? Tobie chlamydioza do życia nie jest potrzebna :? .

:lol: nie wiem tylko, jak to rozwiązać logistycznie ;)
Kociaki nieco lepiej, tylko Lila dalej bardzo kiepskie oko jedno ma :(

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Nie lis 07, 2010 23:53 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

starchurka pisze:
mrr pisze:starchurka, fatalnie :(
Zakładaj choć rękawiczki, jak się nimi zajmujesz, co? Tobie chlamydioza do życia nie jest potrzebna :? .

:lol: nie wiem tylko, jak to rozwiązać logistycznie ;)
Kociaki nieco lepiej, tylko Lila dalej bardzo kiepskie oko jedno ma :(

E, ja nie mam pojęcia, Ty to na pewno wiesz. :)

Czy wiadomo Ci coś o kotach przy Kopernika 25?...

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto lis 09, 2010 17:44 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Jutro Leon jedzie do Warszawy! :D :D :D
A Kicorek zaoferowała Oldze cały, ogromny pakiet ogłoszeń! :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lis 09, 2010 18:52 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Świetna wiadomość, wrzucę wieczorem jakieś zdjęcie, co by podziękować w imieniu Oleńki :!:

A propos. Dzisiaj kicia miała dzień czułości, jak zwykle wskoczyła na kolana, rozłożyła się na jednej nodze (to specjalność Oli 8) ), wczepiła się pazurkami w kolano z miną: ja tu zostaję, tu mi dobrze. I mruczała, mruczała, mruczała... Tak bardzo, tak pięknie, tak głośno, że dopiero w pewnym momencie zauważyłam znad gazety, że Ola potrafi jeść ciasteczka i mruczeć na raz :roll: .

Gdy na nią psyknęłam i zawołałam z rozpaczą: Olu, zostaw moje ostatnie ciasteczka, Oleńka rzuciła mi spojrzenie, które mówiło wyraźnie: "Jak się nie skupiasz na głaskaniu kota, tylko czytasz gazetę, to sobie Kot musi sam osłodzić smutne kocie życie".

...

Idę pilnować obiadu :lol: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro lis 10, 2010 8:50 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

co słychać u pszczyńskich kociaków?
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro lis 10, 2010 10:42 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Mam nadzieję, że do Oli uśmiechnie się szczęście i nie będzie już niedługo potrzebowała ciasteczek :lol:

Leon pół godziny temu wyjechał do Warszawy :D :D :D Mam nadzieję, że będzie grzeczny w czasie transportu :ok: Aleeeż z niego szczęściarz!

A Beatka ma Mecenasa :dance: :dance2: - zaopiekowała się nią Mavi :D
Obrazek

ryśka

Post » Śro lis 10, 2010 11:07 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Wielkie gratulacje dla Leona i Beatki - Mecenas to już pół drogi do domu! :)

luelka

Post » Czw lis 11, 2010 14:49 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Nasze koty miały dzisiaj przemiłych gości. I, i, i... już niedługo, do swojego własnego, tylko swojego domu, przeprowadzą się Spoksik i Vegas!!! My musimy przygotować ich ze swojej strony (mają nieaktualne już szczepienia, a nie chciałabym, żeby pobyt w nowym domu zaczynali od lecznicy), a ich Ludzie muszą pomyśleć nad zabezpieczeniami okien i sprawdzić dokładnie, które rośliny muszą oddać do adopcji ;)
Rety, Spoks i Vegas czekają na dom tak strasznie długo, że momentami nie wierzyłam, że kiedykolwiek ich oddamy! Nigdy nie mieliśmy tak długo tymczasów, jak ich i Mamele i Dzidkę.
Obrazek

ryśka

Post » Czw lis 11, 2010 15:08 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Ryśka, cóż za wspaniała wiadomość!!! :dance2: :dance: :dance2: Hip-hip HURA! :D Ogroooomne i moooocne kciuki!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A jak się ma Leonek? :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw lis 11, 2010 15:12 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Obrazek

ryśka

Post » Pt lis 12, 2010 1:04 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Super, że ogonki mają dom. :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Udzielam się na pewnym forum ślubnym i tam jest dział "nasze zwierzaki", w którym pochwaliłam się Snakiem i Betką, że są z fundacji do oddania i takie tam blablabla. No i dzisiaj dostaję PW takiej treści:

"Hej
Powiedz mi czy wiesz o jakiejs organizacji do ktorej mozna przyniesc i zostawic kotka?? Bo chyba te Panie co koty oddaja w M1 to nie przyjma prawda?? Niestety tak sie porobilo, ze chyba musze oddac kociaka ;("

Zrobiłam mały research i ta dziewczyna jest od niedawna w ciąży, obstawiam, że to jest główny powód oddania kotki, którą mieli od 25. X. Co o tym sądzę, tu nie napiszę, bo by mnie zbanowali. ;) Kotka ma dwa miesiące i wygląda tak:
Obrazek
Obrazek

Czy PJD mogłaby jakoś pomóc temu maleństwu? Jeśli nie, to gdzie babę skierować, żeby biedactwo nie wylądowało na ulicy??
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Pt lis 12, 2010 6:40 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Ewelina, a skąd ta osoba wzięła kota? Bo jeżeli wspomina o licytacjach w M1, to może wzięła kociaka ze Zwierząt Krakowa, które je organizują? Wtedy w pierwszej kolejności im się należy informacja na temat kociaka.

luelka

Post » Pt lis 12, 2010 10:55 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Potrzebna jest pomoc dla kotki i kocurka przebywających w piwnicy, w której nie mogą
dłużej zostać ze względu na bliski remont i zamknięcie piwnicy. Oba kotki są po sterylizacji.
Są zdrowe i dobrze odżywione i na tyle oswojone (szczególnie kocur), że można je złapać
podczas jedzenia. Dwa dni temu złapałam go do transportera na wizytę w lecznicy, gdzie
został odpchlony i odrobaczony. Poza lekkim zapaleniem spojówek (dostał antybiotyk i krople)
jest zdrowy.Może ktoś mógłby pomóc w znalezieniu im bezpiecznego schronienia?
Kocur jest biały w czarne łaty, a kotka czarna.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pt lis 12, 2010 11:44 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

luelka pisze:Świetna wiadomość, wrzucę wieczorem jakieś zdjęcie, co by podziękować w imieniu Oleńki :!:
No i gdzie to zdjęcie? :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie lis 14, 2010 14:26 Re: Fundacja PJD, LEON ma Dom, Vegas i Spoks się wybierają! :)

Wysłałam do niej wiadomość z kilkoma pytaniami i mi odpowiedziała, że chwilowo postanowili kotka zatrzymać. Gdy zmienią zdanie, da mi znać. Jak miło z ich strony. Zawracanie głowy... :evil:
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

[poprzednia][następna]