Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2012 18:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:Oh jak dobrze widzieć, że Glutek się oswaja z nową sytuacją :1luvu: A Rudy to twój kiciasek, czy tymczasek? (wybacz ja nie tutejsza) :D
Jedyne co mi do głowy wpada o karmieniu, to mój kolega który w porę karmienia wystawia miski do różnych pomieszczeń. Jego dwa koty jedzą jakieś specjalistyczne jedzonko... w każdym razie każdy kot ma jakieś pomieszczenie, i tam z miską zostaje zamknięty na 10 minut, poje sobie, i idą koty na pokoje. Ale u ciebie to chyba kwestia, że jedzonko stoi otwarcie... nie tylko w porze karmienia mokrym :(

tak rudy to moj rezydent :wink: nie nie stoi poprostu jak glut nie zje wszystkiego to zanim sie obruce rudy juz ma nos w misce a co do zamykania to jest nie wykonalne u mnie :?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon sie 27, 2012 19:16 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

fajnie ze jest lepiej :ok:

co do karmienia- musza dostawac o okreslonych porach, kazde swoje, moga byc w osobnych pomieszczeniach. jak kot odejdzie od miski- zabierac jedzenie. w koncu wejdzie im w nawyk, ze maja swoje tylko rano i wieczor i nie ma podjadania, to powinny sie nauczyc jesc wsio na raz ;)

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon sie 27, 2012 19:23 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:fajnie ze jest lepiej :ok:

co do karmienia- musza dostawac o okreslonych porach, kazde swoje, moga byc w osobnych pomieszczeniach. jak kot odejdzie od miski- zabierac jedzenie. w koncu wejdzie im w nawyk, ze maja swoje tylko rano i wieczor i nie ma podjadania, to powinny sie nauczyc jesc wsio na raz ;)

ok tylko problem w tym ze moj rudy nie chce puryny a chce royala :roll:

herzpl

Post » Pon sie 27, 2012 19:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czy wiecie może w jakie dni dr Kostrzewski przymuje w Katowicach, a w jakie w Mysłowicach? Jedziemy jutro z Aange zawieźć Józię do niego, tylko nie wiadomo, gdzie jutro przyjmuje.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pon sie 27, 2012 20:08 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Czy wiecie może w jakie dni dr Kostrzewski przymuje w Katowicach, a w jakie w Mysłowicach? Jedziemy jutro z Aange zawieźć Józię do niego, tylko nie wiadomo, gdzie jutro przyjmuje.

Ewa w Katowicach przyjmuje non stop.Do Mysłowic przyjeżdża we wtorki wieczorem na konsultacje o ile takowe są potrzebne.Warto zadwonić i spytać czy jutro będzie w Mysłowicach

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sie 27, 2012 20:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:Robimy postepy :ok:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
rudy wrocil na swoje miejsce

Obrazek

a glut wybral sie na balkon,poraz pierwszy pszeszedl cale mieszkanie i nie lezal pod stolem.wczoraj siedzialam do 24:30 bo mi rudy siadl na kolanach wieczorem i nie chcialam go zzucic zeby sie nie poczul odtracony wiec czekalam grzecznie az sam zejdzie :roll:
glut ma niesamowity apetyt rudy zaczal jesc jedyny problem jaki mamy to to ze rudy podjada gluta zarcie ma ktos pomysl co robic :?: :?:
marta mowila mi o jakiejs nowej karmie , zapodaj nazwe mi tu bo zapomnialam :oops:
a mokre rudy je na blacie w kuchni inaczej nie da rady :roll:
aaa :!: zwroccie uwage na prawe oko gluta czesto ma zamkniete i cos mu sie sonczy,przemywam mu je esencja z cherbaty ale nie widze roznicy co gorsza rudemu tez zaczyna lzawic prawe oko 8O

Ale piekny Rudo-Czarny duet:)
Glutek KK przeszedł bardzo ciężko,być może do końca życia to oczko będzie mu łzawić.Moja Aga w wyniku KK ma do dziś(już 7 lat)zatkany kanalik łzowy i non stop łzawi jej oczko.Jezeli jest to wsięk czysty(jak woda)to nie ma się czym martwić jak pojawi się ropka to znaczy że jakaś bakteria tam sobie bytuje:/

mar_tika

Post » Pon sie 27, 2012 20:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

czysty wysiek ma rudy a glutowi cieknie ropowato :( do tego czesto je przymyka.
Obrazek

herzpl

Post » Pon sie 27, 2012 20:21 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
evik75 pisze:Czy wiecie może w jakie dni dr Kostrzewski przymuje w Katowicach, a w jakie w Mysłowicach? Jedziemy jutro z Aange zawieźć Józię do niego, tylko nie wiadomo, gdzie jutro przyjmuje.

Ewa w Katowicach przyjmuje non stop.Do Mysłowic przyjeżdża we wtorki wieczorem na konsultacje o ile takowe są potrzebne.Warto zadwonić i spytać czy jutro będzie w Mysłowicach

Dzięki Marta
Jutro zadzwonię i się upewnię :)

A jeśli chodzi o kocie oczy po kk, to moja Tosia też ma wiecznie łzawiace oczko. Nic się niby nie dzieje, ale lekko łzawi.
Obrazek

evik75

Post » Pon sie 27, 2012 20:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

glutowi ropieje
ubawilam sie glut przechodzil kolo polki i spadla z niej pentelka na szubienice zaczal walic lapa skakac i fuczec na nia ,to w kuchni a wduzym rudy sie podniusl i strzyze uszami :ryk:

herzpl

Post » Pon sie 27, 2012 20:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:[
edit:Znalazł się Dingo .Dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do nagłośnienia sprawy :1luvu:

Marta
Gdzie znalazł się Dingo i wiadomo, co właściwie sie z nim działo?
Obrazek

evik75

Post » Pon sie 27, 2012 20:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czy można już coś powiedzieć o usposobieniu Belli i Miry? Jak się czują w kociarni, usposobienie, jak do innych kotów? Pieszczochy czy jeszcze nieufne?

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pon sie 27, 2012 20:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:
mar_tika pisze:[
edit:Znalazł się Dingo .Dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do nagłośnienia sprawy :1luvu:

Marta
Gdzie znalazł się Dingo i wiadomo, co właściwie sie z nim działo?

Dziś zadzwoniła osoba że na ul.Małachowskiego na wycieraczce śpi pies i to był Dingo.Cholera wie czy pies uciekł czy został skradziony.Wersje są różne.Grunt że jest cały i zdrowy .Dingo to drugi co do wielkości pies w schr ,już miałam złe myśli co do jego losu:/

mar_tika

Post » Pon sie 27, 2012 21:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Też miałam już różne przerażające wizje, po co ktoś mógł ukraść psa.. :evil: ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. :D
Obrazek

evik75

Post » Pon sie 27, 2012 21:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

cholera glut sie zlal u mlodego na dywanie :roll:

herzpl

Post » Pon sie 27, 2012 22:03 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wieści z wieczornego dyżuru.
Pani, która przyniosła dziś 2 koty przyszła i chciała dać dla nich mleko :? Akurat była na chwilę Marzena (myślała że ma dziś dyżur bo poniedziałek to był jej stały dzień chyba) i ta pani ma jej karmę przynieść, bo ją kojarzy z osiedla.

Oczywiście początkowo były bójki, nawet Bono rzucił się na Lecha. Lech jest kochany, ale cały czas chciał Bono zaczepiać.

Florek nie chciał jeść. I jak zawsze ożywił się tylko kiedy go głaskałam, a tak to siedzi biedak w jednym miejscu.

Kiedy robiłam boksy dałam Bono do klatki kenelowej bo akurat była rozłożona. Nie chciałam żeby znów się tłukli za wolierą. Zrobił biegunkową kupę, która omal nas nie powaliła zapachem.

Józia w czasie sprzątania boksów była na pokojach. Nie wiem jak Wy, ale ja daję jej jedzenie w szafce obok puszek, bardzo lubi tam jeść, oddzielona od innych kotów. Wyczyściłam jej uszy na tyle na ile umiem i dałam maść, ale nie było dużo do czyszczenia. Pewnie dlatego, że aange jej rano dokładnie wyczyściła. Józia jest słodka, mój chłopak dużo się z nią bawił i potem sama mu na kolana wskakiwała :1luvu:
Izi zwymiotowała niestrawionym jedzeniem.

Boks 1- mama z kociakiem- wystraszone, mamusia jadła mało, maluch ma wilczy apetyt, niestety cieknie mu oczko.
Mira i Bella lepiej niż ostatnio. (wymieniłam Belli kuwetę, a starą wymyłam bo była brudna bardzo).
Boks 6- Pola- nie było nic w kuwecie, trzeba zobaczyć czy jutro będzie.
Oczywiście na pokojach zostali Yoko, Walerka i Lech.
To by było na tyle :)
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

[poprzednia][następna]