Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alienor pisze:Własnie chodzi o to, że jakby było dosc wolontariuszy (czy to do psów, czy do kotów, byle się wspierały) i wolontariat byłby oficjalny, wtedy takie "nie bo nie" by nie przeszło. Bo nie od dobrej woli kierownictwa by zależało, czy pozwoli zabrać zwierzę, czy nie; czy wpusci wolontariuszy do schroniska czy im trzasnie drzwaimi przed nosem. Wtedy też łatwiej byłoby wymusić na kierownictwie zmiany - bo jak jedna osoba nie wyrabia nerwowo/czasowo to druga przejmuje pałeczkę i szturmuje mur.
ewar pisze:Sama tego nie ogarniesz. Mam do czynienia z kotami, zwykle bardzo zdrowymi, są w lecznicy, gdzie warunki są bardzo dobre, Katalina zajmuje się kotami razem ze mną, a też nie mam na nic czasu, jestem zaniedbana, w ciągłym stresie, dom nie jest domem. Nie wiem, co należałoby zrobić, ale na pewno poprawić warunki w schronisku.Czyż gmina nie ma takiego obowiązku? Przecież były już umieralnie w schronach, wydawało się, że nic nie da się zrobić, a jednak.Najlepiej chyba zainteresować media, teraz to temat chętnie przez nich podejmowany.
ewar pisze:Najlepiej chyba zainteresować media, teraz to temat chętnie przez nich podejmowany.
MalgWroclaw pisze:ewar pisze:Najlepiej chyba zainteresować media, teraz to temat chętnie przez nich podejmowany.
Oraz naciskać na samorządowców, polityków wszelkiej maści, zawiadomić główny zarząd TOZ.
horacy 7 pisze:MalgWroclaw pisze:ewar pisze:Najlepiej chyba zainteresować media, teraz to temat chętnie przez nich podejmowany.
Oraz naciskać na samorządowców, polityków wszelkiej maści, zawiadomić główny zarząd TOZ.
Dziewczyny tylko kto ma to robić ja sama która ma dom pełen kotów i pracę.Nie mam się czasu podrapać biegając między pracą a chorymi ciężko kotami,co dopiero biegac po urzędnikach ,politykach.Wszystko sprowadza się do jednego ludzi do pracy i faktów z ich pracy.Na jakiej podstawie coś się im udowodni na podstawie słów jednej wariatki ,raczej niestety nie.Jeżeli trzeba by było cos potwierdzić w mediach chętnych nie będzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, septicemia i 227 gości