KotyP.Franciszkiw Cudownych Domach-Pożegnania i Przemiany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 21, 2012 20:52 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

boni 4, zróbcie kontrolne badania krwi za jakiś tydzień.
Moja Szpronia miała robione badania przed zabiegiem paszczowym, zabieg w optymalnych warunkach, wszystko dopilnowane, pięknie się wybudziła, a 3 dni po zabiegu masakryczne parametry nerkowe.
Dzięki szybkiej interwencji wszystko wróciło do normy
Szpronia ma 12 lat.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw cze 21, 2012 21:13 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Gosiaa dzięki za podpowiedż :) będę trzymała rękę na pulsie ( na razie Maćka pochłania jedzenie :lol: aż muszę jej ograniczać) pewnie biduli dokuczał pyszczek, bo owszem jadła ale nie aż tak .

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Wto lip 24, 2012 22:31 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

A ja nie mam dobrych wieści. Znikot nadal niereformowalny. Boi się mnie i jeszcze koty go ganiają, z kuwety nie korzysta konsekwentnie niestety. Mieszka u mnie już tak dlugo, jest piękny, ale...
I Konsul wrócił z adopcji. Z powodu niekorzystania z kuwety. Dom wykazał się cierpliwością i dbałością, jednak pan domu miał dość sikania docurka do butów i na łóżko.
Dziewczyny, napiszę prawdę: oba kocurki są w zasadzie nieadopcyjne jako koty do domów przeciętnych ludzi. Oba są problematyczne. Znikot nigdy nie będzie kotem do towarzystwa, Konsul - choć miziak z niego, jest recydywistą pozakuwetowym.
Oba u mnie wypiękniały, choć przyznaję, że Konsul ma nawracające problemy z dziąsłami i to kolejny problem. Jednak nie potrafię znaleźć im domów, a na stałe zostać u mnie nie mogą. Z kilku powodów: mam dt, a one zajmują dwa miejsca bez widoków na to, że znajdą dom; niestety ich nietrafianie do kuwet wpływa na resztę kotów i kociąt, które uczą się w ten sposób, że kuweta nie jest konieczna... i w ten sposób i ich szanse na ds maleją; nie stać mnie na ich adopcję ani finansowo, ani organizacyjnie. Pora podjąć jakieś decyzje. Proszę Was o pomoc w znalezieniu im domów stałych lub tymczasowych, dla których ich problem kuwetowy nie będzie przeszkodą albo znajdźmy im domy wychodzące.
Przykro mi, ale nie widzę innego wyjścia. :(
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto lip 24, 2012 22:43 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Smutne wieści, halbino :( :( :(
o dom wychodzący i bezpieczny wcale nie jest łatwo, jak wiemy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lip 24, 2012 22:57 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Wiem. Muszą to być domy odpowiedzialne i naprawdę dość wyjątkowe. Bo Znikot jest tak płochliwy, że może po prostu uciec... Dla niego marzy mi się leśniczówka, czyli miejsce odizolowane od cywilizacji. Na pewno nie da sobie rady w jakiejś stodole jako kot łapiący myszy. Za miseczkę odwdzięczy się nieśmiałą obecnością. U mnie nie jest szczęśliwy - ja go nie ganiam, ale ganiają go i osaczają w tej chwili Armani i... Konsul właśnie.
Co do Konsula, on kocha ludzi i tulenie. Dorósł i wypiękniał, ale z kotami już nie dogaduje się tak bezproblemowo... może dlatego znaczy, a może z powodu tych dziąseł, które mu dokuczają co pewien czas. Potrzebuje właściciela, który zapewni mu karmę mokrą i wizyty u weta w razie potrzeby.

Konsul vel Benek

Data urodzenia: 2010

Kastracja: tak

Szczepienia: tak

Stosunek do kotów: bezproblemowo do kotek i większości kotów

Stosunek do psów: bezproblemowo

Kontakt do opiekuna: halban@autograf.pl lub adopcje@szara-przystan.pl

Do domu wychodzącego: tak, ale w bezpiecznej okolicy, teren zabezpieczony siatką

Konsul to 1,5 roczny bury kocurek z białym krawacikiem i białymi łapkami. Konsul jest kotkiem, który uwielbia zabawę i lubi dzieci. Nie pogardzi zabawkami i mnóstwem głasków, które zaoferuje mu jego człowiek. Ten mały koci optymista lubi się przytulać i spać pod kołderką. Z takim futrzanym przyjacielem nie ma czasu na nudę. Kocurek szuka swojego domku, najlepiej takiego na stałe, gdyż jego dotychczasowa właścicielka, po śmierci męża, poszła do Domu SENIORA. Kotek jest odrobaczony, zaszczepiony i z książeczką zdrowia. Niestety nie zawsze trafia do kuwety.

Konsul we własnej osobie:

Obrazek

Znikotek:

Data urodzenia: 2006

Kastracja: tak

Szczepienia: tak

Stosunek do kotów: bezproblemowo, jest płochliwy i nie szuka towarzystwa

Stosunek do psów: bezproblemowo

Uwagi: kot bardzo miły, ale bardzo nieśmiały, lubi towarzystwo ludzi, ale z dystansu

Kontakt do opiekuna: halban@autograf.pl lub adopcje@szara-przystan.pl

Do domu wychodzącego: tak, ale w bezpiecznej okolicy, teren powinien być zabezpieczony siatką

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro lip 25, 2012 9:54 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

o rany, halbino jakie to złe wieści :( :( :(
zaraz porozsyłam do ogłoszeń,
a u nas teraz potworny okres
adopcje 0,
nikt nie chce żadnych kotów, ani maluchów
ani kolorowych, ani puchatych
tylko masowo przybywają
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lip 25, 2012 16:48 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Chcę im zafundować pakiety 130 ogłoszeń u CatAngel, może wtedy coś się ruszy... gdyby ktoś chciał je zasponsorować...
viewtopic.php?f=27&t=117559
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro lip 25, 2012 19:22 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

ja zasponsoruję :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw lip 26, 2012 21:44 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

W najbliższych dniach zrobię nowe fotki, potem zaczniemy ogłąszać, dziękuję, Ruru :)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lip 26, 2012 22:29 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

halbina pisze:W najbliższych dniach zrobię nowe fotki, potem zaczniemy ogłąszać, dziękuję, Ruru :)

daj znać jak pójdą, to ja wtedy od razu przelew zrobię :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt lip 27, 2012 11:00 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

A czy niezależnie od pakietu ogłoszeń, na listę mailingowa też można rozesłać?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob lip 28, 2012 21:33 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Bardzo smutne wieści :( Mam jednak nadzieję ze nie grozi im schronisko? Maciusia też mi leje gdzie popadnie a już napewno nie w kuwecie ( kładę kawałki pampersów a na to szmatki co chroni mnie i domowników przed niekontolowanym poślizgiem :lol: ) :lol:) grube też zostawia po kątach, ale już sie do tego przyzwyczaiłam :lol: (był piękny okres kiedy wszystko trafiało tam gdzie powinno). Jednak absolutnie ani przez chwilę nie pomyślałam aby ją oddać.Ostatnio ze złości że nie wzięłąm jej na dwór nasikała mi do buta więc mam nauczkę i chowam buty.Myślę więc że państwo od Konsula mogli poprubować jakichś sposobów a nie zwracać go jak wybrakowany towar. Bardzo przykro czyta sie takie wiadomości :( mam jednak nadzieje ze oba te kotki dostaną szansę na życie.

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Pon lip 30, 2012 13:28 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Takie śliczne koty :( Nasz Leo praktycznie nie ma wad, a do kuwety nie trafił tylko raz, kiedy dostał biegunki i nie zdążył dobiec. Wiem, że jest z nami szczęśliwy i mam nadzieję, że tej dwójce też się uda :ok:

karishma

Od: Nie sty 23, 2011 19:38

Post » Nie sie 05, 2012 22:09 Re: bezSzans-kotyP.FranciszkiwDOMACHjeszczeTylkoPingwin szuk

Znikot: https://picasaweb.google.com/1163408853 ... 31Lip2012#

Konsul: https://picasaweb.google.com/1163408853 ... 31Lip2012#

Do schroniska na pewno nie trafią, dopóki nie jestem bezdomna albo chora. Jednak proszę zrozumieć, że od początku deklarowałam im dom tymczasowy, nie jestem w stanie zapewnić im domu stałego.

Ruru, zdjęcia są. Treść ogłoszenia można zmienić. Czy mogłabyś skontaktować się z CatAngel, ona na pv przesyła numer konta. Bardzo dziękuję za pomoc!

CatAngel pisze:Z miłą chęcią zajmę się ogłaszaniem waszych zwierzaków. Pomoże to moim kotom podwórkowym ilość około 40sztuk +,- :) są to koty wolno żyjące którymi się opiekuję.
Oto wątekObrazek

Wybierz pakiet i napisz na PW :D
Pakiet - 50 ogłoszeń-10zł
Do ogłoszenia potrzebuję:
Pakiet - 130 ogłoszeń-15zł
Do ogłoszenia potrzebuję:

- tekstu do ogłoszenia wraz z tytułem
- ok. 4-6 zdjęć
- danych kontaktowych(mail i tel)mail do aktywacji linków,jeżeli tel nie jest potrzebny do ogł nie trzeba podawać
- miasta i województwa, w jakim przebywa zwierzak(czasami trzeba wybrać miasto)

Po zamówieniu proszę podać jaki pakiet :)

Ogłoszeń nie robię tylko w weekendy

Zapraszam wszystkich chętnych którzy nie mają czasu na robienie ogłoszeń bardzo chętnie się tego podejmę.

Wszystkie zlecenia proszę wysyłać na PW bądź maila catangel@o2.pl tytułem swój nick z forum

Dziękuję bardzo :1luvu:

Aktualizacja 01.09.2011- nie ze wszystkich ogł przychodzą linki do aktywacji !.

[color=#FF0000]-niektóre ogł aktywuje mod
-inne aktywują się same
-inne trzeba z maila aktywować

Aktualizacja stron
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]