pinokio_

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 10, 2014 12:07 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

W weekend przygotuję tekst i zdjęcia kotki z Cmentarza.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt sty 10, 2014 12:44 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

issey32 pisze:W weekend przygotuję tekst i zdjęcia kotki z Cmentarza.

Dzieki wielkie :ok:

Patmol, u mnie najlepiej zjadają z łososiem, z niebieskim paskiem na puszce. One są z galatertką, koty uwielbiaja. Jak zmieszam z ryżem, to z tej galaretki taki fajny rosołek sie robi.
Lubia tez z lidla, ale nie w sosie, tylki te, na ktorych napisane jest PATE. One pachną i chyba smakiem przypominają animonde, bo tak samo ją jedzą. Zreszta jak nie mam im co dac, to psia z ryzem wymieszam i tez zjedza, tylko, ze bardziej wybrzydzaja i jak juz bardzo głodne.
My za wszystko jestesmy bardzo wdzieczni i dziekujemy pieknie.

Sylwia, dziekuje, jakbys mogła to do Przychodni podrzuc, bo w niedziele nas nie bedzie do poznego popołudnia. Jutro tam bede to odbiore. Czy mozemy sie tak umowic?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Sob sty 11, 2014 0:32 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

pinokio_ pisze:
issey32 pisze:W weekend przygotuję tekst i zdjęcia kotki z Cmentarza.

Dzieki wielkie :ok:

Patmol, u mnie najlepiej zjadają z łososiem, z niebieskim paskiem na puszce. One są z galatertką, koty uwielbiaja. Jak zmieszam z ryżem, to z tej galaretki taki fajny rosołek sie robi.
Lubia tez z lidla, ale nie w sosie, tylki te, na ktorych napisane jest PATE. One pachną i chyba smakiem przypominają animonde, bo tak samo ją jedzą. Zreszta jak nie mam im co dac, to psia z ryzem wymieszam i tez zjedza, tylko, ze bardziej wybrzydzaja i jak juz bardzo głodne.
My za wszystko jestesmy bardzo wdzieczni i dziekujemy pieknie.

Sylwia, dziekuje, jakbys mogła to do Przychodni podrzuc, bo w niedziele nas nie bedzie do poznego popołudnia. Jutro tam bede to odbiore. Czy mozemy sie tak umowic?

pinokio_ puszki dla kotów zostawiłam wczoraj w lecznicy, pamiętaj by je dziś zabrać

Patmol pisze:a jakie puszki kupujecie w Biedronce?

o tej karmie pisała pinokio_

karma z Biedronki: Obrazek

a ja jeszcze przedwczoraj kupiłam taką karmę w Rossmannie

karma z Rossmanna: Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie sty 12, 2014 11:44 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

Obrazek
Lucynka – porzucona kotka z cmentarza…
Lucynka została znaleziona na pobliskim cmentarzu, gdzie odganiana przez inne dokarmiane koty, czekała na swoją kolej, aby choć skubnąć resztki z miseczek. Jej przeszłość jest nieznana, nie wiedomo, dlaczego znalazła się w takim miejscu. Może komuś się znudziła, może opiekun wyjechał, zachorował. Tego nie wiadomo. Wiadomo tylko, że kotka jest ewidentnie domowa, garnąca się do człowieka, zdystansowana do grupy wolnożyjących kotów i nie potrafi odnaleźć się w takim miejscu.
Lucynka jest bardzo spokojna, lubi się przytulać i chętnie przebywa z człowiekiem. Kiedy się do niej przemawia, ona patrzy swoimi oczami pełnymi nadziei, że może to już, że może to właśnie nadszedł ten dzień, w którym ktoś ją przygarnie i da jej dom, taki prawdziwy na zawsze.
Lucynka czeka na swoją szansę, na to, że ktoś ją wypatrzy, da jej dach nad głową i miejsce w swoim sercu.
Koteczka jest wysterylizowana, wzorowo korzysta z kuwety, w domu zachowuje czystość.

http://zwierzeta.anonse.pl/podlaskie/bi ... 85522.html
http://hermestop.com/ogloszenia/209308/ ... /zwierzeta
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -558482549
http://www.anonseogloszenia.pl/ogloszen ... e_za_darmo - akceptacja admina
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/odd ... nka,102616
http://adopcjakota.pl/m,18515,lucynka-8 ... ynka-.html
http://tablica.pl/oferta/lucynka-porzuc ... d=68623571
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/oglos ... 82440.html
http://www.oddam-kota.pl/oddam-kota/luc ... a-3712.htm
http://alegratka.pl/aktywuj-ogloszenie/ link do aktywacji

issey32

Post » Wto sty 14, 2014 10:30 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

Dziekuje za ogloszenia Lucynki. Było zapytanie do Randy, ale w ogloszeniu nie ma wieku kotki. Ona ma jakies 5-7 lat. Trudno okreslic, bo nie ma wszystkich zebow, ale tak na prawde to moze je utraciła, ale nie z powodu wieku. Moze przyjmijmy, ze ma 6 lat.
Czy jest taka mozliwosc zeby dopisac w jakim jest wieku?

Odebrałam puszki z Przychodni dla Gepcia i Misi, ktore zakupiła Sylwia. Dziekujemy bardzo.

Obrazek

Dostalismy rowniez żarełka dla kotow i psow od Magedy. Rowniez srodkow czystosci i 80 zł na kastracje psa z ulicy Alika. Juz po zabiegu, wszystko dobrze. Zapłąciłam za kastracje i szczepienie od wscieklizny i ksiazeczke zdrowia 66 zł.
Bardzo dziekujemy.

Obrazek

zdjecia sie wgrywaja, wiec potem dodam juz rozładowane jedzonko

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Wto sty 14, 2014 15:12 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

Irena, które koty ogłaszać w pierwszej kolejności?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto sty 14, 2014 18:24 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

sylwia1982 pisze:Irena, które koty ogłaszać w pierwszej kolejności?

Telefony dzwonią, myslałam, ze sa ogłaszane.
Ale gdybys robiła to nie ma znaczenia ktore. Moze te młode niech idą w swiat. Rowniez namiary do ogloszen mozesz na Rande podawac.
Tylko czy ja wiem, czy warto robic kolejne ogloszenia? zreszta przyznam szczerze, ze nie wiem, ktore koty ogłaszane, ktore nie?
I jeszcze jest taka sprawa, ze sie zdarzają prosby o wiecej zdjec na maila, a ja nie umiem znalezc i zapisac na dysk zeby wysłac ludziom na maila. A te, ktore są na fb, nie daja sie zapisac. Czy mozesz podpowiedziec gdzie szukac zdjec, zwlaszcza tych ostatnich, ktore robiłaś?
Np. Kasi zdjecie jest tu, na pierwszej stronie, ale tylko jedno. Pani chce wiecej zdjec. Odesłałam na fb do dom tymczasowy, ale nie potrafi sie tam odnalezc. Moze nie jest zalogowana i dlatego.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Wto sty 14, 2014 22:25 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

pinokio_ pisze:
sylwia1982 pisze:Irena, które koty ogłaszać w pierwszej kolejności?

Telefony dzwonią, myslałam, ze sa ogłaszane.
Ale gdybys robiła to nie ma znaczenia ktore. Moze te młode niech idą w swiat. Rowniez namiary do ogloszen mozesz na Rande podawac.
Tylko czy ja wiem, czy warto robic kolejne ogloszenia? zreszta przyznam szczerze, ze nie wiem, ktore koty ogłaszane, ktore nie?
I jeszcze jest taka sprawa, ze sie zdarzają prosby o wiecej zdjec na maila, a ja nie umiem znalezc i zapisac na dysk zeby wysłac ludziom na maila. A te, ktore są na fb, nie daja sie zapisac. Czy mozesz podpowiedziec gdzie szukac zdjec, zwlaszcza tych ostatnich, ktore robiłaś?
Np. Kasi zdjecie jest tu, na pierwszej stronie, ale tylko jedno. Pani chce wiecej zdjec. Odesłałam na fb do dom tymczasowy, ale nie potrafi sie tam odnalezc. Moze nie jest zalogowana i dlatego.

Irena koty są ogłaszane chodziło mi o świeżą porcję ogłoszeń, ale skoro piszesz, że nie potrzeba to ok, a ostatnie zdjęcia, które robiłam są na 60 stronie wątku, nie mam bladego pojęcia dlaczego nie możesz zapisać zdjęć które są na fb
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro sty 15, 2014 0:35 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

Napisałam, ze nie wiem czy warto ogłaszac skoro są ogłoszenia zrobione. Nie pisałam, ze nie trzeba. Ja nie wiem, bo nie robie ich, tak? Widze tylko, ze wstawiasz i to zupełnie niedawno linki. No i mam telefony, wiec mysle sobie, ze ogloszenia sa i to swieze.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Śro sty 15, 2014 9:56 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

Jest zapytanie o Grabcię. Poprosiłam Panią o kontakt z Randą lub Pinokio_.

Ja mam ogłoszenia na tablca.pl następujących kotów:
Niuniek
Zefirek
Rademenez
Grabcia
Gargamel
Lucynka
One są aktywne cały czas i tylko przychodzi co miesiąc komunikat, żeby je odświeżać, to wtedy pojawiają się ponownie na pierwszej stronie. Ostatnio odświeżałam je 13.01 i stąd pewnie zapytanie o Grabcię.

Irenko, postaram się dopisać wiek Lucynki w ogłoszeniach, choć informacja o wieku 5-7 lat może nie zachęcić.

Jeśli klikniesz na zdjęcie na FB i ono się otworzy w nowym oknie, to można je zapisać. Nie można zapisać zdjęcia 'nieotwartego'.

Moim zdaniem ogłaszać trzeba wszystkie koty, które mają zdjęcia i tekst do ogłoszeń, a ogłoszenia powinny ukazywać się cyklicznie, bo tylko wtedy jest szansa, że ktoś koty wypatrzy. Na tablica.pl można odświeżać ogłoszenia, ale nie wszystkie portale mają tą opcję i ogłoszenia trzeba wstawiać sukcesywnie. Na pierwszej stronie wątku są linki do galerii na FB.
Przygotowane były zdjęcia i teksty dla następujących kotów i te koty mają/miały ogłoszenia:
Niuniek
Zefirek
Rademenez
Grabcia
Gargamel
Lucynka
Mgiełka
Milusia
Pola
Justysia
Kleo
Gunia
Gonia
Dolar
Franek
Panda
Mizia
Kasia
Martynka
Marcinek Skarpeciarz
Maciuś

Nie wiem, czy któreś z powyższych znalazło dom i czy któregoś futerka nie pominęłam. I chyba trzeba zaktualizować pierwszą stronę.

issey32

Post » Śro sty 15, 2014 10:11 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

ja mogę aktualizować -tylko muszę wiedzeć konkretnie
bo nie nadążam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 15, 2014 13:34 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

issey32

Post » Śro sty 15, 2014 23:58 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

issey32 pisze:Jest zapytanie o Grabcię. Poprosiłam Panią o kontakt z Randą lub Pinokio_.

Ja mam ogłoszenia na tablca.pl następujących kotów:
Niuniek
Zefirek
Rademenez
Grabcia
Gargamel
Lucynka
One są aktywne cały czas i tylko przychodzi co miesiąc komunikat, żeby je odświeżać, to wtedy pojawiają się ponownie na pierwszej stronie. Ostatnio odświeżałam je 13.01 i stąd pewnie zapytanie o Grabcię.

Irenko, postaram się dopisać wiek Lucynki w ogłoszeniach, choć informacja o wieku 5-7 lat może nie zachęcić.

Jeśli klikniesz na zdjęcie na FB i ono się otworzy w nowym oknie, to można je zapisać. Nie można zapisać zdjęcia 'nieotwartego'.

Moim zdaniem ogłaszać trzeba wszystkie koty, które mają zdjęcia i tekst do ogłoszeń, a ogłoszenia powinny ukazywać się cyklicznie, bo tylko wtedy jest szansa, że ktoś koty wypatrzy. Na tablica.pl można odświeżać ogłoszenia, ale nie wszystkie portale mają tą opcję i ogłoszenia trzeba wstawiać sukcesywnie. Na pierwszej stronie wątku są linki do galerii na FB.
Przygotowane były zdjęcia i teksty dla następujących kotów i te koty mają/miały ogłoszenia:
Niuniek
Zefirek
Rademenez
Grabcia
Gargamel
Lucynka
Mgiełka
Milusia
Pola
Justysia
Kleo
Gunia
Gonia
Dolar
Franek
Panda
Mizia
Kasia
Martynka
Marcinek Skarpeciarz
Maciuś

Nie wiem, czy któreś z powyższych znalazło dom i czy któregoś futerka nie pominęłam. I chyba trzeba zaktualizować pierwszą stronę.

Marcinek Skarpieciarz, Maciuś, Gunia są już w DS, kota Franka po tym jak wrócił z adopcji nie ogłaszałam, bo nie mam jego aktualnych zdjęć chyba, że Irenie uda się zrobić zdjęcia dla Franka (od czasu kiedy ja Frankowi robiłam zdjęcia minęło już trochę czasu i Franek jest już większy)

zgadza się issey32 nie na wszystkich portalach da się odświeżać ogłoszenia i dlatego pytałam które koty ogłaszać w pierwszej kolejności, bo na dzień dzisiejszy opieram się tylko na informacjach, które mam z tego wątku i tego co napisze tutaj Irena
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw sty 16, 2014 13:27 Re: Pinokio - pomoc potrzebna bardzo

Słuchajcie, ja bardzo sie ciesze i jestem wdzieczna za pomoc, za ogloszenia. Prosze jednak o wyrozumialosc, a zwlaszcza w sprawie zdjec.
Sylwia, masz koty i wiesz, ze nie zmieniaja sie one az tak bardzo. Ani charaktery, ani ich wygląd. Franek nawet nie urosł niestety. Nie zmienił sie wcale. Ja mam pod opieka juz 70 zwierzakow. Mam wyjazdy. Kiedy gdzies jezdzę, to mam potem dodatkowa robote w domu. Kazdy kto wie, ze nie zrobione na bierzaco rzutuje potem na podwojną robote.
Na prawde, nie mam kiedy wstawiac zdjec, ciagle je robic, pisac o kazdym kocie. Mam mase wydarzen na fb, na ktorych musze byc i tam tez potrzeba zdjec i wgrywam filmiki. To sa nowe psy, dla ktorych potrzeba pomocy na cito.
No nie moge byc w kilku miejscach na raz i jednoczesnie jechac i karmic i sprzatac.
To jest 70 głów na moją jedną parę rąk.
Wybacz Sylwia, jesli to taki klopot dla Ciebie i nie mozesz zmienic tresci ogloszenia na np. to, ze Franek ma nie 4, a 6 miesiecy, to trudno.
W sprawie kotow nic sie nie zmieniło. Wszystkie żyją i potrzebują domow. Zachowuja sie tak samo. Czyli, kuwetkowe, grzeczne koty. Tylko brać.Mozna tez w ogloszeniach podawac ogolnie w kazdym to samo. Reszte dopowiem jesli ktos zapyta. Odnosnie ogloszen to tez mam mase roboty, bo ludzie dzwonią, chcą wiecej zdjec, ktore wysyłam na maila. Tez szukam, nie moge znalezc. To wszystko zajmuje czas, ktorego ja nie mam.
Chyba nie powinno tak byc, ze piszesz Sylwia, iz nie masz nowych wiadomosci o kotach. Jesli Ty majac 5 kotow i nie jezdzisz tak jak ja, nie masz czasu, nie wiem, moze checi zeby sprawdzic ile dany kot po miesiacu ma lat, czy miesiecy, to wybacz, ale ja n ie mam go tym bardziej.
Juz mnie zlosc bierze, bo tak. Jezdzilysmy na akcje razem, ale to ja nabrałam kotow, lecz w Twojej obecnosci Sylwia. Tak samo jak ty pamietam kiedy to było i w jakim wieku moze byc dany kot. I to ja sprzatam po nich kuwety, to ja kupuje pelet, to ja musze pamietac co i jak, to ja ich socjalizuje, to ja ich lecze(zastrzyki, kroplowki, jazda do weta) i za to płace!!!!!. . . . . .no przeciez tak nie mozna. Toi ja mam jeszcze wykladac kawe na ławe o kazdym kocie, bo Ty nie masz wiadomosci? Tak nie mozna, no po prostu nie wytrzymam.

Jest godzina 13:20, a ja od rana przy komputerze siedze. Nie nagotowane, w piecach zimno, i w kuwetach pełno. To jesli chodzi o koty. Ale ja mam jeszcze psy, ktore same nie posprzatają. Mam stara suke, ktora juz nie wstaje sama, robi pod siebie. Nie mam kiedy zajac sie starym dwudziesto kilkuletnim psem.

Wiem, wiem, nikt nie kazał mi brac ponad siłę. To ja wziełam i ja za nich odpowiadam. Ale one są i dzieki temu żyją i na pewno poki ja zyc bede nie opuszcze ich na pewno. Czy mi ktos pomoze czy nie. Tylko, czuje, ze ktos tego nie rozumie. Bardzo to przykre.

Do Ciebie Sylwia sie zwracam. Jesli masz problem i z jakichs wzgledow nie chcesz lub nie mozesz pilnowac i robic ogloszen, to trudno i ja nie pogniewam sie na pewno, zrozumiem.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

[poprzednia][następna]