GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 06, 2012 6:42 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Nie umiem na podbierak (nigdy nie próbowałam), ale zapraszam jakąś sprytną cioteczkę z podbierakiem :wink:. JaEwka,nie masz ochoty na wycieczkę nad morze???

Bo jak nikt mi nie pomoże, to chyba w końcu będę musiała pomyśleć o aleternatywnych spospobach na spryciulę. Psuje mi statystykę 8) , bo ma być 100 % wysterylizowanych. Podrzućcie proszę, jakiś wątek o "połowach" na podbierak.

Dzisiaj na 3 Maja molestowałam szarego kocurka. Pojawił się nagle i nocuje w budce Gryzi. Najpierw byłam przekonana, że to kotka po sterylce, z niezagojoną raną 8O. Nie wiem, czy miałam omamy wzrokowe (nie piłam, nie paliłam, ale...) - widziałam kawałki nici, do tego przylepione piórka i liście. Nawet chciałam wieźć kota do weta. Ale oczywiśćie po południu znikał :mrgreen: Wyścieliłam jego budkę czystym ręcznikiem, to jedyne, co mogłam zrobić. No i na dzisiejszym karmieniu pojawił się już bez "rany" posterylkowejl, nadal z okropnie zmierzwioną sierścią, ale już bez przyklejonych liści. Bardzo ładnie zjadł i się do mnie przymilał. Więc podczas głaskania go obmacałam :oops: , no i znalazłam jajka :lol: Ale zdrowo to on nie wygląda. Może się odpasie i sierść mu się poprawi.

Tak więc kotów do karmienia mi przybywa (pod rurą pojawiły się dwa dodatkowe), a w Lidlu przestali sprzedawać tanie, duże puszki. Bieda, bieda, bieda :evil:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt kwi 06, 2012 7:49 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

oczywiscie jak tylko sponsor się znajdzie to chętnie do was przyjadę :mrgreen:
A tak w ogóle to jak też na podbierak nigdy nie łapałam :oops: ale taki pomysł mi do głowy wpadła że jak nie na klatkę to na podbierak, jak do tej pory to tylko na transporter łapałam:wink:
aaallleeee macie nad tym morzem chyba jakiś rybaków, może zagadaj do jakiegoś :mrgreen: :ryk:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto kwi 10, 2012 7:38 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Rybaków wycięło w pień zgodnie z przykazaniami Unii :wink: Ale mamy resztkę siatki do zabezpieczania okien. Może by z tego zbudować jakąś pułapkę :wink:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto kwi 10, 2012 10:42 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

JaEwka, z Wro z przesiadką w stolnicy za 10 zł da się przyjechać ;] Polskim Busem, w świetnych warunkach, komfortowych wielce ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto kwi 10, 2012 17:54 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Za 10 zł :| ?
Obrazek

JaEwka

Post » Śro kwi 11, 2012 1:38 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

JaEwka pisze:Za 10 zł :| ?

Też się zdziwię. 8O

Łapałam już na podbierak i na taki kij z pętlą, jak w "animalsach"
i powiem wam, że podbierak to jeszcze można zastosować do kociąt
albo na wpółoswojonych kotów, ale złapać dzikiego kota na podbierak ?! 8O
Trzeba by mieć ruchy pantery zwinne i szybkie jak błyskawica a i to nie wiem...
Nawet ten kij z pętlą, niby proste urządzenie,a kot szóstym zmysłem czuł,
że coś nie pasi i że pętla zaczyna się zmiejszać i główkę zawsze zdążył wysunąć.
Koniec końców złapałyśmy, ale tylko dlatego, że byłyśmy we dwie,
jedna odwracała uwagę, no i kot nie był dziczą i był na ograniczonym terenie.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro kwi 11, 2012 8:12 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Sprawdziłam rozkład totalnie na chybił trafił. 18 czerwca o 10 wyjazd z Wro do Wawy. 5 zł. W Stolnicy o 16. 16.30 z Wawy do Gda. 5 zł.

Wcześniej na pewno też są tanie bilety, tylko trzeba każdy dzień sprawdzić.. Są po 5 zł, po 10, 15, 25....
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Śro kwi 11, 2012 11:58 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Że są tanie linie samolotowe, to wiedziałam. A że autobusowe, to nie 8O. Fajna sprawa.
To jak JaEwka, przyjeżdżasz i próbujesz, czy jesteś zwinna i szybka jak błyskawica?

Fanszeta

Post » Śro kwi 11, 2012 14:25 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fajna to mało powiedziane. Każdy, kto raz pojechał będzie reklamować Polski Bus na wszystkie strony. Za cenę, za komfort jazdy (autobusy mają naprawdę świetne).

KaleidoStar

Post » Czw kwi 19, 2012 7:57 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fanszeta pisze:Że są tanie linie samolotowe, to wiedziałam. A że autobusowe, to nie 8O. Fajna sprawa.
To jak JaEwka, przyjeżdżasz i próbujesz, czy jesteś zwinna i szybka jak błyskawica?

No trza by było rozpatrzyć 8)
Obrazek

JaEwka

Post » Pt kwi 20, 2012 12:33 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

A Plamka czeka, złapać jej nie potrafię :evil:

Fanszeta

Post » Pon kwi 30, 2012 8:11 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Oj, oj, wstyd mi, że tak dawno nie pisałam o moich dokarmianych kotach :oops: :oops: :oops:
Ale za to odwiedzałam je z jedzonkiem codziennie. I zrobiłam trochę porządku koło budki Gryzeldy. Pod rurę wybiorę się z grabiami, będzie dobra zabawa :mrgreen: . Cały czas mam nierozwiązaną sprawę złapania na sterylkę córki Grzywki, Plamki. Co gorsza zaprzyjaźnione panie obawiają się, czy drugie dziecko Grzywki też nie jest kotką 8O , bo wzbudza zainteresowanie kocurów. Ma ktoś jeszcze miejsce na bezpłatne sterylki???

Fanszeta

Post » Pt maja 04, 2012 7:39 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Gwiazdeczka ma kleszcza nad okiem. Kleszcz rośnie, każdego dnia jest coraz większy. A pannica nie daje sobie go wyciągnąć. Głaskać się daje, ale jak zbliżam rękę do kleszcza, to ucieka.

Fanszeta

Post » Pt maja 04, 2012 10:45 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

o ja też dawno nie zaglądałam :oops: ale tak to jest jak się człowiek urlopuje :wink:
Może kleszcz sam w końcu odpadnie ale z kolei pd okiem to niezbyt fajnie :?
Obrazek

JaEwka

Post » Pt maja 04, 2012 12:09 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Odpadnie sam.
Niestety, nie zawsze można pomóc.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]