ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 20:15 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Petka-P1 - witaj w Klubie :D
Wysłałam pw.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 13, 2010 20:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Przelew wysłany.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw maja 13, 2010 20:30 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

słuchajcie, wiem, że jest pełno potrzebujących kotów, ale... może dla tego biedaka znajdzie się jakieś DT..... :oops:

viewtopic.php?f=1&t=108254&start=1230

wątek maluszka
viewtopic.php?f=1&t=111269
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw maja 13, 2010 20:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

kiche_wilczyca pisze:słuchajcie, wiem, że jest pełno potrzebujących kotów, ale... może dla tego biedaka znajdzie się jakieś DT..... :oops:

wątek maluszka

O matko, jaka bieda.... :)
Wkleję więcej info i zaraz wrzucę apel o DT na pierwszą stronę wątku.
gosiaa pisze:Nie wiemy skąd przyjechał, pojawił się we wtorek w łódzkim schronisku, ludzie szukają maluchów, ale zdrowych, czy On ma jakąkolwiek szansę na znalezienie domu? Powiedzmy sobie szczerze, w obecnej sytuacji na pewno nie i możemy się domyślać co będzie za chwilę...

Tutaj pilnie potrzebny jest DT który małemu pomoże, który zadba o jego oczy, który będzie je zakraplał. Ten Maluch ma ogromną wolę życia, chce żyć, ale co on sam biedny mały żuczek może, może tylko patrzeć i prosić, prosić nas o pomoc, o życie, czy znajdzie się gdzieś dla niego wolny kącik?

Do oczu potrzebne są drogie krople. Pieniążki na leczenie i krople uzbieramy, potrzebny "tylko" wolny kącik, niewielki wolny kącik. Czy prosi o zbyt wiele...

CoolCaty pisze:Dwa małe kotki - jeden zdrowy - na pewno szybko pójdzie. Drugi zagilany na maxa, ze skorupą ropy na buzi. Dziś mu odmoczyłam, zalałam kropelki do oczu. Mam nadzieję, że da radę. Chłopak krówka. Z jedzeniem tak sobie. Pani Mariola daje mu convalescenca płynnego.

Duszek686 pisze:Kociaki niestety sa i kwitną tam od prawie tygodnia... Ania o nich pisała...
Dziś je zobaczyłam...
Błagam!!! Niech ktoś ratuje tego malucha!!!!!
On jest cudowny... Ledwo podchodzi się do klatki - wstaje i woła na rączki. Oczy - to masakra!!! Ma nadżerki w pysiu, próbuje sam jeść ale widać, że bardzo go boli... Nakarmiłam go strzykawką - ładnie zjadł rozwodnionego convalescenta... On ma ogromną chęć życia!!!
PROSZĘ, NIECH GO KTOŚ STAMTĄD ZABIERZE!!!!!
Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Czw maja 13, 2010 20:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Bazyliszkowa, dzięki. Zawsze można na Ciebie liczyć :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt maja 14, 2010 8:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Dostałam wiadomość od Kalinuwki,że pieniażki dostały już i serdecznie dziękują(dzisiaj jada z Tola do okulisty i na Białobrzeską, sprawdzić jak tam zdrowie białaczkowej panny)Na pewno podziękują osobiscie i przekażą wiadomości jak tylko Kalina będzie mogła dostać się do netu.Pozdrawiam
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt maja 14, 2010 8:52 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Bazyliszkowa pisze:
kiche_wilczyca pisze:słuchajcie, wiem, że jest pełno potrzebujących kotów, ale... może dla tego biedaka znajdzie się jakieś DT..... :oops:

wątek maluszka

O matko, jaka bieda.... :)
Wkleję więcej info i zaraz wrzucę apel o DT na pierwszą stronę wątku.
gosiaa pisze:Nie wiemy skąd przyjechał, pojawił się we wtorek w łódzkim schronisku, ludzie szukają maluchów, ale zdrowych, czy On ma jakąkolwiek szansę na znalezienie domu? Powiedzmy sobie szczerze, w obecnej sytuacji na pewno nie i możemy się domyślać co będzie za chwilę...

Tutaj pilnie potrzebny jest DT który małemu pomoże, który zadba o jego oczy, który będzie je zakraplał. Ten Maluch ma ogromną wolę życia, chce żyć, ale co on sam biedny mały żuczek może, może tylko patrzeć i prosić, prosić nas o pomoc, o życie, czy znajdzie się gdzieś dla niego wolny kącik?

Do oczu potrzebne są drogie krople. Pieniążki na leczenie i krople uzbieramy, potrzebny "tylko" wolny kącik, niewielki wolny kącik. Czy prosi o zbyt wiele...

CoolCaty pisze:Dwa małe kotki - jeden zdrowy - na pewno szybko pójdzie. Drugi zagilany na maxa, ze skorupą ropy na buzi. Dziś mu odmoczyłam, zalałam kropelki do oczu. Mam nadzieję, że da radę. Chłopak krówka. Z jedzeniem tak sobie. Pani Mariola daje mu convalescenca płynnego.

Duszek686 pisze:Kociaki niestety sa i kwitną tam od prawie tygodnia... Ania o nich pisała...
Dziś je zobaczyłam...
Błagam!!! Niech ktoś ratuje tego malucha!!!!!
On jest cudowny... Ledwo podchodzi się do klatki - wstaje i woła na rączki. Oczy - to masakra!!! Ma nadżerki w pysiu, próbuje sam jeść ale widać, że bardzo go boli... Nakarmiłam go strzykawką - ładnie zjadł rozwodnionego convalescenta... On ma ogromną chęć życia!!!
PROSZĘ, NIECH GO KTOŚ STAMTĄD ZABIERZE!!!!!
Obrazek

tego malucha trzeba pilnie zabrać :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt maja 14, 2010 9:02 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Maluch ma sznasę na TDT.
DT nadal poszukiwany!!!
kotbert pisze:Mam w domu 4 koty. Szczepione. Mam możliwości odizolowania kota w osobnym pokoju. Mogę go jutro zabrać, ale gwarantowany czas, przez który będę mogła go przetrzymać to na razie tylko 2 tygodnie. Czy to wystarczy na początek?

Bazyliszkowa

Post » Pt maja 14, 2010 10:15 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

nawet TDT to dla niego szansa na zycie... Mam nadzieję, ze maluszek jak najszybciej zostanie zabrany - czas dizała na niekorzyśc jego oczu :(

A tutaj fotki trzeciego ze ślepaczków z Dzielnej - mała sznasa, ze cokolwiek widzi, prawie w ogóle nie wychodzi z piwnicy :(

gaota pisze:ObrazekObrazekObrazek

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt maja 14, 2010 12:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

bazarek tematyczny dla Ślepaczków: viewtopic.php?f=20&t=111284
zapraszam i proszę o pomoc w podrzucaniu w weekend
jadę daleko na komunię i będę nieobecna raczej...
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pt maja 14, 2010 15:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

PROSZE jezeli masz takie malutkie miejsce w domu to przygarnij, :!: :!: :!: chociaz na tymczas.
Zobaczysz, atmosfera w domu od razu bedzie sloneczna.
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Pt maja 14, 2010 15:54 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

matusiu ile tych małych bied-ta cholerna pogoda w tym roku :evil:

na poprzedniej stronie wstawiłam zdjecia maluchów, które znalazła mirka_ t, sytuację ma nieciekawą, przydał by sie dt, że o finansach nie wspomnę,a historia maluchów jest taka :? :

mirka_t pisze:W sklepie spotkałam hermionka i jej matkę. Dowiedziałam się od nich, że 2 kotki, o których mowa w tym wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=105113&p=5347344#p5347344 mają kociaki. Poszłam zanieść paniom dokarmiającym te koty Profilum Kitten, które to w dużej ilości, ale z bardzo krótkim terminem ważności dostałam jakiś czas temu. Większość karmy już rozdałam jednak jeszcze kilka paczek mi zostało. Panie powiedziały, że aż tyle karmy nie potrzebują, bo najpóźniej za tydzień mają zamiar oddać kotki wraz z młodymi do schroniska. Powiedziały, że są to malutkie kociaki i nawet nie wszystkie mają otwarte oczy, choć ostatnie urodziły się na początku maja. Poszłam zobaczyć kocięta. Małe akurat wyszły z budki i zobaczyłam, że niektóre mają otwarte tylko jedno oko. Poprosiłam panie o przegotowaną wodę i watkę. Przemyłam i o tworzyłam zamknięte oczy, z których poleciała ropa. Zostawiłam paniom jedną paczkę karmy dla kocurka i poszłam do domu po transportery. Będąc w domu wahałam się czy wracać po koty. Wróciłam i dość szybko złapałam biało szarą kotkę. Gdy niosłam ją i jej dwa kociaki do domu zadzwoniła pani, że złapała też drugą kotkę, choć polała się ludzka krew. Na miejscu pozostał tylko brat kotek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bura ma 3 większe kocięta (2 kocurki i 1 kotka) i tylko ona ma pokarm. Wszystkie jej kociaki mają chore prawe oko. Największy kocurek prawdopodobnie nie ma już oka. Jest też osowiały. Od biało szarej są 2 mniejsze i chude kocurki. 1 chyba ma mętne lewe oko.

Obie kotki są przerażone. Bura nie chciała leżeć z kociętami, ale ułożyłam ją i przytrzymałam a małe dostały się do sutków. Powtarzałam tą czynność kilka razy. Najważniejsze, aby kotki zaczęły jeść. Maluchy nawet te najmłodsze zabierają się nieudolnie za jedzenie mokrej karmy. Na chore oczy kociąt wetka zapisała Chloramphenicol, który kupiłam. Niestety jest duże prawdopodobieństwo, że kocięta tak czy tak nie przeżyją u mnie. Nie wiem, po co się w to wpakowałam.

a tutaj jeszcze ten bidulek z biały :(
czy ten maluch ma wątek? tdt widzę, ze jest raczej, na ile, wiemy coś? gdzie mozna informacje o nim znaleźc?
Ostatnio edytowano Pt maja 14, 2010 16:17 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt maja 14, 2010 15:57 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Fela z elblaskiego schroniska znalazła DS :)

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt maja 14, 2010 16:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

alessandra pisze:a tutaj jeszcze ten bidulek z biały :(
czy ten maluch ma wątek? tdt widzę, ze jest raczej, na ile, wiemy coś? gdzie mozna informacje o nim znaleźc?

Maluch ma wątek tu viewtopic.php?f=1&t=111269 i dziś jedzie do tdt :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pt maja 14, 2010 16:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

kordonia pisze:Fela z elblaskiego schroniska znalazła DS :)

Takie wieści lubię najbardziej :ok:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]