Moderator: Estraven
śpij spokojnie Maluszkuryśka pisze:Wyszłam do sklepu, nie było mnie może 20 minut - maluszek nie żyjeMam wrażenie, ze Jaśmina wiedziała od początku, że to tak się skończy.. - to odnoszenie poza gniazdo

Batka pisze:śpij spokojnie Maluszkuryśka pisze:Wyszłam do sklepu, nie było mnie może 20 minut - maluszek nie żyjeMam wrażenie, ze Jaśmina wiedziała od początku, że to tak się skończy.. - to odnoszenie poza gniazdo
new1 pisze:Widocznie tak musiało być. Dwa dni to i tak bardzo dużo w życiu tego malca. Zrobiła Pani co mogła.
Zastanawiam się jaki morał młynie z tej historii oprócz tego, że należy bezwzględnie sterylizować kotki;
*Czy warto walczyć o wcześniaki z możliwymi wadami rozwojowymi czy bardziej humanitarnie byłoby je od razu usypiać w lecznicy?
(Oczywiście zdecydowałbym się przygarnąć z powrotem nawet kalekiego Zgredka- Sysiaka. Byle był:)
*Jak uniknąć zbyt wczesnych porodów u kotek. Co mogło być przyczyną?
Czy tylko młody wiek?
*Co powoduje brak laktacji i czy należy obawiać się dostawiania 'obcych' kociąt do własnych
Cieszę się, że Jaśmina przygarnęła pozostałe małe. Jestem ciekaw jak na ich tle wyglądał marudny Zgredek...jeśli udało sie zrobić jeszcze jakieś zdjęcia.
Nasza Rysia tj kotkajuz doszła do siebie. Została dogłaskana, dopieszczona. W nocy śpi w łóżku a od rana znów harcuje w ogródku.
Siostra zdecydowała się na zabieg sterylizacyjny. Zastanawiamy się tylko jak długo trzeba jeszcze odczekać.
(Oczywiście zabieg dla kotki nie dla siostry:))
bez44 pisze: Tak się plecie - raz radość, raz smutek. A radości niech będzie jak najwięcej.
ryśka pisze:bez44 pisze: Tak się plecie - raz radość, raz smutek. A radości niech będzie jak najwięcej.
to prawda...
Mam wielką nadzieję, że dom dla Gwiazdeczki "wypali".
Poza tym - Demeter znalazła dom. Dom wymarzony, najlepszy. Asia, która uratowała jej życie, zdecydowała się dziś zabrać ją do Domu, na zawsze. To naprawdę wspaniała wiadomość i powód do wielkiej radości. Demeter będzie z pewnością wyjątkowo rozpieszczonym kotem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Manuelowa, sebans i 43 gości