K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 10:49 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Zowisia pisze:Witam,
Nie wiem, skad male koty u Rustie itp, ale ten moj/moja tez nie ma chyba 3 tygodni ... sadze ze niecale 2. dopiero u mnie otworzylo oczy, zreszta wciaz zakleja je kk, czyszcze regularnie. Pokichuje, ale bardzo leciutko, wydzieliny jest nieduzo i na razie czysta.
Dalam jej wachac olejek Olbas, i wydaje sie, ze lepiej oddycha.

Noc ok, jadla ladnie z butelki co ok 3 -4 godziny, mleko Gimpet, czekam na Mixol - mam dostac dzis od pani ktora przyniosla kotke.
Siku i kupka byly, po masazu !! - kupka zolta jak siarka, nie wiem,
czy to cos oznacza
?? Teraz wisi mi na szyi i spi po ktoryms tam sniadaniu. Mruczy, ugniata, i ma na imie Kryza
:)
z

oznacza, że dobrze, maluchy takie robią po mleku. Bardzo dzielne jesteście obydwie :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 04, 2009 10:52 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Wszyscy trzymają !
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt wrz 04, 2009 11:14 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Dziekujemy !! to juz nie bede sie martwic ta kupka, zreszta jest postep, bo ta dzisiejsza byla bardziej stala (wczoraj sam plyn).
Kryza chrapie mi dalej w pielusze na szyi a ja moze do jakiejs roboty sie wezme ...

szczegolne pozdrowienia dla Portka - mam nadzieje, ze zdrowieje grzecznie !

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pt wrz 04, 2009 11:16 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Malutka Pnina jest kochana, chociaż cały czas się martwię, że ona pije za mało mleczka (Mixolu). Załapała ładnie ssanie z buteleczki, ale generalnie biorąc mleczko jest czasem dobre, a czasem be, a gerberek jest dobry zawsze :) Tylko ja boję sie jej go za dużo dawać. Wczoraj zjadła ze dwie kopiate łyżeczki i wylizała miseczkę. Gerberka zjada samodzielnie, wystarczy jej miseczkę wstawić do kontenerka. Ale za to potem z mleczkiem grymasiła przez całe popołudnie, dopiero po północy napiła sie naprawdę porządnie. Robi ładnie siusiu zawsze w tym samym kącie kontenerka, spróbuje jej tam wstawić maleńka kuwetkę wyłożoną papierowym ręczniczkiem, takie pierwsze przymiarki do kuwetkowania? :) Kupki robi po jednej dziennie, nie za mało to na takiego malucha? Ale brzuszek masujemy i nie ma wzdętego. No i chce się bawić i chce żeby ją wypuszczać z kontenerka i tu się zaczynają schody, bo ja nie mam czasu, zeby sie z nia bawić tyle ile ona by chciała. Ze względu na konieczność izolacji od stada malutka w dzień mieszka w pokoju mojego syna, ale bawimy sie tylko na łóżku. na podłogę jej nie wypuszczę nawet na chwilkę bo ... Widzieliście kiedyś pokój informatyka? Te pootwierane komputery i mnóstwo szpejów w kłębowisku kabli? :) Z której strony by nie patrzył, bezpieczne otoczenie to nie jest.
Do niedzieli maleńka może być u mnie, w poniedziałek idę do pracy. A to oznacza, ze nie bedzie mnie w domu od 7 rano do ok. 15. To znaczy w ogóle nikogo nie bedzie. Ja wiem, że większość z was pracuje dużo dłużej, ale i tak bałabym się małą zostawiać bez picia przez 8 godzin (bo gerberka z miseczki to by sobie zjadła, ale pić z miseczki nie umie).
Tyle wieści na razie, idę zająć się smarkotkiem :)

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pt wrz 04, 2009 11:32 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

lutra pisze:ŚRODEK na zapachy
nazywa się Bio-Stalfris, tu info:
http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,01,,pl-pln,18564,0.html

Lepszym i właściwie w 100% zabija zapach jest
http://www.emusklep.pl/simple-solution- ... p-448.html
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt wrz 04, 2009 11:51 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Marek, na gwałt potrzebuję foty Toli. Mail: lutra@interia.pl
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt wrz 04, 2009 11:56 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

lutra pisze:Marek, na gwałt potrzebuję foty Toli. Mail: lutra@interia.pl

lepszy chyba będzie gwałt telefoniczny, bo Marek nie świeci się na zielono

Tweety

Post » Pt wrz 04, 2009 11:58 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

adopcja miesiąca, oby dom wytrzymał w swoim postanowieniu - Szaruś vel Mango poszedł do domu, ponoć lubią wyzwania :)

Tweety

Post » Pt wrz 04, 2009 11:58 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

fotka Toli jest na pierwszej stronie, albo ściagnij z aukcji burasów.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt wrz 04, 2009 11:59 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

CO??
Czy to ci sami Państwo, którzy byli zainteresowani Saszką?
I jak to jest, no jak, że te mile, nakolankowe czekają, a te dzikusy dostają szansę. Ech nie ma zasad, nie ma reguł.freestyle
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt wrz 04, 2009 12:00 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Chcę jakąś, na której ona nie wygląda jak jednooka jaszczurka ;)
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt wrz 04, 2009 12:00 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Tweety pisze:adopcja miesiąca, oby dom wytrzymał w swoim postanowieniu - Szaruś vel Mango poszedł do domu, ponoć lubią wyzwania :)

to i lepiej bo Pani J. zmieniła przedszkole na szkołę i nie ma już darmowych obiadków. Ona nigdy od siebie nic nie kupiła tylko zlewki im robiła. Im ich mniej na działce tym lepiej. Pan Adam się nimi zajmie.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt wrz 04, 2009 12:01 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

lutra pisze:Chcę jakąś, na której ona nie wygląda jak jednooka jaszczurka ;)

no jak jaszczurka? śliczny kotek który puszcza oczko. odrobina wyobraźni koleżanko!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt wrz 04, 2009 12:04 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Ok, wybrałam jedno :). Urocza jest.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt wrz 04, 2009 12:05 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Tweety pisze:
lutra pisze:Marek, na gwałt potrzebuję foty Toli. Mail: lutra@interia.pl

lepszy chyba będzie gwałt telefoniczny, bo Marek nie świeci się na zielono

na pierwszej stronie są aktualne zdjecia i opis Toli
co do gwałtu to może po dobroci ja jestem ugodowy
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

[poprzednia][następna]