SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 25, 2010 11:57 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

Okazało sie że obie chorowałysmy na to samo. Tylko formica miała wyzszą temperaturę. :cry: Z ciekawszych rzeczy dzisiaj oboje formica i jej TŻ przywieźli mi rodzinkę od Blue. Kocia mam i jej maleństwa. Na razie kotka jest przerażona sytuacja i syczy na wszystko. Kuba i Bella oberwały po nosie bo chciały zobaczyc co tam piszczy. Maleństwa sa słodkie i chyba zdrowe. Jak sie naładuja baterie to wstawię zdjęcia :ryk: :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie kwi 25, 2010 12:37 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

Kciuki za nowe tymczasiki :wink:
Gosiara

Post » Śro kwi 28, 2010 7:06 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

Hej coscie tak spadli :mrgreen: :mrgreen:

IKA 6

Post » Śro kwi 28, 2010 7:33 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

Go góry!Jak Maleństwa z mamą?
Gosiara

Post » Śro kwi 28, 2010 13:23 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

Maleństwa sa cudowne jak wszystkie maluszki. Mama na poczatku sycząca, teraz juz łaskawie pozwala sie zbliżać. Maluszki maja jakieś 2 tygodnie. Oczka w pełni otwarte i zaczynaja powoli rozrabiać w domku. Juz zaczyna tam brakowac miejsca. Tylko patrzeć jak bedę musiała dokarmiać tę rodzinkę. Zdjęcia mam porobione i nowe baterie kupiłam, bo stare chyba siadają :mrgreen: :mrgreen:

IKA 6

Post » Śro kwi 28, 2010 17:59 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

michal_tychy pisze:Cześć wszystkim wstawiam fotki Amelki i felixa już sierść maja dobra także oglądajcie i oceniajcie ,a nabyłem domek dla kotków lukajcie na fotkach będzie.

Obrazek
Obrazek

to jest amelka

Obrazek
Obrazek

to jest felix

Obrazek
Obrazek

to kolejna poza Felixa

Obrazek

a tu Amelka na nowym domku z drapakiem koszt domka 74 zł
Jak widać na zdjęciach kotki są coraz większe i ładniejsze pięknieją z dnia na dzień

Halbinko popatrz jak moje pociechy rosną szybko i jakie są zdrowe i piękne niejeden konkurs piękności mogły by wygrać jak by miały szanse startować ,apropo felixa jakiś cud się stal bo dziś przyszedł żębym go pomiział ajak głośno burczał zaskoczył mnie niesamowicie

viewtopic.php?f=13&t=82475&start=135

Rok temu wzięłam z Tychów trzy małe kociaki, które zostały same w piwnicy. Niestety czas, kiedy były bez opieki, okazał się dla nich zabójczy. Pozostałe dwa z miotu otrzymały wtedy dar od losu - zostały wcześneij przygarnięte przez ludzii przeżyły... dziś podobno grozi im wyjazd na wieś, bo państwu pogorszyła się sytuacja finansowa... Ja niestety mam już 4 dorosłe kotyikociątko, nie dam rady pomóc... to domowe koty, niewychodzące... jaksobie poradzą na wsi?...
Ich aktualny wątek: viewtopic.php?f=13&t=110594
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro kwi 28, 2010 19:13 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

Piekne kociaki :lol: :lol: Halbina a jak Twoja niespodziewajka :ryk: :ryk: :ryk:

IKA 6

Post » Wto maja 11, 2010 8:26 Re: SzP - Potrzebne DT dla 2 kocich rodzin! Pilnie!

Koszmar. Fundacja wzbogaciła się o:
1+ 2 (kotka z dwoma maluchami)
1+1 (+5) kotka z maluchem + 5 od Iki
1+3 kotka z kociętami na tymczasie u Mary
4 kocięta które odbieram w pod koniec maja w zamian za sterylkę ich matki i cioci
1 kotkę burą miziastą i dorosłą
czyli
4 kotki dorosłe i w sumie 15 kociąt 8O

Część zdjęć mam, część zrobię. Wrzucę opisy wieczorem.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Wto maja 11, 2010 17:59 Re: SzP - Przybyło 4 koty dorosłe i 15 kociąt... ost str

Bosssssssssko.... a to dopiero maj... :roll:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Śro maja 12, 2010 9:18 Re: SzP - Przybyło 4 koty dorosłe i 15 kociąt... ost str

Tadam:
1) Kocięta z mamą u Mary na DT (tym najpilniej szukamy domków)
Kotka młoda, nie ma jeszcze roku, w przyszłym tyg sterylizowana. Sama wychowała się w piwnicy, kiedy młode zaczęły wychodzić na zewnątrz poproszono mnie o pomoc. Mamusia to Gonia, biało-bury kocurek - Bykuś (roboczo), czarny kocurek Leopold i bura koteczka - Milka :)
Obrazek
Więcej zdjęć
Kotkę czeka sterylizacja po łikendzie, maluchy szczepienie i są gotowe do adopcji.

2) Piksi została przyniesiona w zeszły piątek półprzytomna z jednym młodym. Państwo wyjeżdżali na komunię świętą i chcieli ją uśpić, bo od trzech dni rodziła... Pachniał gnijącym mięsem... Spytałam tylko czy jest dzika (miała tolerować tylko ich) i czy zależy im na niej. Nie bardzo, wiec kotkę przejęła Fundacja. Na cito został wykonany zabieg (kotka musiała się męczyć zdecydowanie dłużej, doszło do rozległej martwicy mięśnia macicy, baliśmy się o zapalenie otrzewnej) i podjęliśmy leczenie. Na następny dzień to nie był ten sam kot. Apetyt dopisywał, z chęcią zajęła się swoją jedynaczką i jak się okazało jest bardzo miziasta i proludzka. Do kotki wczoraj dołączyło pięć innych kocich noworodków, porzuconych przez matkę, jeszcze mokrych. Piksi zajęła się nimi od razu :D
Piksi ma około ośmiu miesięcy, maluchy do adopcji pod koniec czerwa.
Obrazek
Więcej zdjęć Piksi

3)Sysia biegała jak obłąkana po hurtowni z ciuchami, a pracujące tam babki biły ją miotłą. Świadkiem tego zdarzenia była Alina, która nagadała owym paniom co myśli na temat takiego postępowania, zabrała kotki i mi ją przywiozła :lol: Kotka zakatarzona, z wyłysieniami i wychudzona. A przede wszystkim najwyraźniej niedawno karmiąca, powoli zaczynało się zapalenie piersi. Nakarmiłyśmy ją i pojechałyśmy szukać kociąt. Byłyśmy pod hurtownią trzykrotnie za każdym razem kota nie chciała szukać młodych tylko się z nami głaskać i lazła z miaukiem za nami do auta, więc w końcu poddałyśmy się sądząc że straciła w jakiś sposób miot, skoro go nie szuka.
Tego samego dnia zadzwoniła jedna z karmicielek, że dzieciaki przyniosły jej maleńkie kocięta. Pojechałam po nie i stwierdziłam, że podrzucę Sysi i zobaczymy jak się zachowa. Sysia od razu się nimi zajęła, mimo że maluchy mają około 3-4 tygodni. Nawet przez myśl mi przemknęło czy to nie ten jej utracony miot, może dzieciaki go znalazły i jej podebrały jak była gdzieś zdobywać jedzonko. Ale to chyba zbyt duży zbieg okoliczności byłby :roll:
Sysia ma troszkę ponad rok, maluchy (Blu i Łajka) do adopcji będą gotowe pod koniec maja.
Obrazek
Więcej zdjęć Sysi, Blu i Łajki

4) Bura, dorosła koteczka (około roku). Przybłąkała się do właścicieli moich pacjentów i nie chce odejść z ich ogródka. Kotka spokojna, choć przestraszona, zdrowiutka. Bardzo proludzka i wychudzona. Państwo się nią zajmą do końca przyszłego tygodnia, a potem ja ją wezmę na tymczas, po okresie kwarantanny. No chyba, że znajdzie się ktoś kto by mógł ją przejąć 8) I pomóżcie wymyśleć jej imię, bo inwencja mi siadła. Na razie roboczo ma Madi.
Obrazek
Więcej zdjęć Madi

5) Trzy kocięta, które Pań zgodził się nie utopić na rzecz sterylki ich matki i ciotki.
Nie mam zdjęć, będą na dniach, ale:
* biało-rudy kocurek
* kotka szylkretka
* biało-czarny kocurek (chyba, chyba)

Pilnie dla nich będą szukać tymczasu, bo przez Piksi nie mam ich gdzie wsadzić. Odbieram je pod koniec maja, będa miały wtedy 7tyg.
Obrazek

Formica

Post » Śro maja 12, 2010 16:48 Re: SzP - Przybyło 4 koty dorosłe i 15 kociąt... ost str

Jak Ty pięknie składasz te rodzinki :P
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Śro maja 12, 2010 20:41 Re: SzP - Przybyło 4 koty dorosłe i 15 kociąt... ost str

Tia, nowa wersja "Puzzle in real" :ryk:
Obrazek

Formica

Post » Czw maja 13, 2010 7:42 Re: SzP - Przybyło 4 koty dorosłe i 15 kociąt... ost str

Sysia jest strasznie chudziutka prawda. I na tak młodego kotka bardzo zmęczona zyciem. Mam nadzieje że u Ciebie odżyje. I bardzo się cieszę, ze maluszki, które odrzuciła matka znalazły mamke i dane im bedzie żyć :ok: :ok: :ok: :ok:

IKA 6

Post » Czw maja 13, 2010 8:47 Re: SzP - Przybyło 4 koty dorosłe i 15 kociąt... ost str

Sysia jest chudziutka, ale dobrze podkarmiana i leczona. Ona nie jest u mnie, tylko u Aliny, u mnie już miejsca nie było :roll:
Obrazek

Formica

Post » Czw maja 13, 2010 9:07 Re: SzP - Przybyło 4 koty dorosłe i 15 kociąt... ost str

Kasiu napisz mi jakie kotki mam dać na Cafeanimal?
Gosiara

[poprzednia][następna]