Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 26, 2007 14:57

Kocikici pisze:
Wiesz, mnie SIĘ WYDAJE że on ma zaczerwienione, ale on zawsze takie miał, a ja poprzedniego kota miałam już tak dawno temu, że nie mam pojęcia, jak powinna wyglądać kocia jama ustna :roll:

Jeśli nie jesteś pewna, czy to zaczerwienie jest rzeczą normalną, powinnać odwiedzić z kotem weterynarza. On ci powie, czy wszystko jest w porządku :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Od: Śro gru 15, 2004 13:27

Post » Pon lut 26, 2007 19:56

A ja mam pytanie w sprawie podawania kotom "ludzkiego" tuńczyka z puszki: czy mozna i czy podajecie, a jesli nie, to czy sa jakies przeciwwskazania?
Moje bardzo to lubia, oczywiscie daje im tylko tunczyka w zalewie naturalnej (bynajmniej nie w pomidorach czy z innymi dodatkami), nie za czesto i w malej ilosci.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon lut 26, 2007 22:02

moje to sie daja pokroic za tunczykiem w sosie własnym 8) ja lupuje schmussy z tunczyka,tez bodajze 100 % tunczyka w sosie ale bez soli

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro lut 28, 2007 15:50

HURRAA!! Założyłam forum, nie MIAU ale jednak o kotach. adres http://www.sweetkociatka.phorum.pl

Nana

Od: Pon sty 01, 2007 14:20

Post » Nie mar 04, 2007 0:09

Hej. Nie wiedziałam gdzie sie o to zapytać, nie chce robić nowego niepotrzebnego wątku. Pytanie raczej do pomagających kotom potrzebującym. Ostatnio moja mama powiedziała, że napewno ktoś kto pomaga kotom wolałby 20kg słabej karmy (np. whiskasa albo coś jeszcze tańszego z biedronki) niż 10kg dobrej (np. klasy super premium). Czy to prawda?

ania_pelka

Od: Pon sty 15, 2007 18:31

Post » Nie mar 04, 2007 0:22

To roznie bywa. Zalezy, kto. Wiem, ze sa osoby, ktore mimo wszystko wola mniej, ale lepszej karmy. Bo jest wydajniejsza, koty rzadziej maja biegunki (odpada leczenie) i znacznie lepiej wplywa na kocie zdrowie niz dwukrotnie wieksza ilosc byle jakiej karmy ;)

Mozna zawsze kupic worek karmy lepszej jakosci, ale ze sredniej polki - niewiele drozszej od biedronkowego "mojego pupila"

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie mar 04, 2007 13:03

Też mysle, że nie trzeba się od razu szarpać na Bóg wie jak drogie karmy, ale mozna kupić coś fajnego, dużo lepszego do W i KK- w podobnej cenie. Różnie to bywa i cięzko mi powiedzieć, ale nie raz jest tak, jak mówi Myszka- osoby dokarmiające i opeikujace się kotami wolą coś lepszego, a trochę mniej, niż dużo i słabej jakości. Trafiają do nich często kotki po różnych wypadkach i sytuacjach i dla kotka chorego czy też dochodzącego do siebie Whiskas może nie byc dobrym wyjśceim. Taki kot z ulicy jadł co mu popadło i trzeba mu troszkę wyregulowac jadłospis. Jak już mówiłam- nie musisz wybierać pomiędzy jakością i ilością, bo są karmy dobre i całkiem przyzwoite cenowo. Acana, Brit, PROFormance itp.- całkiem przyzwoita cena i jakosc też fajna.

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Nie mar 04, 2007 15:12

A ja muszę powiadomić o ciekawostce, którą niedawno odkryłam w hipermarkecie. Otóż są tacki ( takie niby pasztety) Hiltona. Mała tacka kosztuje 1,60 i ma w sobie zawartość 50% mięsa. Konsystencją przypomina Animondę np. Vom Fenstein, i gdybym miała do wyboru kupić np Brocconis Animondy, czy Whiskasy, to wolałabym to.
Zresztą kupiłam i Krzysia jadła, więc awaryjnie mam kilka tacek w szafce ( kryzys finansowy, przybłęda jakaś. czy cuś. wiadomo).

Ktoś już tego próbował?
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Pon mar 05, 2007 0:47

A w jakim supermarkecie to kupiłaś?
ObrazekObrazek

Kocikici

Od: Sob lip 15, 2006 20:48

Post » Pon mar 05, 2007 6:20

W Realu, czyli w poznańskim M1, ale widziałam i w zoologicznych sklepach. Kiedyś nie zwracałam na nie uwagi ze względu na cenę. spodziewając się oczywistego 4% mięsa :?

Ale zajrzałam i...miło się rozczarowałam. Ogólnie wyczytałam tam też, że to produkuje duńska firma. Hilton znany jest pewnie wszystkim ze żwirków, szmaponów, zabawek, miseczek. Jest wersja pasztetu z drobiem, rybą ( tej ryby tam jest mało dość), oraz wołowiną.

Wygląda to tak:
Obrazek

Wiem, że są też duże puszki, ale ich składu nie sprawdzałam. Nie znam się tak bardzo na składzie pokarmu, bo z tym 50% mięsa może być 50% innego świństwa, może znawcy by się wypowiedzieli, niestety teraz nie mam składu, bo zaraz zmykam do pracy, napiszę popołudniem.

tantawi

Post » Pt mar 09, 2007 1:50

Do Reala mam kawałek, ale jak warto?
Hm, to zależy od tych pozostałych 50% ;) (w szynce którą dziś odpakowałam, dla ludzi ;) jest 73% mięsa :roll: )
ObrazekObrazek

Kocikici

Od: Sob lip 15, 2006 20:48

Post » Pt mar 09, 2007 9:10

Reszta to raczej normalny kociopuszkowy skład, ale najlepiej zobacz sama.

tantawi

Post » Nie mar 11, 2007 18:00

czytam ten wątek od wczoraj nie ma mocy by przebrnąć od początku ........ mam pytanie czy suchą Animode ktoś podaje swoim kotom wkleje linka moze bo sie zastanawiam nad kupnem
http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=3_202_21_176&products_id=2338
szukam czegoś nie drogiego a w " miare dobrego " , moje koty jedzą głównie purine suchą , gumreta mokrego i mięcho, czasem kupuje whiskasa ale mało kiedy i dlatego ze uwielbiają i Jollycat tez od czasu do czase w saszetkach , ciekawi mnie co wy kupujecie - nie co jest najlepsze na rynku ale to co macie w domach dla swoich kociaków
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie mar 11, 2007 18:12

na pewno nie whiskasa i nie gourmeta czy podobne,nie po to jest ten watek,moje dostaja miamiora,animonde,schmussy z mokrych,z suchych hillsa,sanabelle,leonardo i acane.Sucha animonda nie jest najlepszym pokarmem,jest barwiona i ma mało miesa w składzie,chcesz karmic tanio i dobrze to kup acane czy sanabelle,nie wychodza wcale drozej od marketowych karm

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Nie mar 11, 2007 18:19

nie kazdego stac na karmienie tylko markowymi karmami niestety , moje jedzą gumreta i uwielbiają go , od czasu do czasu kupuje im animode głównie po wypłacie i czasem Felixa , jedyne czego zupełnie nie kupuje to KK , a teraz zastanawiam sie nad innym suchym bo chciałabym im czasem dać coś na zmiane tylko nie wiem czy koty to lubią , akurat ta animoda ze stronki nie jest barwiona z tego co sie orientuje .
Leonardo puchy w jakich sklepach mozna dostać poza netowymi bo ja u mnie nigdzie nie spotkałam jeszcze :?
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

[poprzednia][następna]