KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 23, 2013 10:28 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:PROSZĘ O DEKLARACJE NA 3 DYZURY CHCIAŁABYM ZAMKNĄĆ GRAFIK NA TEN TYDZIEŃ
Grafik dyżurów na tydzień od 20.05.2013r. do 26.05.2013 r.
20.05. pon. rano Mara wiecz. Teresa
21.04. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
22.05. środa rano Beatka wiecz. Alienor
23.05. czwartek rano Kasia wiecz. Ewa
24.05. piątek rano Beatka wiecz. Teresa
25.05.sobota rano Marta wiecz. brak
26.05 niedziela rano brak wiecz. brak

niedziela rano

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw maja 23, 2013 10:32 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Przyszło jedzonko mokre dla maluszków - może ktos da radę podjechać do Zamku :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 23, 2013 12:13 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Iwona11 pisze:
terenia1 pisze:PROSZĘ O DEKLARACJE NA 3 DYZURY CHCIAŁABYM ZAMKNĄĆ GRAFIK NA TEN TYDZIEŃ

niedziela rano

niedziela wieczór

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw maja 23, 2013 13:46 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

mir.ka pisze:

sobota wieczór

Pani mir.ka się deklarowała na sobotę wieczór, więc komplet na ten tydzień jest.
:ok: I na wszelki wypadek wiadomość: most znów funkcjonuje normalnie, również autobusy wróciły na stare trasy :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 23, 2013 14:09 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Alienor pisze:
mir.ka pisze:

sobota wieczór

Pani mir.ka się deklarowała na sobotę wieczór, więc komplet na ten tydzień jest.
:ok: I na wszelki wypadek wiadomość: most znów funkcjonuje normalnie, również autobusy wróciły na stare trasy :ok:

most czynny już od tygodnia
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 23, 2013 16:56 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Z Domu Ziutka :
"Na wystawie Klubu Kota X-Treme kupiłam PanaPiórkowe piórko. Zawsze go widywałam na wystawach, ale miałam obawy jak moje koty przyjmą te strusie pióra. Opowiedziałam Panu Piórko historię Bambiny i że dla niej to piórko ma być. Pan Zbyszek wybrał mi piórko nie za duże i bez bambusowego wzmacniacza, z bardzo ellastycznym patykiem. Okazało się, że to jest hit hitów!
Wszystkie koty zachwycone, a najbardziej Ziutek, ale wcale nie chciał żebym nim machała, tylko nosił je w zębach. Nad ranem usłyszałam warczenie. Ziutek chodził z piórami w pysku, za nim kroczył Miś, a za Misiem Romek. Co Ziutek się zatrzymał, to one też, Ziutek ruszył - koty za nim, a Ziutek warczał. Dopiero dużo, dużo później Bambisia zobaczyła porzucony (chwilowo) nabytek i zaczęła z nim walczyć po swojemu. Muszę przyznać, że PanaPiórkowe piórka są bardzo wytrzymałe.
w podpisie Majorka"
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw maja 23, 2013 17:38 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kropeczka13 pisze:Z Domu Ziutka :
"Na wystawie Klubu Kota X-Treme kupiłam PanaPiórkowe piórko. Zawsze go widywałam na wystawach, ale miałam obawy jak moje koty przyjmą te strusie pióra. Opowiedziałam Panu Piórko historię Bambiny i że dla niej to piórko ma być. Pan Zbyszek wybrał mi piórko nie za duże i bez bambusowego wzmacniacza, z bardzo ellastycznym patykiem. Okazało się, że to jest hit hitów!
Wszystkie koty zachwycone, a najbardziej Ziutek, ale wcale nie chciał żebym nim machała, tylko nosił je w zębach. Nad ranem usłyszałam warczenie. Ziutek chodził z piórami w pysku, za nim kroczył Miś, a za Misiem Romek. Co Ziutek się zatrzymał, to one też, Ziutek ruszył - koty za nim, a Ziutek warczał. Dopiero dużo, dużo później Bambisia zobaczyła porzucony (chwilowo) nabytek i zaczęła z nim walczyć po swojemu. Muszę przyznać, że PanaPiórkowe piórka są bardzo wytrzymałe.
w podpisie Majorka"

Cudna historia :1luvu: . Czuje się w niej tyle miłości do Ziutka - chciałoby się jak najczęściej takie czytać :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 23, 2013 19:07 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Triolka już w nowym domu, raczej z rezerwą podchodzę do tej adopcji bo tam jest jeden kot, kocur niezbyt sympatyczny
syczał na nas wszystkich, zobaczymy jak sprawa się rozwinie, ogólnie rodzinka bardzo kociolubna i sympatyczna :)
także kciuki trzymamy :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Czw maja 23, 2013 19:53 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

a to wiadomość z domu Zuzi :
Kod: Zaznacz cały
dziękujemy z córką serdecznie za Zuzię  Bardzo delikatna, niezmiernie wrażliwa koteczka .... myślę że znaleźliśmy do Niej drogę, ale jeszcze trochę potrwa za nim poczuje się całkiem bezpieczna.   Już nie zrywa się w panice gdy wstaje się z krzesła, ani nie ucieka jak ktoś wchodzi pod warunkiem , że nie wchodzi z rozmachem.Na  czuły dotyk ręki   reaguje mruczeniem  , z lubością rozciąga się wskakując na  kolana  córki ... na  długo trwające czułości.  Nie zna zabawek ...  wczoraj zadziwiła mnie reakcją na myszkę(która na poprzednim kocurku nie robiła żadnego wrażenia ) po uprzednim oglądzie myszki wzieła ją w pyszczek  i pobiegła do drugiego pokoju, po chwilce usłyszałam odgłosy podone do pomiauiwania do myszki , którą potem wzieła w pyszczek,pobiegła do pokoju i gdzieś ukryła... Lubi , gdy się do niej mówi  podchodzi i podstawia łebek do głaskania. Spi w sąsiednim pokoju na fotelu,unika fotela  na którym wylegiwał się kocurek .Chętnie siedzi na parapecie okiennym i na parape cie balkonu , na balkonowym wtedy gdy śpiewają  ptaki rano i wieczorem . Nie miauczy , tyle co  pomiaukiwała do myszki .
Kochamy ją bardzo :)
                 Pozwalam sobie przesłać zdjęcia Zuzi  ( tyle ile na razie udało się zrobić  )  oraz kocurka,który odszedł ...
                                       serdecznie pozdrawiam

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw maja 23, 2013 19:56 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

25.05.sobota rano Marta wiecz. Mirka
26.05 niedziela rano Iwona wiecz. Marta

Grafik przeklejam na 1 stronę wątku

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 23, 2013 19:59 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Super cudne wieści z domku Ziutka i Zuzi :ok:

terenia1

Post » Czw maja 23, 2013 20:01 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

terenia1 pisze:Super cudne wieści z domku Ziutka i Zuzi :ok:

no ,że o Złotej już nie wspomnę :ok:

balbina38

Post » Czw maja 23, 2013 20:05 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

dzisiaj chłopaki z mojego bloku zgłosili mi ,że od paru dni wałęsa się mocno pogryziona tchórzofretka.Karmili ją chlebem.Prosiłam ich żeby próbowali ją złapać.Marcin dał mi namiary na fundację zajmującą się dzikimi zwierzętami. Czy wiecie coś o tchórzofretkach?One są zaliczane do zwierząt dzikich czy domowych?

balbina38

Post » Czw maja 23, 2013 20:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Oby wszystkie kociaki znalazły takie super domki :ok:
No ale dziś znów następne biedy trafiły do kociarni :( mamy 3 nowe kociaki/ koty wszystkie kociaki z interwencji z miejsca gdzie przebywa na dzień dzisiejszy około 80 kotów 8O dziś zabtrałyśmy kilkanaście około 13 kotów, a potem systematycznie w miarę mozliwości bedzie zabierana reszta, nie jest wesoło niestety :(
Do nas trafił kocurek pręgowany buras Bąbel w tej chwili jest w boksie na kwarantannie na samej górze - jest wykastrowany pozatym ma świerzba, tasiemca, coś w uszach bo bradzo go boli dotkniecie w uszy, kot bez testów, bez szczepień.
Kotki dwie biało-czarne około 8-9 miesięcy siostry nie sterylizowane, nie szczepione, bez testów, świerzb i tasiemiec w pakiecie. Kotki są razem w boksie na samym dole. Jedna odważniejsza, druga bardziej bojąca.

terenia1

Post » Czw maja 23, 2013 20:45 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Jutro do weta z kotkami i ich dzieciakami moze jechać Wiesiu - czas ma od około 9 do 14 czy ewentualnie da ktoś radę z nim podjechać żeby powiedzieć u weta o co chodzi :!: :!: jedno jest pewne jeśli chodzi o Maszę mnie się wydaje, że musi miec zmieniony antybiotyk dziś byłam w kociarni i pomimo brania tego antybiotyku, który teraz bierze kotka wygląda coraz gorzej, ma zatkany nos i leci je z oczu :evil:
Jak nikt nie da rady zabrać się z Wiesiem to kto może telefonicznie poinformować Wiesia co jaki kot wymaga :?
Pieciraczki już całkiem żywotne więc zaraz robię im ogłoszenia na tablicy i wystawiam na stronę schroniska. Mara telefon w sprawie adopcji kociąt podaję do Ciebie.
Mara co z ogłoszeniami dla Tajgi i Mielona :!: :!: :!: trzeba napisać tekst, zrobić zdjęcia i zacząć je ogłaszać :!: :!: :!:

terenia1

[poprzednia][następna]