Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- odszedł ['].....

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 06, 2011 10:35 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Asiu2, bardzo pomagasz :ok: :1luvu:

ja tylko mówię jak jest- teraz najważniejsze,
żeby jadł, cokolwiek, byle jadł
jak powiedziała p. wet wszystko jedno co,
no moze z wyjątkiem czekolady
jak nie będzie jadł
to wątroba pójdzie i nerki i wszystko
a dlaczego nie je p. wet mówi,
że białaczka jest tak nieprzewidywalna,
że moga być zmiany w mózgu też

bo dziwne jest to, że jeść jedzenia nie chce
a wyjada żwirek z kuwety- teraz juz nie bo
żwirek został zamieniony na drewniany

dziś od rana Januszek jest w klinice
dostanie kroplówkę, lekarstwa i wieczorem będzie odebrany
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt maja 06, 2011 10:39 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

pani wet powiedziała, że on nie je, bo jest w złym stanie :( a co do jedzenia żwirku, p. wet mówiła, że u chorych kotów zdarzają się takie dziwne zachowania - zjadanie żwirku, ziemi, kamyków itp. nawet jakoś to nazwała, ale zapomniałam :oops:

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pt maja 06, 2011 10:54 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

ruru pisze:
bo dziwne jest to, że jeść jedzenia nie chce
a wyjada żwirek z kuwety- teraz juz nie bo
żwirek został zamieniony na drewniany

Żwirek z kuwety wyjadał też Groszek.
To rzeczywiście jest zaburzenie , pytałam o to weta.
groszek jadł sylikonowy a jedzenia nie bo miał totalnie zapchany nos.

Teraz jest dobrze i już nie podjada. Ale nie nazywali tego anoreksją , natomiast perwersyjnym głodem czy apetytem. Lekka odchyłka :D Trwała może dwa tygodnie - nie pamiętam , może krócej. Też zmieniłam na drewniany.
przeszło w każdym razie.
To było w okresie kiedy czuł się bardzo źle.

Wierzę, że będzie i dobrze z Januszkiem.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt maja 06, 2011 10:59 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

tu też wet nie określił tego jako anoreksja, po prostu Januszek wygląda tak mizernie i chudo :|

karolina w-n

Post » Pt maja 06, 2011 14:09 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

karolina w-n pisze:pani wet powiedziała, że on nie je, bo jest w złym stanie :( a co do jedzenia żwirku, p. wet mówiła, że u chorych kotów zdarzają się takie dziwne zachowania - zjadanie żwirku, ziemi, kamyków itp. nawet jakoś to nazwała, ale zapomniałam :oops:

Mój też wcinał żwirek w fazie ostrej. Wet wyjaśniał mi, ze może to mieć wspólnego z brakiem jakiś mikroelementów albo przemianami w obrazie krwi. Wraz z poprawą przeszło..
Nieustające Januszku (marsz do michy) :ok: :ok: :ok:
pwpw

Post » Pt maja 06, 2011 14:19 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Januszku - jedz, bo się ciotki obrażą :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt maja 06, 2011 15:02 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

niedawno przyjechałyśmy z kroplówki bo pomyślałyśmy że będzie się tam męczył wieczorkiem jedziemy znowu właśnie teraz je z łyżeczki mokrą karmę ] osłabiony że co chwila się przewraca nóżki mu się rozjeżdżają.

A.K. Januszek

Od: Wto kwi 12, 2011 18:26

Post » Pt maja 06, 2011 15:23 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

bidulek mały :1luvu: :1luvu:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt maja 06, 2011 15:25 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Kciuki dla Januszka :ok: :ok: :ok: i wiele ciepła dla opiekunów dzielnych :1luvu: :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt maja 06, 2011 15:34 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Januszku!
zdrowiej, koteczku!
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt maja 06, 2011 15:37 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Januszku - trzymaj się, jedz i zdrowiej :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt maja 06, 2011 16:30 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

A.K. Januszek pisze:niedawno przyjechałyśmy z kroplówki bo pomyślałyśmy że będzie się tam męczył wieczorkiem jedziemy znowu właśnie teraz je z łyżeczki mokrą karmę ] osłabiony że co chwila się przewraca nóżki mu się rozjeżdżają.

Kroplówki to nie wszystko!!!
Ile razy dziennie dokarmicie Januszka strzykawką do pysia?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt maja 06, 2011 17:45 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Drogi domku Januszka, niewiele osób podjęłoby się tak trudnego zadania, jak opieka nad kotem białaczkowym. Mimo ogromnej sympatii dla Januszka i olbrzymiej liczby ochów i achów nad nim, tylko wy wyrazilyscie gotowość, żeby dać mu dom.
I wiem, że robicie wszystko co w ludzkiej mocy, żeby pomóc Januszkowi. Bardzo łatwo jest doradzać przez klawiaturę komputera, ale to wy toczycie bardzo ciężką walkę w realu.
Nie ośmielę się więc nic doradzać, chcę tylko, żebyście wiedziały, że bardzo doceniam to, co robicie i mam nadzieję, że przy waszej pomocy Januszkowi uda się pokonać kryzys.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt maja 06, 2011 20:59 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Januszek, jak jeszcze był Misiem Kolargolem, miał trafić do mnie, niestety przy trzech kotach nie mogłam wziąć kota z białaczką :cry: dlatego kibicuję kotusiowi, żeby się pozbierał :kotek:

karolina w-n

Post » Pt maja 06, 2011 21:36 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- choruje.:(((

Domek Januszka jest niesamowicie dzielny :ok: :ok:
dziś na kroplówce rano i wieczorem
wczoraj też
i jutro

i Januszek też jest dzielny dzisiaj podczas kroplówki
zjadł pół puszeczki :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10