DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 23:58 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Betta pisze:a ja widze że smarti jest dostępna :> halohalo

najbardziej prawdopodobne jest że to jest jej TŻ - on lubi takie numery :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

smarti - halo, halo, to Ty :?: :?: :?: :?: daj znać! :ryk: :ryk: :ryk:

edit: i już nie jest dostepna. To pewnie ona i jej laptop był łaskaw podziałać chwilę..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 25, 2011 10:04 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Się przywitam z rana - wąteczek aż na 4 stronie?? 8O 8O 8O
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto sty 25, 2011 10:45 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Napisałąm do Iburg pma, że jak coś, to mogę coś skrobnąć. Bazą do cegiełek będzie to, co chyba wszyscy ominęli :>
Szalony Kot pisze:Shrek został przywieziony do DT wczoraj. Ma pchły, świerzba, jest KOSZMARNIE wychudzony (wystaje mu mostek, między łopatki można wsadzić pół dłoni), ma biegunkę, na jedzenie się rzuca jakby nie jadł od wieków.
Na wstępie zostały mu WYJĘTE dwa zęby. Wyłazi z niego zestaw glizd do wyboru, do koloru po wczorajszym odrobaczeniu.
Potrzebuje pomocy...
Dla mających FB tu jest więcej zdjęć (album jest ogólnodostępny!!): http://www.facebook.com/album.php?aid=8 ... c8fa128237
Dla niemających - wrzucam dwa.
Obrazek Obrazek
Po kliknięciu fotki się powiększają.

Fiona - w najgorszym stanie. Na zębach stan zapalny i kamień taki, że krew z zasadzie leje się przy byle dotknięciu. Wychudzona, przerażona, nie miała jednak siły, by uciec ze stołu... Oczywiście w uszach świerzb.
Oczy zajęte kocim katarem, to bardziej szparki niż oczy...
Tutaj jej album: http://www.facebook.com/album.php?aid=8 ... b0e54632a5
Dwa zdjęcia do powiększenia:
Obrazek Obrazek

Devi - w stanie najlepszym, co nie oznacza, że zadowalającym... Chuda koszmarnie. Przepiękna, wygląda jak devonka, stąd imię. Na szyi wydrapanie niewiadomego pochodzenia, więc będziemy to pewnie diagnozować. Świerzb, standardowo.
Zdjęcia: http://www.facebook.com/album.php?aid=8 ... 14126ee335
I fotki do powiększenia:
Obrazek Obrazek Obrazek

Wydarzenie kiciaków do rozsyłania:
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 1745200461
Ostatnio edytowano Wto sty 25, 2011 10:54 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 25, 2011 10:48 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Więc ja myślę, że właśnie to już jest naskrobane - moim zdaniem to się spokojnie nadaje na cegiełki, ale w sumie nie wiem, nie patrzyłam jeszcze wnikliwie na te aukcje.

Marzenia11

Post » Wto sty 25, 2011 11:31 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Smarti odezwij się! Twój telefon milczy!

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto sty 25, 2011 14:33 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Ja proponuję coś takiego na to allegro:
Iwona to wspaniała osoba. Chociaż jej Dom Tymczasowy działa od niedawna, pomógł już wielu kotom - wychudzonym i zakatarzonym Moruni i Lali z warszawskiego schroniska, zahukanym i w depresji Ernestowi z Łodzi, Jadzi i Julci z Wrocławia, Chmureczce i Arniemu z ulicy, Mruni z Ostródy. Nie zważając na koszty leczyła Promyka, którego koszmarnie zajęty nadżerkami przełyk weterynarze uznali za początek białaczki limfatycznej. Swoim kotom daje dużo miłości, leczy, pielęgnuje, karmi, znajduje domy i utrzymuje cały czas z nimi kontakt.
Teraz ma u siebie między innymi trzy koty w koszmarnym stanie, przywiezione z Rybnika. Shrek, Fiona i Devi to tymczaski - przyjechały ze schroniska. Każde z nich ma "coś" - świerzb, grzyb, pchły, koci katar, anemia, odwodnienie, depresja... Pełne opcje. Dom tymczasowy jest gotowy leczyć, głaskać, karmić, ale to może go przerosnąć. Prosi o każdą pomoc - domki stałe, karma, kuwety, transportery, pomoc finansowa na leczenie...

Burasek Shrek został przywieziony do DT wczoraj. Ma pchły, świerzba, jest KOSZMARNIE wychudzony (wystaje mu mostek, między łopatki można wsadzić pół dłoni), ma biegunkę, na jedzenie się rzuca jakby nie jadł od wieków.
Na wstępie zostały mu WYJĘTE dwa zęby. Wyłazi z niego zestaw glizd do wyboru, do koloru po wczorajszym odrobaczeniu.
Potrzebuje pomocy...
Dla mających FB tu jest więcej zdjęć (album jest ogólnodostępny!!): http://www.facebook.com/album.php?aid=8 ... c8fa128237
Dla niemających - wrzucam dwa.
Obrazek Obrazek
Po kliknięciu fotki się powiększają.

Fiona - króweczka, w najgorszym stanie. Na zębach stan zapalny i kamień taki, że krew z zasadzie leje się przy byle dotknięciu. Wychudzona, przerażona, nie miała jednak siły, by uciec ze stołu... Oczywiście w uszach świerzb.
Oczy zajęte kocim katarem, to bardziej szparki niż oczy... Pociąga nosem, charczy.
Tutaj jej album: http://www.facebook.com/album.php?aid=8 ... b0e54632a5
Dwa zdjęcia do powiększenia:
Obrazek Obrazek

Devi - w stanie najlepszym, co nie oznacza, że zadowalającym... Chuda koszmarnie. Przepiękna, wygląda jak devonka, stąd imię. Na szyi wydrapanie niewiadomego pochodzenia, więc będziemy to diagnozować. Jeśli to alergia potrzebna będzie dobra karma dla alergików. Jeśli coś innego - pomoc na diagnozowanie i leczenie. Świerzb, standardowo.
Zdjęcia: http://www.facebook.com/album.php?aid=8 ... 14126ee335
I fotki do powiększenia:
Obrazek Obrazek Obrazek

Jakieś propozycje?
Można porozdzielać na trzy według dzieciaczków, można zostawić w jednym.

Szalony Kot

Post » Wto sty 25, 2011 14:39 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Ja zostawiłabym na jednym. Wg. mnie bardzo dobrze. Jeżeli inni też tak uważają to prześlij całość do Magiji adres podałam na PW.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto sty 25, 2011 14:56 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Też mi sie wydaje, ze jest OK
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 25, 2011 15:08 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Czy mam zadać jakieś extra dodatkowe pytania nowemu domkowi?

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto sty 25, 2011 15:32 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Może czy zna się na maluchach? Czy już miał i czy wie jak się je szczepi. Stosunek do kastracji? I czy będzie nam fotki wysyłał :1luvu:

Szalony Kot

Post » Wto sty 25, 2011 16:29 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Szrek umiera!!!

Betta odbierz tel!!! potrzebuje morfo-wyniki!!!

albo dzwon do mnie!!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 25, 2011 16:30 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Zakocona,Iburg,kto zna tel do lecznicy???
potrzebuje znac jego wyniki!!

pomocy!!!

Beta jest poza zasiegiem!!

Ostatnio edytowano Wto sty 25, 2011 19:04 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sty 25, 2011 16:32 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Matko... 8O 8O 8O
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 25, 2011 16:34 Re: DT SMARTI- SZREK UMIERA!!!!...POMOCY!!!

jestem w lecznicy ratujemy go
dostal przeciwwstrzasowo,ma niemierzalna temp,,Beta do diabla-WYNIKI!!!!

smarti

[poprzednia][następna]